Kreirajte okvir za tekst koja traži vrednosti u tabeli

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prilikom dizajniranja obrasca, možda ćete želeti da prikažete vrednost iz tabele ili upita koji je različit od onog koje je povezano sa obrazac. Na primer, pretpostavimo da imate proizvodi obrazac koji je povezan sa tabelom proizvodi. Nakon što ste dizajnirali obrazac, međutim, da budete želeli da obrazac prikazuje ime kontakta za nabavku za svaki proizvod – podaci koji se nalaze u tabeli koja se zove dobavljačima. Sledeća procedura vam pokazuje kako da koristite funkciju DLookup da biste obavili ovaj zadatak. Možete da promenite izraz u koraku 6 da odgovaraju vašim podacima.

Dodavanje okvira za tekst

  1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac koji želite da promenite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna .

  2. Na kartici Dizajn, u grupi Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

  3. Pronađite oblast u obliku u kojem želite da dodate kontrolu, a zatim prevucite pokazivač u obrazac da biste kreirali okvir za tekst.

  4. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva .

  5. U listu sa svojstvima izaberite karticu sve .

  6. Postavite svojstvo Izvor kontrole na sledeću vrednost:

    = DLookup("[ContactName]","[Suppliers]","[SupplierID]=" & Forms! Proizvodi. "ID dobavljača")

  7. Sačuvajte promene, a zatim zatvorite list sa svojstvima.

Ovaj izraz pretražuje u tabele i vraća ime kontakta za nabavku čiji se ID dobavljača podudara sa vrednošću u kontroli "ID dobavljača" obrascu "Proizvodi". Imajte u vidu kako & operator se koristi za kreiranje trećeg argumenta funkcije DLookup (treći argument je "" [ID dobavljača "] =" & Forms! Proizvodi. "ID dobavljača"). Uobičajene greške koje možete da izbegnete je stavite pod navodnike čitavog argumenta umesto oko samo tekst koji prethodi & operator.

Napomena: Za alternativu koristeći funkciju " DLookup ", možete da kreirate novi osnovni upit da biste uključili samo informacije koje su vam potrebne. Korišćenje upita za često je više efikasnog od korišćenja funkcije.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×