Koristite Veb segment za sliku

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada dodate moderni stranicu na lokaciji, dodavanje i prilagođavanje web segmenatakoji predstavljaju sastavne blokove za stranice sa. Ovaj članak opisuje kako da koristite Veb segment za sliku. Koristite ga da biste umetnuli sliku na stranici na lokaciji računara ili sa Veba.

Dodavanje slike na stranicu

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Zadržite pokazivač miša iznad ili ispod postojeće Veb segment ili u okviru oblasti naslova, kliknite na dugme Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu , a zatim izaberite Veb segment za sliku .

 3. Izaberite sliku za nedavne ili pronađite sliku iz web pretrage, lokaciju, vaš računar ili vezu.

  Napomena : Web pretrage koristi usluge Bing images koje koriste kreativni uobičajenih licencu. Vi ste odgovorni za redigovanje licenciranja za sliku pre nego što umetnete na stranici.

 4. Kliknite na dugme Otvori ili Dodavanje slike (u zavisnosti od toga odakle sliku dolazi).

 5. Opcionalno, otkucajte natpis ispod slike u Veb segmentu.

 6. Kliknite na dugme Uredi Veb segment Dugme Uredi Veb segment (levo) da biste dodali Alternativni tekst (za osobe koje ne možete da vidite na slici).

Izrezivanje slike

Možete da biste izrezali sliku bez ili bez korišćenja unapred određeni odnos kompresije.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Kliknite na sliku koju želite da promenite. Traka sa alatkama za uređivanje slika će biti prikazana.

  Slika trake sa alatkama

Izrezivanje pomoću odnos širina/visina

Izrezivanje sa odnos širina/visina vam omogućava da utvrdite proporcije širine i visine slike. Oblast prikaza strukture u plavoj boji u Sledeća slika prikazuje izbor 1:1 (kvadratne) odnos širina/visina.

Primer izrezivanja odnos širina/visina
 1. Kliknite na dugme odnos kompresijeDugme "Izreži" odnos širina/visina.

  Traku sa alatkama za dodatne će nestati, sa opcijama za različite odnos kompresije.

  Alatke za odnos širina/visina

  Izaberite odnos širina/visina koji želite. 16:9 je krajnjoj levoj odnos širina/visina opcija, a zatim po 3:2, 4:3 i 1:1. Videćete pregled okvir da vidite kako će biti izrezane slike. Polje za izrezivanje možete da premestite unutar slike da biste promenili oblast koja je izrezana.

  Takođe možete rotirati izbor u polju za izrezivanje tako da biste promenili kako se prikazuje odnos širina/visina položaj tako što ćete kliknuti na dugme rotiranja izrezivanjaDugme rotiranja izrezivanja.

 2. Kada završite, kliknite na dugme SačuvajSačuvaj.

Izrezivanje ručno

Primer besplatno izrezivanja
 1. Kliknite na dugme Izreži pomoću besplatnog odnosIzrezivanje bez dugme odnos širina/visina da biste izrezali bez korišćenja odnos širina/visina. Prevucite jedan od kvadrate na svakoj strani slike da biste sliku uži, povećali po širini, viši ili kraće.

 2. Kada završite, kliknite na dugme SačuvajSačuvaj.

Opoziv radnje i Uspostavi početne vrednosti

Koristite dugme " Opozovi radnju " Poništavanje izrezivanje slika da biste opozvali sve promene koje ste izvršili na jednom vraćanje slike u stanje u kojem se nalazila nakon poslednjeg čuvanja.

Koristite drugu sliku

Kad ste izabrali sliku, ne možete da izaberete neku drugu. Umesto toga, umetnite novu Veb segment za sliku i izaberite novu sliku. Zatim izbrišite prethodnu Veb segment ako koji očekuju.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Galerija web segmenata

Heroj Veb segment

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×