Koristite sortiranja da biste izmenili prikaz SharePoint

Koristite sortiranja da biste izmenili prikaz SharePoint

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sortiranje pomaže da organizujete podatke u određenom redosledu na osnovu podataka kolone. Postoje dva načina za sortiranje prikaza, brzo sortiranje od samog prikaza i fleksibilne i neprekidno sortiranje kreirane u prikazu. Kada sortirate, samo preraspoređivanja prikazivanja podataka, ne dodajete ili uklanjanje sadržaja koji je prikazan u prikazu.

Sortiranje podataka u okviru prikaza

U bilo kom prikazu, možete da kliknite na zaglavlje kolone na listu ili biblioteku i izaberite stavku Rastući redosled ili Opadajući redosled sortiranja.

Padajući meni sortiranje meni na zaglavlje kolone

Možete da odaberete bilo koje kolone za sortiranje, ali samo jednu kolonu po jedan. Kada zatvorite listu ili biblioteku, kolona će se vratiti na njen podrazumevani redosled prikaza.

Kreiranje sortirani prikaz

Kada kreirate ili uređujete prikaz, možete da navedete sortiranje jedne ili dve kolone. Možete da sortirate kolone, čak i ako nisu vidljive u prikazu. Da biste podesili sortiranje, sledite ove korake:

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  Da biste kreirali prikaz

  U SharePoint Online, izaberite stavku Opcije prikaza, kliknite na dugme Sačuvaj prikaz i prikaz Dajte ime. U novom prikazu, izaberite stavku Uredi trenutni prikaz.

  U SharePoint Server, izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Kreiraj prikaz.

 2. Na kreiranje ili uređivanje prikaz stranice, pomerite se do sortiranje. U odeljku sortiranje, kliknite na prvo sortiranje po koloni padajući nadole i izaberite polje. Ovo polje je jedna od mnogo dostupne kolone za listu ili biblioteku, a može biti onaj koji je u prikazu ili ne.

 3. Kliknite na dugme Prikaži stavke po rastućem redosledu ili Prikaži stavke po opadajućem redosledu.

 4. Ako želite da sortirate pored toga sa drugom kolonom, odaberite kolonu u zatim Sortirajte po koloni, a zatim postavite redosled da biste sortirali po.

 5. Pomerite se do vrha ili dna stranice i kliknite na dugme u redu.

Izmena sortirani prikaz

Da biste uredili prikaz

 • Otvorite listu ili biblioteku.

 • U SharePoint Online, izaberite stavku Opcije prikaza, a zatim izaberite stavku Uredi trenutni prikaz.

  Meni opcije prikaza sa Uredi trenutni prikaz istaknuta

  ili

  U SharePoint Server, izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Izmeni prikaz.

  SharePoint Online biblioteke traci karticu izmena opcija prikaza
 • Pomerite se nadole do odeljka Sortiranje .

 • Zatim možete da promenite postavke kao što je definisano korake 2 do 5 gorenavedenih Kreiraj sortirani prikaz .

Filtriranje i grupisanje sortirane podatke prikaza

Možete da kombinujete sortiranje sa u filtrirani i/ili grupisane prikaza. Grupisanje vam omogućava da skupite sortirani oblasti u okviru zaglavlja i filtriranje mogu se koristiti da biste suzili veliku listu stavki.

Da biste videli kako da grupišete podatke u prikazu, pogledajte članak Korišćenje grupisanje da biste izmenili prikaz SharePoint.

Da biste saznali kako da biste filtrirali podatke u prikazu, pogledajte članak Korišćenje filtriranje da biste izmenili prikaz SharePoint.

Slušamo vas

Kreirali 29 April 2017

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite SharePointOS i pregledača verzija vašeg koristite. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×