Koristite TalkBack da biste upravljali kalendar i događaje u programu Outlook za Android

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Planiranje događaja iz kalendara i podsetnike na Android mobilnom uređaju pomoću čitača ekrana TalkBack i Outlook Android aplikaciju.

Napomene : 

 • Ako već nemate ga, preuzmite i instalirajte Outlook for Android aplikacije iz Google Play aplikacije Outlook za Android iz Google Play.

 • Tasterske prečice i navigacije u aplikaciji Outlook mogu se razlikovati od onih u Outlook na Vebu, koje možete koristiti u Veb pregledaču svog uređaja.

 • Da biste pronašli i unesite informacije i komande, možete da koristite pokrete na spoljnoj tastaturi ili otkucate.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite čitač ugrađene Android ekrana, TalkBack.

U ovoj temi

Počnite sa aplikacije Outlook za Android

 1. Otvorite Outlook za Android aplikacija.

 2. Ako imate više od jednog naloga Outlook , otvara se podrazumevani nalog.

 3. Podrazumevano Outlook aplikacije se otvara u prijemno poštansko sanduče. Da biste otišli u kalendar, prevucite na dno ekrana, premeštanje nalevo ili nadesno dok ne čujete „Karticu kalendar”, a zatim dodirnite dvaput. Prikaz kalendara otvara.

Korišćenje prikaza kalendara

U prikazu kalendaraOutlook aplikacije, naslov uključuje, sleva nadesno, na dugme Otvori fioku za navigaciju , trenutni mesec Dana birača razvijte dugme na Prekidač odsutni iz trenutnog dugme "Prikaz" i dugme " postavke" .

Da biste promenili prikaz u kalendaru, premestite fokus na dugme " Prebacivanje između nisam tu " i dodirnite dvaput. Otvara se meni. Slajda naniže da biste izabrali između tri opcije:

 • Dnevni red se menja prikaz kalendara sekvencijalni listu dan i datum, zajedno sa bilo koje stavke dnevnog reda za taj dan.

 • Dan promene u prikazu kalendara da biste otvorili današnjeg zakazane obaveze sa vremensku osu časova niz levu ivicu i događaje navedene pored njihovih planiranog vremena.

 • 3 dana ili nedelje menja prikaz kalendara da biste otvorili tabelu sa tri ili sedam dana u kolone sa vremenske ose časova kao reda ispod leve ivice. Ovaj prikaz prikazuje tri dana na Android telefonu i sedam dana na tablet računaru. Za svakog dana događaja su pored njihovih planiranog vremena.

Sa izabranim prikazom otvara ispod naslova prikaz kalendara .

Na dnu ekrana je traku sa menijima sa četiri sledeće komande:

 • Pošta ide u prijemno poštansko sanduče.

 • Kalendar ide na prikaz kalendara .

 • Datoteka ide u prikazu " datoteka ", gde mogu da pregledam datoteke iz naloga e-pošte, one uskladištene na OneDrivei još mnogo toga.

 • Osoba ide na osobe prikaz koji prikazuje kontakte.

Odmah iznad ljudi komande u prikazu kalendara je dugme " Dodaj novi događaj ".

Kretanje u kalendaru

Podrazumevani datum je današnji datum.

Da biste odabrali drugi dan ili mesec da radite u prikazu, u zaglavlju prikaz kalendara , premestite fokus na Dan birač razvijte dugme i dodirnuti. Otvara se padajući meni kalendar za trenutni mesec.

 • Da biste izabrali neki drugi dan, prevucite vertikalno ili horizontalno kalendara dok ne čujete datum koji želite. Da biste premestili prikaza kalendara izabranog datuma, dodirnite dvaput.

 • Da biste izabrali ranije meseca, koristite dva prsta da biste brzo prevucite sa desne.

 • Da biste izabrali kasnije meseca, koristite dva prsta da biste brzo prevucite nalevo.

 • Da biste zatvorili kalendar, premestili fokus na dugme Dan birača dok ne čujete nešto poput „Septembra 2016, dan birač Slika dugmeta” i dodirnite dvaput. Zatvaranje padajuće liste kalendara, trenutnog prikaza (kao što su dnevni red ili dan) ima fokus i prikaz odražava datuma koju ste izabrali u kalendaru padajuće liste.

Ako koristite dugme Prebaci se da biste se prebacili na drugi prikaz, kao što su dnevni red prikaz ili prikaz dan , mesec i datum koji ste izabrali se otvara u tom prikazu.

Da biste premestili starije ili novije dana u bilo kom prikazu, koristite dva prsta da biste se pomerali, na sledeći način:

 • Da biste premestili prethodnih dana u prikaz dnevnog reda , koristite dva prsta da se pomerite nadole. Da biste premestili dana, koristite dva prsta da biste se pomerali nagore. Prevucite nadole ekrana dok se ne čujete naslovi, datumi i vremena događaja.

 • Da biste premestili prethodnih dana u dan prikaz, prikaz 3 dana ili sedmični prikaz, koristite dva prsta da biste se pomerali desno. Da biste premestili dana, koristite dva prsta da biste se pomerali levo. Prevucite preko ekrana dok se ne čujete naslovi, datumi i vremena događaja.

Planiranje događaja

 1. Blizu donji desni ugao ekrana, premestite fokus na dugme Dodaj novi događaj i dodirnuti. Fokus je u okviru za tekst naslov .

 2. Otkucajte ili određuju ime za događaj.

 3. Postavljanje datuma i vremena za događaj.

  1. Da biste kreirali događaja za određenog dana i vremenskog perioda, prevucite nadole dok ne čujete „Pokreće na” i dodirnite dvaput. Otvara se iskačućih prozora kalendara.

