Koristite VoiceOver da biste upravljali kalendar i događaja u aplikaciji Outlook za iOS

Koristite VoiceOver da biste upravljali kalendar i događaja u aplikaciji Outlook za iOS

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite funkcije VoiceOver i aplikaciju Outlook za iOS za planiranje događaja iz kalendara i podsetnike na iPhone ili iPad uređaju.

Napomene : 

 • Da biste pristupili Outlook na mreži sa operativnim sistemom iOS, morate da instalirate i koristite Outlook aplikacije iz prodavnice aplikacija.

 • Tasterske prečice i navigacije u aplikaciji Outlook mogu se razlikovati od onih u Outlook na mreži proizvoda.

 • Možete da koristite pokrete ili spoljne tastature.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ugrađene iOS čitač ekrana, VoiceOver.

U ovoj temi

Pokretanje aplikacije Outlook i prijavljivanje

 1. Otvorite aplikaciju Outlook .

 2. Ako budete upitani, prijavite se u nalog e-pošte. U zavisnosti od usluge e-pošte, možda ćete čuti različite uputstva.

 3. Ako imate više od jednog naloga, otvara se podrazumevani nalog. Da biste se prebacili na drugi nalog, premestite fokus na dugme Prikaži okno za navigaciju , u gornjem levom uglu ekrana. Dodirnite dvaput.

 4. Prevucite nadole u meniju dok ne čujete e-pošte koji želite da otvorite, a zatim dodirnite dvaput.

 5. Podrazumevano, Outlook aplikacije se otvara u prijemnom poštanskom sandučetu. Idite na Kalendar, slajda do dna ekrana i premeštanje nalevo ili nadesno sve dok ne čujete "Karticu kalendar", a zatim dodirnite dvaput. Otvara se u kalendaru .

Korišćenje prikaza kalendara

U prikazu kalendaraOutlook aplikacije gornjem redu uključuje Upravljanje kalendarima dugme sa leve strane, meseci i godina u sredine, a dugme za Prikaz dana i dugme " Kreiraj događaj " sa desne strane.

Da biste promenili sadržaj u telo ekrana, premestite fokus na dugme Prikaz dana i zatim dodirnuti. Otvara se meni. Prevucite prstom nadole da biste izabrali između tri opcije:

 • Dnevnog reda dugmeta. Kalendar se nedelja i nekoliko dana i pojavljuje se na vrhu ekrana sa stavke dnevnog reda za taj dan ispod njega.

 • Dugme dan. Kalendar se nedelja i nekoliko dana i pojavljuje se na vrhu ekrana i ispod nje, vremenska osa sa leve strane sa događajima desno od njihove planiranog vremena.

 • 3 dana dugmeta. Prikazuje tri dana događaja pomoću na vremenskoj liniji sa leve strane i događaje za svaki dan u kolone sa desne strane njihove planiranog vremena.

Ispod ovog reda sa izabranim prikazom se pojavljuje. Današnji datum je podrazumevani datum.

Na dnu ekrana, traka se pojavljuje sa karticama:

 • Pošta ide u prijemno poštansko sanduče.

 • Kalendar ide na prikaz kalendara.

 • Datoteke omogućava vam da pretražujete datoteke, uključujući na OneDrive.

 • Ljudi ide u prikazu "osobe", koji prikazuju kontakata.

 • Postavke prikazuje Outlook aplikacija postavke možete da promenite.

Kretanje u kalendaru

Podrazumevano se pojavljuju samo dve sedmice u mesecu. Da biste prikazali najviše pet nedelja, dok ste u prikazu dana ili dnevni red, premestite fokus na naslov mesec i zatim dodirnuti.

Da biste se premestili u kalendaru u telu ekrana, brzo prevucite do premeštanje na sledeći dan i premeštanje na prethodni dan. Dan u sedmici i mesec/dan čujete dok se krećete.

Brzo prevucite do Premesti nadole iz kalendara i na dan/dnevni prikaz. Brzo prevucite ulevo da vratite u kalendar. U prikazu 3 dana, brzo prevucite nagore ili nadole Premeštanje između dana.

Odgovorite na događaj podsetnike

Ako imate događaje planirano u aplikaciji Outlook ako imate obaveštenja uključena i VoiceOver uključena, čujete kako podsetnike događaja u unapred definisane vreme pre događaja. Događaj podsetnik iskače na ekranu. Prevucite prstom nadole u iskačući podsetnik da biste čuli tekst događaja. Ispod teksta događaja predstavljaju dugmad sa različite opcije za odgovaranje na događaj. Dugmad se razlikuju u zavisnosti od tipa naloga e-pošte koristite. Obično ćete videti najmanje:

 • Prikaza. Da biste otvorili događaj, dodirnite dvaput.

