Kreiranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) koja služi za čuvanje informacija

Kreiranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) koja služi za čuvanje informacija

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

 1. U prijemnom poštanskom sandučetu, izaberite stavku Nove stavke > Još stavki > Outlook datoteke sa podacima.

 2. Unesite ime datoteke.

 3. Da biste dodali lozinku, potvrdite izbor u polju Dodajte opcionalni lozinku .

 4. Izaberite dugme u redu. Otkucajte lozinku u polju lozinka i Verifikujte lozinku okvira za tekst i ponovo na dugme u redu .

  Ako postavite lozinku, morate je uneti svaki put kada se otvori datoteka sa podacima  , na primer kada se Outlook pokrene ili kada otvorite datoteku sa podacima u programu Outlook.

Kreiranje nove Outlook datoteke sa podacima

Osnovni podaci o Outlook datotekama sa podacima (.pst i .ost)

Kad prvi put pokrenete Outlook, automatski se prave potrebne datoteke sa podacima.

Ponekad su potrebne i dodatne datoteke sa podacima. Na primer, starije poruke i stavke koje ne koristite često, mogu biti arhivirane u Outlook datoteka sa podacima (.pst. A ako je poštansko sanduče na mreži blizu ispunjenja kvote skladišta, neke stavke ćete moći da premestite u Outlook datoteku sa podacima (.pst).

Outlook datoteke sa podacima (.pst) čuvaju se na računaru, u fascikli Dokumenti\Outlook datoteke.

Outlook datoteka sa podacima (.pst) koristi se za POP3 naloge e-pošte. Pored toga, kada želite da kreirate arhive ili rezervne kopije datoteke sa bilo kog naloga u programu Outlook, koriste se Outlook datoteke sa podacima (.pst).

Neki nalozi koriste vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (.ost). To je sinhronizovana kopija poruka sačuvana na serveru kojoj se može pristupiti sa više uređaja i aplikacija, kao što je Outlook. Ovi nalozi obuhvataju IMAP, Microsoft Exchange Server i Outlook.com naloge.

Vanmrežne Outlook datoteke sa podacima sačuvane su na disk jedinici:\Users\korisnik\AppData\Local\Microsoft\Outlook fascikla. Nema potrebe da pravite rezervnu kopiju vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost), pošto je to kopija informacija sa servera. Ako ponovo podesite nalog ili ako ga podesite na drugom računaru ili uređaju, sinhronizovana kopija poruke se preuzima sa servera.

Outlook datoteke sa podacima

Čuvanje stavki na vašem računaru, Outlook koristi datoteku sa podacima koji se zove datoteku ličnih fascikli (.pst). Ako koristite Microsoft Exchange nalog, stavke su obično isporučuju i čuvaju na serveru e-pošte. Da biste dozvolili da radite sa porukama čak i kada ne možete da se povežete sa servera e-pošte, Outlook nudi vanmrežne fascikle koje se čuvaju u datoteci vanmrežne fascikle (.ost) na vašem računaru.

Osnovna razlika između dva tipa datoteka sa podacima programa Outlook je u sledećem:

 • Outlook .ost datoteke se koriste samo kada imate Exchange nalog i odlučili da radim van mreže ili koristite keširani režim Exchange servera.

 • Outlook .pst datoteke se koriste za POP3, IMAP i HTTP naloge. Kada želite da kreirate arhive ili rezervne kopije datoteka u Outlook fasciklama i stavkama na računaru, uključujući Exchange naloge, morate da kreirate i koristite dodatne .pst datoteke.

Kada Outlook pokrenete prvi put, neophodne datoteke sa podacima će automatski biti kreirane. Međutim, ponekad će biti potrebno da sami kreirate dodatne datoteke sa podacima. Na primer, arhivirane stavke se mogu sačuvati u drugoj .pst datoteci. Različite projekte možete da sačuvate u različitim .pst datotekama.

Kreiranje .pst datoteke u formatu programa Outlook 2003/Office Outlook 2007

Podrazumevano, Outlook kreira .pst datoteku u najnovijem formatu koji podržava veće datoteke i skupove Unikod znakova. Programi Microsoft Outlook 97, 98, 2000 ili 2002 ne mogu da pročitaju ovaj format datoteke.

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima.

