Koristite grupisanje da biste izmenili prikaz SharePoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Grupisanje prikuplja zajedno kao što su stavke ili dokumente zajedno na osnovu vrednosti u koloni. Možete odabrati da prikažete zaglavlje grupisanja ili razvijanje izbora da biste prikazali sve stavke ili dokumente u okviru grupe naslova. Kada grupišete prikaza, samo preureрuje kako podaci se prikazuje, a ne Dodavanje ili uklanjanje sadržaja iz prikaza.

Grupisanje dokumenata ili stavki u prikazu

Kada kreirate ili uređujete prikaz, možete da navedete grupisanja jedne ili dve kolone. Možete da kombinujete grupisanja pomoću filtera ili sortiranja.

 1. Odaberite stavku Uredi ili kreiranje prikaza

  Da biste uredili prikaz

  Otvorite listu ili biblioteku.

  U SharePoint Online, izaberite stavku Opcije prikaza, a zatim izaberite stavku Uredi trenutni prikaz.

  Meni opcije prikaza sa Uredi trenutni prikaz istaknuta

  U SharePoint Server, izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Izmeni prikaz.

  SharePoint Online biblioteke traci karticu izmena opcija prikaza

  Da biste kreirali prikaz

  U SharePoint Online, izaberite stavku Opcije prikaza, kliknite na dugme Sačuvaj prikaz i prikaz Dajte ime.

  U SharePoint Server, izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Kreiraj prikaz.

  Ako kreirate novi prikaz, popunite druga polja po potrebi.

 2. Da biste grupisali podatke, pomerite se nadole i razvijte Grupiši po. U odeljku Grupiši po , kliknite na padajući prvo grupisanje po koloni nadole i izaberite polje. Ovo polje je jedan od mnogo dostupne kolone za listu ili biblioteku.

  Izaberite jednu ili dve kolone da biste grupisali po
 3. Kliknite na dugme Prikaži grupe u rastućem redosledu ili Prikaži grupe u opadajućem redosledu.

 4. Ako želite da grupišete tako što ćete još jednu kolonu, izaberite kolonu u zatim grupisanje po koloni:, a zatim postavite redosled Grupiši po.

 5. Pomerite se do vrha ili dna stranice i kliknite na dugme u redu.

Ako koristite SharePoint Online, takođe možete da grupišete tako što ćete zaglavlju kolone na listi ili biblioteci izabrati grupu tako što ćete [ime kolone].

Groupby "u meniju" Zaglavlje kolone

SharePoint bira kolonu, a zatim će grupišu sve podatke tako što ćete razlike u toj koloni podataka. Da biste opozvali grupisanja, kliknite na zaglavlje, a zatim izaberite stavku Grupiši po ponovo.

Sortiranje, filtriranje i grupisanje

Možete da kombinujete grupisanja, sortiranja i filtriranja podataka. Preporučuje se da biste izabrali kolonu koju želite da grupišete tako što ćete, a zatim podesite filtriranje i sortiranje. Kada podesite grupisanja, navodite rastućem ili opadajućem redosledu, tako da ne morate da kreirate i sortiranje u istom polju. Međutim, možda ćete želeti da kreirate filter na vaše grupe da biste suzili broj grupa.

Da biste saznali kako da sortirate prikaz, pogledajte članak Korišćenje sortiranja da biste izmenili prikaz SharePoint.

Da biste saznali kako da izvršite filtriranje prikaza, pogledajte članak Korišćenje filtriranje da biste izmenili prikaz SharePoint.

Slušamo vas

Kreirali 29 April 2017

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite SharePointOS i pregledača verzija vašeg koristite. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×