Kreiranje biblioteke slajdova

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: Biblioteke slajdova SharePoint dostupna je samo u SharePoint 2010. Dodatne informacije potražite u članku obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Microsoft SharePoint 2013.

Biblioteke slajdova olakšavaju deljenje, skladištenje i upravljanje Microsoft Office PowerPoint 2007 slajdovima. Kada prezentaciju objavite u biblioteci slajdova, slajdovi se otpremaju kao pojedinačne datoteke koje se nezavisno mogu izmeniti i pratiti. U biblioteci se održava veza ka prezentaciji, tako da ćete biti obavešteni pri promeni slajdova. Biblioteka vam omogućava da sortirate slajdove, da ih odjavite, kao i lako praćenje istorije.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Kreiranje biblioteke slajdova

Pregled

U mogućnosti ste da delite i ponovo koristite Office PowerPoint 2007 sadržaj slajdova tako što ćete pojedinačne slajdove uskladištiti u biblioteci slajdova. Kada prezentaciju otpremite u biblioteku slajdova, slajdovi će biti sačuvani kao pojedinačne datoteke. Na ovaj način, vi i ostale osobe možete da menjate slajd nezavisno od originalne prezentacije.

Svojstva liste, poput sličice slajda, imena prezentacije kojoj pripada i opisa slajda, pomažu vam da na lak način pronađete slajdove i prikažete listu.

Možete odabrati opciju koja omogućava kreiranje verzija biblioteke, čime se čuva kopija svake prethodne verzije slajda. Na ovaj način lako možete da pregledate istoriju i vratite se na prethodnu verziju, ukoliko je to neophodno.

Ako je slajd koji pripada prezentaciji promenjen u biblioteci, prilikom otvaranja prezentacije u programu Office PowerPoint 2007 biće vam ponuđeno da uporedite novu verziju slajda sa njegovom aktuelnom verzijom ili da automatski ažurirate prezentaciju.

Vrh stranice

Kreiranje biblioteke slajdova

Da biste kreirali biblioteku slajdova potrebno je da imate dozvole barem nivoa „Dizajner“.

  1. U meniju Slika dugmeta kliknite na dugme Kreiraj.

  2. U odeljku Biblioteke kliknite na vezu Biblioteka slajdova.

    Napomena: Biblioteke slajdova mogu se kreirati samo na određenim vrstama lokacija, poput timskih lokacija i radnog prostora dokumenta. Ako u odeljku Biblioteke nije prikazana veza Biblioteke slajdova, lokacija na kojoj radite ne podržava biblioteke slajdova.

  3. Na stranici Novo, u polje Ime upišite ime biblioteke. Ovo ime će se pojaviti u svim navigacionim vezama koje ste kreirali.

  4. Ako želite, u polje Opis upišite opis biblioteke.

  5. Kliknite na dugme Kreiraj.

Važno: Izbegavajte kreiranje fascikle u biblioteci slajdova ako znate taj sadržaj sa ove lokacije će biti primenjeno na drugoj farmi ili kolekcija lokacija tako što ćete za raspoređivanje sadržaja. Lokacije koje sadrže biblioteke slajdova sa fasciklama ne možete uvesti ili izvesti.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×