Koristite grupisanje da biste izmenili prikaz SharePoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Grupisanje prikuplja zajedno kao što su stavke ili dokumente zajedno na osnovu vrednost kolone. Možete odabrati da prikažete zaglavlje grupisanja ili razvijanje izbora da biste prikazali sve stavke ili dokumente u okviru grupe naslova. Kada grupišete prikaza, samo preureрuje kako podaci se prikazuje, a ne dodavanje ili uklanjanje sadržaja iz prikaza.

Grupisanje dokumenata ili stavki u prikazu

Kada kreirate ili uređujete prikaz, možete da navedete grupisanja jedne ili dve kolone. Možete da kombinujete grupisanja pomoću filtera ili sortiranja.

 1. Odaberite stavku Uredi ili kreiranje prikaza

  Da biste uredili prikaz

  Otvorite listu ili biblioteku.

  U SharePoint Online ili SharePoint Server 2019, izaberite stavku Opcije prikaza, kliknite na dugme Uredi trenutni prikazi zatim izvršite željene promene.

  Meni opcije prikaza sa Uredi trenutni prikaz istaknuta

  U SharePoint Server, izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Izmeni prikaz.

  SharePoint Online biblioteke traci karticu izmena opcija prikaza

  Da biste kreirali prikaz

  U SharePoint Online ili SharePoint Server 2019, izaberite stavku Opcije prikaza, kliknite na dugme Sačuvaj prikaz kao i dajte ime prikaza.

  U SharePoint Server, izaberite karticu Biblioteka , a zatim izaberite stavku Kreiraj prikaz.

  Ako kreirate novi prikaz, popunite druga polja po potrebi. U SharePoint Online i SharePoint Server 2019, kliknite na dugme View options, a zatim izaberite stavku Uredi trenutni prikaz.

 2. Da biste grupisali podatke, pomerite se nadole i razvijte Grupiši po. U odeljku Grupiši po , kliknite na padajući prvo grupisanje po koloni nadole i izaberite polje. Ovo polje je jedan od mnogo dostupne kolone za listu ili biblioteku.

  Izaberite jednu ili dve kolone da biste grupisali po
 3. Kliknite na dugme Prikaži grupe u rastućem redosledu ili Prikaži grupe u opadajućem redosledu.

 4. Ako želite da grupišete tako što ćete još jednu kolonu, izaberite kolonu u zatim grupisanje po koloni:, a zatim postavite redosled Grupiši po.

 5. Pomerite se do vrha ili dna stranice i kliknite na dugme u redu.

Napomena: Kada grupišete tako što ćete kontrolisani metapodaci polja, korišćenje više kontrolisani metapodaci polja za grupisanje je verovatno imati uticaj na performanse na mnogo stranica za prikaz biblioteke kojima je omogućen grupisanja. (Na primer: kolona 1 i 2 kolone su oba kontrolisani metapodaci polja. Te prve grupe tako što ćete kolona 1, a zatim po koloni 2. Ovo je verovatno da utiču na performanse stranice).

Ako koristite SharePoint Online ili SharePoint Server 2019, takođe možete da grupišete tako što ćete zaglavlju kolone na listi ili biblioteci izabrati grupu tako što ćete [ime kolone].

Groupby "u meniju" Zaglavlje kolone

SharePoint bira kolonu, a zatim će grupišu sve podatke tako što ćete razlike u toj koloni podataka. Da biste opozvali grupisanja, kliknite na zaglavlje, a zatim izaberite stavku Grupiši po ponovo.

Sortiranje, filtriranje i grupisanje

Možete da kombinujete grupisanja, sortiranja i filtriranja podataka. Preporučuje se da biste izabrali kolonu koju želite da grupišete tako što ćete, a zatim podesite filtriranje i sortiranje. Kada podesite grupisanja, navodite rastućem ili opadajućem redosledu, tako da ne morate da kreirate i sortiranje u istom polju. Međutim, možda ćete želeti da kreirate filter na vaše grupe da biste suzili broj grupa.

Da biste saznali kako da sortirate prikaz, pogledajte članak Korišćenje sortiranja da biste izmenili prikaz SharePoint.

Da biste saznali kako da izvršite filtriranje prikaza, pogledajte članak Korišćenje filtriranje da biste izmenili prikaz SharePoint.

Slušamo vas

Ažurirani oktobar 11, 2018

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, javite nam na dnu ove stranice. Ako nije, javite nam šta je bilo nejasno ili šta nedostaje. Navedite SharePoint, operativni sistem i verzije pregledača koje koristite. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×