Kreiranje Excel grafikona u programu Word

Kreiranje Excel grafikona u programu Word

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Nije potrebno da započinjete u programu Excel da biste dodali Excel grafikon u Word dokument. Umesto toga možete da kreirate Excel grafikon ispočetka u programu Word i tu da uredite podatke i prilagodite gafikon.

  1. U Word dokumentu na kartici Umetni > Grafikon.

    Deo kartice „Umetni“ koji prikazuje dugme „Grafikon“

  2. Izaberite željeni tip grafikona, kao što je stubičasti ili kružni grafikon, i kliknite na dugme U redu. (Ako niste sigurni koji grafikon da izaberete, krećite se nadole po listi Svi grafikoni da biste pregledali svaki tip.)

    Dijalog „Umetanje grafikona“ koji prikazuje izbor grafikona i daje pregled

  3. Unesite podatke u unakrsnu tabelu koja se automatski otvara sa grafikonom. Grafikon se ažurira kako bi se podudarao sa podacima pošto završite kucanje podataka u jednoj ćeliji i prebacite se na sledeću.

Uređivanje i prilagođavanje grafikona

Kada postavite grafikon na mesto, možete da mu menjate boje, stilove, detalje, komponente i podatke koliko god želite i koliko često želite. Sledeća tri koraka mogu da pomognu da organizujete pristup:

  1. Da biste promenili nešto na celom grafikonu, kliknite na grafikon da biste prikazali četiri dugmeta duž desne ivice. Kliknite na njih da biste promenili Opcije rasporeda (prikazane ispod), Elementi grafikona, Stilovi grafikona i Filteri grafikona.

Slika opcija rasporeda za grafikone u programu Word

Možete i da kliknete na grafikon da biste otvorili Alatke za grafikone > Dizajn i izaberite stil grafikona, tip i elemente.

  1. Da biste uredili podatke, kliknite desnim tasterom miša na grafikon i izaberite stavku Uredi podatke da biste ponovo otvorili unakrsnu tabelu. Promene u unakrsnoj tabeli se automatski prikazuju na grafikonu. Možete i u okviru Dizajn da kliknite na stavku Podaci > Uredi podatke.

  2. Da biste uredili ili promenili, dodali ili uklonili određeni element grafikona kao što su legenda, oznake osa, naslov, trake podataka ili pozadina kliknite na taj element. Zatim pregledajte opcije u oknu Oblikuj koje se otvara desno od vašeg radnog prostora. (Ako ne vidite okno Oblikuj, kliknite dvaput na element grafikona koji želite da promenite.)

Na primer, ako kliknete dvaput na osu grafikona, otvara se okno Oblikovanje ose i videćete ove tipove efekata u okviru „Opcije ose“. Izaberite opcije Senka, Sjaj i ostale da biste videli šta je sve moguće.

Lista opcija za oblikovanje ose kao primer uređivanja elemenata grafikona

Ako ste već kreirali grafikon u programu Excel i radije biste da ga kopirate u Word — ako, na primer, želite da imate mogućnost da ažurirate grafikon automatski kada se podaci u originalnoj Excel radnoj svesci promene — pogledajte članak Umetanje grafikona iz Excel unakrsne tabele u Word.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×