Kreiranje deljene porodičnog kalendara na lokaciji Outlook.com

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kreirajte deljeni porodični kalendar koristeći Microsoft porodicu da biste bili u toku sa svakodnevnim porodičnim aktivnostima. Gledajte nadolazeće školske i sportske događaje vaše dece, kreirajte periodične događaje kao što su porodične večere i primajte obaveštenja o deljenim događajima na telefonu.

Napomena : Ako ne vidite porodični kalendar, ne brinite. Objavljujemo deljene porodične kalendare počevši od Windows Insider korisnika. Poslaćemo vam e-poruku kad kreiramo porodični kalendar.

Šta je to Microsoft porodica?

Microsoft porodica vam olakšava da ostanete u toku sa aktivnostima vaše dece na mreži. Uz Microsoft porodicu, možete da dodate novac u Microsoft naloge vaše dece i podesite starosne granice za njihove kupovine. Izveštaj o aktivnostima vam omogućava da budete upućeni u aktivnosti vaše dece na mreži i, ako je to potrebno, da blokirate određene aplikacije, igre ili veb sajtove.

Kad dodate članove porodice u Microsoft porodicu, automatski ćemo kreirati deljeni porodični kalendar koji mogu da koriste svi u porodici. Događaji dodati u deljeni porodični kalendar biće vidljivi u svačijem ličnom kalendaru, bilo da koriste PC, iPhone ili Android telefon.

Dodavanje članova porodice u nalog

 1. Idite na account.microsoft.com/family.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft naloga, a zatim izaberite stavku Dodajte člana porodice

  Snimak ekrana dugmeta „Dodaj člana porodice“

 3. Izaberite Dete ili Odrasla osoba.

 4. Unesite adresu e-pošte ili broj mobilnog telefona člana porodice i izaberite stavku Pošalji poziv.

  Savet : Ako dete nema e-adresu, možete da ga prijavite za besplatnu Outlook.com e-adresu tako što ćete izabrati stavku Kreiraj umesto deteta.

 5. Osobe koje ste pozvali moraće da prihvate vaš poziv sa svoje adrese e-pošte ili tekstualnom porukom, a možete i da ih dodate na account.microsoft.com/family tako što ćete izabrati stavku Prihvati odmah pored njihove adrese e-pošte. Pronaći ćete je u odeljku Obaveštenja na vrhu stranice u okviru Član na čekanju.

  Ako izaberete opciju Prihvatie odmah, odjavićete se da bi osiba koju ste pozvali mogla da se prijavi na svoj Microsoft nalog i pridruži porodici. Zatim se možete ponovo prijavite i završi podešavanje.

  Napomena : Ako je osoba koju dodajete svojoj porodice već član druge porodice, prvo mora biti uklonjena iz trenutne porodice.

Zakazivanje događaja u kalendaru deljene porodice

Snimak ekrana Outlook kalendara koji prikazuje deljeni porodični događaj.

Kad dodate članove porodice u nalog, svi u porodici će moći da zakažu događaj u deljenom kalendaru.

 1. Prijavite se u Outlook.com.

 2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Dugme „Pokretanje aplikacija“. > Kalendar.

  Snimak ekrana pločice kalendara u Office 365 pokretanju aplikacija.

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Novo.

 4. U okviru stavke Sačuvaj u kalendaru izaberite stavku Porodični kalendar.

 5. Unesite detalje događaja i izaberite stavku Sačuvaj.

Najčešća pitanja

 • Mogu li da izbrišem deljeni porodični kalendar?

  Ne možete ručno da izbrišete deljeni porodični kalendar. Deljeni porodični kalendar se automatski briše kad uklonite sve članove iz Microsoft porodice.

 • Mogu li da pošaljem poziv koristeći porodični kalendar?

  Porodični kalendar se deli samo sa članovima Microsoft porodice. Možete da kreirate zakazane obaveze u kalendaru, ali ne možete da šaljete pozive.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Srodne teme

Deljenje kalendara u usluzi Outlook.com

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×