Koristite pipetu da biste uskladili boje na slajdu

Dosadilo vam je da uporno pokušavate da uskladite nijansu boja oblika i slika sa drugim delovima PowerPoint prezentacije da biste dali slajdovima usaglašen izgled? Dopustite programu PowerPoint da obavi posao umesto vas sa novom pipetom.

Kliknite dvaput na oblik ili drugu stvar za koju želite da usaglasite boju. (Da, možete da izaberete više objekata. Pritisnite taster Ctrl i izaberite oblike.) Zatim kliknite na neku od opcija boja, kao što su Popuna oblika u grupiStilovi oblika, koja se nalazi na kartici Oblik u kartici Alatke za crtanje.

Padajući meni „Popuna oblika“ koji sadrži alatku „Pipeta“

Koristeći pipetu izaberite boju koju želite da usaglasite i primenite je na izabrani oblik ili objekat.

Kursor pipete i usaglašena boja

Dok pomerate pokazivač miša preko različitih boja, pojaviće se pregled boja uživo. Zadržite kursor na boji da biste videli njene koordinate RGB boja (crvena zelena plava). Izaberite boju koju želite. Za precizniji način dobijanja identične boje koju želite, kada su više boja grupisane zajedno, izaberite boju pritiskanjem tastera „Enter“ ili razmaknice.

Brojevi za RGB boje izabrane korišćenjem pipete

Da biste otkazali korišćenje pipete bez biranja boje, pritisnite taster „Esc“.

Savet    Boje možete da usaglasite i bilo gde na ekranu. Nakon što se izabrali alatku Pipeta, pritisnite i držite levi taster miša dok prevlačite miš do boje koju želite da usaglasite. Pipeta nestaje kada odete izvan programa PowerPoint, ali će boja i dalje biti u pregledu i biće usaglašena.

Vrh stranice

Primenjuje se na: PowerPoint 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik