Kreiranje Excel grafikona u programu Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nije potrebno da započinjete u programu Excel da biste dodali Excel grafikon u Word dokument. Umesto toga možete da kreirate Excel grafikon ispočetka u programu Word i tu da uredite podatke i prilagodite gafikon.

  1. U Word dokumentu na kartici Umetni > Grafikon.

    Deo kartice „Umetni“ koji prikazuje dugme „Grafikon“

  2. Izaberite željeni tip grafikona, kao što je stubičasti ili kružni grafikon, i kliknite na dugme U redu. (Ako niste sigurni koji grafikon da izaberete, krećite se nadole po listi Svi grafikoni da biste pregledali svaki tip.)

    Dijalog „Umetanje grafikona“ koji prikazuje izbor grafikona i daje pregled

  3. Unesite podatke u unakrsnu tabelu koji se automatski otvara sa grafikonom. Grafikon će ažurirati kako bi se podudarala sa podacima kada završite sa kucanjem u jednu ćeliju i premeštanje na sledeći.

Uređivanje i prilagođavanje grafikona

Kada postavite grafikon na mesto, možete da mu menjate boje, stilove, detalje, komponente i podatke koliko god želite i koliko često želite. Sledeća tri koraka mogu da pomognu da organizujete pristup:

  1. Da biste promenili nešto na celom grafikonu, kliknite na grafikon da biste prikazali četiri dugmeta duž desne ivice. Kliknite na njih da biste promenili Opcije rasporeda (prikazane ispod), Elementi grafikona, Stilovi grafikona i Filteri grafikona.

Slika opcija rasporeda za grafikone u programu Word

Možete i da kliknete na grafikon da biste otvorili Alatke za grafikone > Dizajn i izaberite stil grafikona, tip i elemente.

  1. Da biste uredili podatke, kliknite desnim tasterom miša na grafikon i izaberite stavku Uredi podatke da biste ponovo otvorili unakrsnu tabelu. Promene u unakrsnoj tabeli se automatski prikazuju na grafikonu. Možete i u okviru Dizajn da kliknite na stavku Podaci > Uredi podatke.

  2. Da biste uredili, promena, dodavanje ili uklanjanje određenih elemenata grafikona, kao što su na legendu, oznake za ose, naslov, traka podataka ili pozadina, kliknite na taj element. Zatim kliknite na dugme opcije u oknu Oblikovanje koje ćete otvoriti sa desne strane radnog prostora. (Ako ne vidite okno " Oblikovanje ", kliknite dvaput na element grafikona koji želite da promenite.)

Na primer, ako kliknete dvaput na osu grafikona, otvara se okno Oblikovanje ose i videćete ove tipove efekata u okviru „Opcije ose“. Izaberite opcije Senka, Sjaj i ostale da biste videli šta je sve moguće.

Lista opcija za oblikovanje ose kao primer uređivanja elemenata grafikona

Ako ste već kreirali grafikon u programu Excel da bi radije kopirate u Word – ako, na primer, želite da imate mogućnost automatsko ažuriranje grafikona kada podaci u originalnoj Excel radnoj svesci promene – pogledajte članak Umetanje grafikona iz Excel unakrsne tabele u programu Word.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×