 2. Izaberite stavku Datoteka ličnih fascikli programa Outlook (.pst), a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U dijalogu Kreiranje ili otvaranje datoteke sa podacima programa Outlook u polje Ime datoteke upišite ime datoteke, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U dijalogu Kreiranje Microsoft ličnih fascikli, u polje Ime upišite ime za prikaz .pst fascikle.

  Napomena : Ime za prikaz vam pomaže da lakše razlikujete Outlook datoteke sa podacima prilikom rada sa više .pst datoteka. Preporučuje se da upišete ime koje za vas ima smisla.

 5. Ako datoteke sa podacima želite da zaštitite lozinkom, u okviru za grupisanje Lozinka upišite lozinku u polja Lozinka i Verifikujte lozinku.

  Napomena : U cilju veće bezbednosti, kada upisujete lozinku, pojavljuju se samo tačke.

  Dijalog „Kreiranje Microsoft ličnih fascikli“

  1. Upišite ime koje za vas ima smisla.

  2. Ako želite, upišite lozinku za ovu datoteku sa podacima.

  3. Potvrdite izbor Sačuvaj ovu lozinku u mojoj listi lozinki ako ne želite da se od vas traži lozinka datoteke sa podacima svaki put kada otvorite datoteku.

  Informacije o lozinki

  Lozinka može da sadrži najviše 15 znakova.

  Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne kombinuju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: House27. Lozinke treba da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz od 14 ili više znakova.

  Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

  Ako potvrdite izbor Sačuvaj ovu lozinku u mojoj listi lozinki, zabeležite lozinku u slučaju da .pst datoteku treba da otvorite na drugom računaru. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu samo ako je vaš Microsoft Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom i niko drugi nema pristup nalogu na računaru.

  Važno : Microsoft, dobavljač Internet usluga (ISP) ili administrator e-pošte nema pristup lozinki i ne mogu da vam pomognu oporavku sadržaja .pst datoteke ako zaboravite lozinku.

Ime fascikle kojoj je pridružena datoteka sa podacima pojavljuje se na listi fascikli. U meniju Idi izaberite stavku Lista fascikli da biste prikazali listu fascikli. Podrazumevani naziv fascikle je „Lične fascikle“.

Kreiranje .pst datoteke u formatu programa Outlook 97-2002

Za kreiranje datoteke sa podacima koja je kompatibilna sa programima Outlook 97, 98, 2000 ili 2002, kreirajte datoteku ličnih fascikli programa Outlook 97-2002 (.pst). Format ove .pst datoteke je isti kao i format dostupan u programima Outlook 97, 98, 2000 i 2002.

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima.

 2. Izaberite stavku Datoteka ličnih fascikli programa Outlook 97-2002 (.pst), a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U polje Ime datoteke upišite ime za datoteku, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U polje Ime upišite ime za prikaz .pst fascikle.

 5. Ako datoteke sa podacima želite da zaštitite lozinkom, u okviru za grupisanje Lozinka upišite lozinku u polja Lozinka i Verifikujte lozinku.

  Napomena : U cilju veće bezbednosti, kada upisujete lozinku, pojavljuju se samo tačke.

  Informacije o lozinki

  Lozinka može da sadrži najviše 15 znakova.

  Koristite jake lozinke koji kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabim lozinkama ne pojavljuju ovih elemenata. Jaku lozinku: Y6dh! et5. Slaba lozinka: Patika27. Lozinke koje bi trebalo da bude 8 ili više znakova. Dodaj frazu koja koristi 14 ili više znakova je bolje. .

  Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

  Ako potvrdite izbor Sačuvaj ovu lozinku u mojoj listi lozinki, zabeležite lozinku u slučaju da je potrebno da .pst datoteku otvorite na drugom računaru. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu samo ako je vaš Microsoft Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom i ukoliko niko drugi nema pristup vašem nalogu na računaru.

  Važno : Microsoft, dobavljač Internet usluga (ISP) ili administrator e-pošte nema pristup lozinki i ne mogu da vam pomognu oporavku sadržaja .pst datoteke ako zaboravite lozinku.

Ime fascikle kojoj je pridružena datoteka sa podacima pojavljuje se na listi fascikli. U meniju Idi izaberite stavku Lista fascikli da biste pregledali listu fascikli. Podrazumevani naziv fascikle biće „Lične fascikle“.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×