Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive For Business

Možete da kreirate nove Office dokumente direktno u usluzi OneDrive for Business.

Niste sigurni gde da kreirate dokument? Pogledajte članak Da li treba da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Evo koraka iz video zapisa:

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog na adresi http://portal.office.com. Na primer, jelena@contoso.onmicrosoft.com, jelena@contoso.edu ili jelena@contoso.com. Ako niste sigurni šta je to poslovni ili školski nalog, pogledajte e-poruku dobrodošlice koja je tražila da se prijavite prvi put.

  Savet   Pročitajte članak Prijavljivanje u Office 365 ako imate problema sa prijavljivanjem.

 2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija, a zatim izaberite stavku OneDrive.

  Korišćenje pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 da biste otišli u OneDrive for Business
 3. Izaberite stavku Novi, a zatim odaberite tip dokumenta koji želite da kreirate.


  Opcije sistema Office Online koje možete koristiti preko dugmeta „Novo“ u usluzi OneDrive for Business

  Novi dokument se otvara u Office Online programu koji ste izabrali. Na primer, izborom stavke Word dokument otvara se Word Online.

  Savet   Ne postoji dugme „sačuvaj“ zato što se dokument automatski čuva za vas.

 4. Da biste preimenovali dokument, kliknite na njegovo ime na naslovnoj traci, otkucajte novo željeno ime i pritisnite taster ENTER.

  Klik na naslovnu traku radi promene imena dokumenta u programu Word Online
 5. Kada završite sa radom i želite da se vratite na lokaciju gde je sačuvana datoteka, kliknite na svoje ime pored imena datoteke.

  (Odnosno možete da kliknete na dugme „nazad“ u pregledaču da biste se vratili na lokaciju gde je sačuvan dokument. Ako kliknete na dugme „nazad“, kliknite na dugme „osveži“ da biste videli novi dokument na listi datoteka.)

Savet    Ako želite pristup svim funkcijama aplikacije, možete da se prebacite na punu Office aplikaciju. Na primer, u usluzi Word Online, kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste nastavili da radite na dokumentu u programu Word.

Otvaranje pune Office aplikacije umesto pokretanja usluge Office Online

Kreiranje dokumenta u Office aplikaciji za računare

Možete da počnete i u Office aplikaciji za računare, kao što je Word, Excel ili PowerPoint i kreirate i sačuvate dokument direktno u usluzi OneDrive for Business.

 1. Započnite dokument kao i obično u Office aplikaciji za računare (Datoteka > Novo i izaberite predložak).

 2. Kada budete spremni da sačuvate dokument, izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > OneDrive – Imevašegpreduzeća. Na primer, OneDrive – Contoso.

  Čuvanje datoteke iz programa Word u usluzi OneDrive for Business

 3. Imenujte datoteku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti   Ako ne vidite stavku OneDrive – ime_vašeg_preduzeća, izaberite stavke Dodaj mesto > Office 365 SharePoint. Zatim se prijavite u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

Dodavanje usluge OneDrive for Business kao lokacije za čuvanje u programu Word

Kada dodate OneDrive for Business kao mesto u jednoj Office aplikaciji, možete da čuvate datoteke iz svih Office aplikacija.

Ako ste prijavljeni u Office 365 i vaša pretplata uključuje Office, možete da instalirate najnoviju verziju aplikacija za računare. Na vrhu stranice u usluzi Office 365 izaberite stavke Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Office 365 postavke > Softver.

Primenjuje se na: SharePoint Online, Office 365, Office 365 administrator, Office 365 Small Business administrator, OneDrive for Business, SharePoint Online veb lokacijaDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik