Kreiranje biblioteke slajdova

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Važno : Biblioteke slajdova SharePoint dostupna je samo u SharePoint 2010. Dodatne informacije potražite u članku obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Microsoft SharePoint 2013.

Biblioteke slajdova olakšavaju deljenje, skladištenje i upravljanje Microsoft Office PowerPoint 2007 slajdovima. Kada prezentaciju objavite u biblioteci slajdova, slajdovi se otpremaju kao pojedinačne datoteke koje se nezavisno mogu izmeniti i pratiti. U biblioteci se održava veza ka prezentaciji, tako da ćete biti obavešteni pri promeni slajdova. Biblioteka vam omogućava da sortirate slajdove, da ih odjavite, kao i lako praćenje istorije.

U ovom članku

Pregled

Kreiranje biblioteke slajdova

Pregled

U mogućnosti ste da delite i ponovo koristite Office PowerPoint 2007 sadržaj slajdova tako što ćete pojedinačne slajdove uskladištiti u biblioteci slajdova. Kada prezentaciju otpremite u biblioteku slajdova, slajdovi će biti sačuvani kao pojedinačne datoteke. Na ovaj način, vi i ostale osobe možete da menjate slajd nezavisno od originalne prezentacije.

Svojstva liste, poput sličice slajda, imena prezentacije kojoj pripada i opisa slajda, pomažu vam da na lak način pronađete slajdove i prikažete listu.

Možete odabrati opciju koja omogućava kreiranje verzija biblioteke, čime se čuva kopija svake prethodne verzije slajda. Na ovaj način lako možete da pregledate istoriju i vratite se na prethodnu verziju, ukoliko je to neophodno.

Ako je slajd koji pripada prezentaciji promenjen u biblioteci, prilikom otvaranja prezentacije u programu Office PowerPoint 2007 biće vam ponuđeno da uporedite novu verziju slajda sa njegovom aktuelnom verzijom ili da automatski ažurirate prezentaciju.

Vrh stranice

Kreiranje biblioteke slajdova

Da biste kreirali biblioteku slajdova potrebno je da imate dozvole barem nivoa „Dizajner“.

  1. U meniju Slika dugmeta kliknite na dugme Kreiraj.

  2. U odeljku Biblioteke kliknite na vezu Biblioteka slajdova.

    Napomena : Biblioteke slajdova mogu se kreirati samo na određenim vrstama lokacija, poput timskih lokacija i radnog prostora dokumenta. Ako u odeljku Biblioteke nije prikazana veza Biblioteke slajdova, lokacija na kojoj radite ne podržava biblioteke slajdova.

  3. Na stranici Novo, u polje Ime upišite ime biblioteke. Ovo ime će se pojaviti u svim navigacionim vezama koje ste kreirali.

  4. Ako želite, u polje Opis upišite opis biblioteke.

  5. Kliknite na dugme Kreiraj.

Važno : Izbegavajte kreiranje fascikle u biblioteci slajdova ako znate taj sadržaj sa ove lokacije će biti primenjeno na drugoj farmi ili kolekcija lokacija tako što ćete za raspoređivanje sadržaja. Lokacije koje sadrže biblioteke slajdova sa fasciklama ne možete uvesti ili izvesti.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×