Kreirajte list prikaza Power View povezan sa spoljnim modelom podataka u programu Excel.

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Excel 2013 svaka radna sveska može da sadrži interni Model podataka koji možete da izmenite u programu Excel pomoću programskog dodatka Power Pivot, a čak i u listu prikaza Power View u programu Excel. Radna sveska može da sadrži samo jedan interni model podataka, a Power View u listu možete da zasnujete na modelu podataka u istoj radnoj svesci ili na spoljnom izvoru podataka – drugoj radnoj svesci ili SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS) tabelarnom modelu. Excel radna sveska može da sadrži više listova prikaza Power View i svaki od listova može da se zasniva na drugačijem modelu podataka.

  1. Da biste zasnovali list prikaza Power View na spoljašnjem modelu podataka, umetnite prazan Excel radni list u radnu svesku i na kartici Podaci > kliknite na dugme Preuzmi spoljne podatke (kreiranjem veze ili pomoću postojeće veze).

    • Ako želite ponovo da koristite vezu koju već imate u radnoj svesci, izaberite stavku Postojeće veze, izaberite vezu koju želite da koristite i kliknite na dugme Otvori.

Napomena :  Ako preuzmete spoljne podatke dok ste u Power Pivot prozoru, oni se automatski dodaju internom modelu podataka, tako da to nije poseban model podataka.

  1. Navedite neophodne informacije u Čarobnjaku za povezivanje sa podacima.

  2. U poslednjem koraku, u dijalogu Uvoz podataka kliknite na Izveštaj prikaza Power View.

Excel otvara novi list prikaza Power View sa modelom spoljnih podataka na listi polja.

Svaki list prikaza Power View ima svoje grafikone, tabele i druge vizuelizacije. Možete da kopirate i nalepite grafikon ili drugu vizuelizaciju iz jednog lista u drugi, ali samo ako se oba lista zasnivaju na istom modelu podataka.

Počitajte više u članku Model podataka u programu Excel.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×