 • Odloži. Da biste zatvorili podsetnik dok događaj, dodirnite dvaput.

 • Blizu. Da biste zatvorili podsetnik bez preduzimanja neke radnje, dodirnite dvaput.

Planiranje događaja

 1. Premeštanje fokusa na dugme Kreiraj događaj u gornjem levom uglu ekrana, a zatim dodirnite dvaput.

 2. Fokus je u polju tekst naslova . Otkucajte ili određuju ime za događaj.

 3. Postavljanje datuma i vremena za događaj:

  • Da biste kreirali celodnevni događaj, prevucite nadole dok ne čujete "Ceo dan" a zatim dodirnite dvaput da biste se prebacivali prekidač na.

  • Da biste kreirali događaja za određenog dana i vremenskog perioda, prevucite nadole dok ne čujete "Start", a zatim dodirnite dvaput. Otvara stavku birač dan. Brzo prevucite naviše ili naniže da biste izabrali jedan dan. Zatim, slajda desno i brzo prevlačenje naviše ili naniže da biste izabrali sat vremena; nadesno i brzo prevucite nagore ili nadole da biste izabrali minuta; nadesno i zatim brzo prevucite nagore ili nadole do stavke prebacivanje između pre podne i h naposletku, slajd se dok ne čujete "Start", a zatim dodirnite dvaput da biste dovršili unos.

   Prevucite nadole dok ne čujete "Završi", a zatim dodirnite dvaput. Koristite iste metode kao iznad da biste podesili vreme završetka željeni događaj.

 4. Da biste podesili lokaciju za događaj (kao što su lokalne kafiću), prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete "Lokacija", a zatim dodirnite dvaput. Fokus je u polju za tekst. Otkucajte ili određuju ime lokaciju na koju želite da koristite. Dok kucate, Outlook pretražuje i liste lokacija koje se podudaraju. Da biste čuli njihova imena, prevucite prstom nadole. Da biste izabrali lokaciju na koju ste upravo čuo, dodirnite dvaput.

  Savet : Možete biti upitani da biste uključili lokaciju usluge da biste Outlook Pronađite i bolje predviđaju mesta blizu gde ćete hteti da držite događaja ili sastanaka.

 5. Ako želite, navedite kalendara na koju ćete dodati događaj. Prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete "Kalendara dugme", a zatim dodirnite dvaput. Prevucite nadole da biste čuli kalendara, a zatim, da biste izabrali kalendar koji želite da koristite za ovaj događaj, dodirnite dvaput.

 6. Ukoliko želite, promenite podrazumevanu obavesti vremena (podrazumevana postavka je 15 minuta pre događaja) tako što ćete brzo prevući nadesno ili nalevo dok ne čujete "Obaveštenja o dugme". Dodirnite dvaput. Zatim, prevucite nadole da biste čuli alternativni obaveštenje perioda i, da biste je izabrali, dodirnite dvaput.

 7. Brzo prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete "Opis" (to je poslednje dugme), a zatim dodirnite dvaput. Fokus je u polju za tekst opis. Dodirnite dvaput, a zatim otkucajte još detaljan opis događaja.

 8. Da biste pozvali osobe, prevucite nadesno ili nalevo sve dok ne čujete "Osobe" i zatim dodirnuti. Fokus je u polju za tekst. Otkucajte ili određuju imena osoba koje želite da pozovete. Dok kucate, Outlook pretražuje i prikazuje osobe koje se podudaraju. Da biste čuli njihova imena, prevucite prstom nadole. Da biste izabrali osobe, dodirnite dvaput.

  Kada završite pozivanje osoba, premestite fokus na dugme gotovo u gornjem desnom uglu, a zatim dodirnuti.

 9. Da biste odbacili događaj, prevucite prstom na dugme "Otkaži" u gornjem levom uglu, a zatim dodirnuti. Čujete "Sa obaveštenjem, odbaci događaj dugme" i dugme je podrazumevano potvrđen. Dodirnite dvaput.

  Da biste sačuvali događaj, premeštanje dugmeta "gotovo" u gornjem desnom uglu, a zatim dodirnite dvaput. Kada sačuvate događaj, poziv e-poruke se automatski šalju sve pozvane osobe.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×