  2. Slajd kroz kalendar dok ne čujete datum koji želite i dodirnuti.

  3. Blizu u donjem desnom uglu iskačućeg prozora, premestite fokus na dugme u redu i dodirnuti.

  4. Premeštanje fokusa na vreme početka i dodirnuti. Sat iskačući prozor se otvara sa fokusom na sat.

  5. Slajd oko lice sata da biste izabrali sat i dodirnuti.

  6. Slajd oko lice sata da postavite minuta i dodirnuti.

  7. Slajd sa desne strane izabranog vremena dok se ne čujete „AM” ili „PM”. Da biste se prebacivali između AM i PM, dodirnite dvaput.

  8. Premeštanje fokusa na dugme u redu i dodirnuti.

  9. Prevucite nadole dok ne čujete „Završava na”, a dodirnuti. Da biste podesili vreme završetka na događaj, koristite iste metode za polje počinje .

  Savet : Da biste kreirali celodnevni događaj, prevucite nadole u Novi događaj iskačućeg prozora dok ne čujete „Celodnevni događaj”. Uključite ili isključite prekidač na, dvaput dodirnite.

 4. Da biste podesili lokaciju sastanka, na primer, Table sobu ili u Centru za konferencije Northwind, premestite fokus na lokaciju na okvir za tekst i dodirnite dvaput. Otkucajte ili određuju ime lokaciju na koju želite da koristite.

 5. Ako koristite više kalendara, možete da navedete kalendar koji bi trebalo da sadrži novi događaj. Premeštanje fokusa na polje kalendara i dodirnuti. Da biste čuli imena u različitim kalendarima, prevucite nadole, a zatim, da biste izabrali kalendar koji želite da koristite za ovaj događaj, dodirnite dvaput.

 6. Podrazumevana postavka za obaveštenja o je 15 minuta pre događaja. Da biste promenili podrazumevano vreme obaveštenja, premeštanje fokusa na polje obaveštenje i dodirnuti. Da biste čuli različite opcije obaveštenja, na primer, Nijedno ili 1 sat pre nego što, prevucite nadole. Da biste izabrali željenu opciju, dodirnite dvaput.

 7. Da biste pozvali ljude na događaj, premeštanje fokusa na okvir za tekst " osobe " i dodirnite dvaput. Unesite imena osoba koje želite da pozovete. Dok kucate, Outlookpretražuje i prikazuje koji se podudaraju imena na spisku kontakata. Da biste čuli njihova imena, prevucite nadole. Da biste izabrali kontakt, dodirnite dvaput.

  Kada završite sa dodavanjem osoba na događaj, u gornjem desnom uglu, premestite fokus na dugme gotovo i dodirnuti.

 8. Da biste dodali više informacija o događaju, premestite fokus na okvir Opis i dodirnuti. Otkucajte detalje o događaju. Kada završite, u gornjem desnom uglu iskačućeg prozora Opis premestili fokus na dugme gotovo i dodirnuti.

 9. Ukazuju na to da li želite da sačuvate ili odbacite događaj.

  • Da biste odbacili događaja, u gornjem levom uglu slajda na dugme Zatvori i dodirnuti. Čujete„Odbaci događaj, otkažete, odbacivanje”. Premeštanje fokusa na dugme odbaci, a dodirnuti.

  • Da biste sačuvali događaja, u gornjem desnom uglu, premestite fokus na dugme Sačuvaj i dodirnuti. Kada sačuvate događaj, poziv e-poruke se automatski šalju sve pozvane osobe.

Otvaranje i uređivanje događaja

 1. U bilo kom prikazu kalendara (dnevni red, dan, 3 danaili sedmica u prikazu) slajd preko događaje. Kada čujete naslov događaja koji želite da otvorite, dodirnite dvaput. Događaj se otvara u iskačućem prozoru.

 2. Da biste čuli naslov, dan, datum, vreme, lokacija i drugih informacija, prevucite nadole događaj iskačućeg prozora.

 3. Da biste uredili događaja, u gornjem desnom uglu iskačućeg prozora, premestite fokus na dugme Uredi i dodirnuti. Uređivanje događaja otvara iskačući prozor. Slajd u prozor nadole dok ne čujete ime polja koje želite da uredite, a dodirnuti. Izvršite željene promene. Kada završite, u gornjem desnom uglu iskačućeg prozora, premestite fokus na dugme Sačuvaj i dodirnuti.

 4. Da biste zatvorili prozor događaja, u gornjem levom uglu prozora, premestite fokus na dugme Zatvori i dodirnuti.

Odgovorite na događaj podsetnike

Ako imate obaveštenja uključeno za Outlook događaje, a ako TalkBack uključena, čujete kako podsetnike događaja u unapred definisane vreme pre događaja. Događaj podsetnik iskače na ekranu. Prevucite nadole u iskačući podsetnik da biste saznali više o događaju.

Ako koristite Android telefonu, iskačući podsetnik sadrži dugmad sa opcijama za odgovaranje na podsetnik. Iako dugmad mogu da se razlikuju u zavisnosti od tipa naloga e-pošte koristite imate bar sledećih dugmadi:

 • Detalji otvara događaj.

 • Odloži zatvara podsetnik do događaja.

 • Zatvaranje zatvara podsetnik bez radnji.

Ako koristite Android tablet računaru, podsetnik ne uključuje dugmad, ali čujete naslov i vreme događaja.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×