Koristite merenja lenjira na radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Excel obezbeđuje horizontalni i vertikalni lenjir u prikazu rasporeda na stranici, a možete da koristite ove lenjire da izmerite širinu i visinu stavki u radnom listu. Podrazumevano lenjira koristite merne jedinice koje su navedene za operativni sistem računara, ali možete da promenite jedinice u inčima, centimetre ili milimetre.

Izmerite širinu i visinu stavki u radnom listu

  1. Na kartici Prikaz , u grupi Prikazi radne sveske , izaberite stavku Raspored na stranici.

    Slika glavne trake programa Excel

    Savet : Takođe možete izabrati stavku dugme Raspored na stranici Slika dugmeta na statusnoj traci.

  2. Koristite horizontalni i vertikalni lenjir da izmerite stavki u radnom listu (kao što su Širina kolone, visina reda, ili širina i visina stranica).

Promena mernih jedinica lenjira

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

    U Excel 2007: kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , izaberite stavku Excel opcije, a zatim izaberite kategoriju Više opcija .

  2. U okviru Prikaz, u okviru jedinice lenjira kliknite na dugme jedinice koje želite da koristite.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×