Koristite pipetu da biste uskladili boje na slajdu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Dosadilo vam je da uporno pokušavate da uskladite nijansu boja oblika i slika sa drugim delovima PowerPoint prezentacije da biste dali slajdovima usaglašen izgled? Dopustite programu PowerPoint da obavi posao umesto vas sa novom pipetom.

Kliknite dvaput na oblik ili drugu stvar za koju želite da usaglasite boju. (Da, možete da izaberete više objekata. Pritisnite taster Ctrl i izaberite oblike.) Zatim kliknite na neku od opcija boja, kao što su Popuna oblika u grupiStilovi oblika, koja se nalazi na kartici Oblik u kartici Alatke za crtanje.

Padajući meni „Popuna oblika“ koji sadrži alatku „Pipeta“

Koristeći pipetu izaberite boju koju želite da usaglasite i primenite je na izabrani oblik ili objekat.

Kursor pipete i usaglašena boja

Dok pomerate pokazivač miša preko različitih boja, pojaviće se pregled boja uživo. Zadržite kursor na boji da biste videli njene koordinate RGB boja (crvena zelena plava). Izaberite boju koju želite. Za precizniji način dobijanja identične boje koju želite, kada su više boja grupisane zajedno, izaberite boju pritiskanjem tastera „Enter“ ili razmaknice.

Brojevi za RGB boje izabrane korišćenjem pipete

Da biste otkazali korišćenje pipete bez biranja boje, pritisnite taster „Esc“.

Savet :  Boje možete da usaglasite i bilo gde na ekranu. Nakon što se izabrali alatku Pipeta, pritisnite i držite levi taster miša dok prevlačite miš do boje koju želite da usaglasite. Pipeta nestaje kada odete izvan programa PowerPoint, ali će boja i dalje biti u pregledu i biće usaglašena.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×