Koristite Office 365 SharePoint Online kao rešenje ekstranet preduzeća za posao (B2B)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ekstranet lokacije u SharePoint Online je lokacija koje ste kreirali da biste omogućili spoljnim partnerima koji imaju pristup specifičnog sadržaja i za saradnju sa njima. Ekstranet lokacije su način za partnere da bezbedno radi sa vaše organizacije. Sadržaj za partnera se čuva na jednom mestu i imaju samo sadržaj i pristup su im potrebne. Ne moraju da e-pošte napred i nazad dokumente ili koristite alatke koje nije odobrio IT sektoru.

Obično Primena SharePoint ekstranet lokacije lokalnog obuhvata složene konfiguracije da biste uspostavili bezbednosne mere i upravljanje, uključujući dodelu pristupa unutar korporativni zaštitni zid i skupa Početna i u toku cene.

Ali sa Office 365, partneri direktno povezati samo za članove lokacije u SharePoint Online, bez pristup lokalnom okruženju ili drugih lokacija SharePoint Online . Office 365 ekstranet lokacije može da se pristupi bilo gde ima Internet vezu.

Industrijske vertikale gde preduzeća za posao (B2B) saradnju je ključ uspeha svoje poslovne uključuju automobila, proizvodnje, maloprodaja i energiju. Sledeći primer pokazuje kako Contoso D.o.o. koristi zasebnu ekstranet lokacije za saradnju sa svakom od njihove partnere i dobavljače.

Primer Office 365 ekstraneta

SharePoint Online funkcije za saradnju

Ključne funkcije koju nudi SharePoint Online saradnje uključuju:

  • Dozvoli korisnicima da biste pozvali novog partnera korisnika:    U određenim kolekcijama lokacija administratori opcionalno mogu da dozvolim korisnicima da biste pozvali nove korisnike partnera. U ovom modelu pozivnicu e-pošta se šalje partner korisnika i korisnik mora da preuzmete tog poziva za pristup resursu. Pogledajte članak Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje za detalje.

  • Deljenje tako što ćete samo vlasnici lokacija:    Mogućnost da kolekcija lokacija gde samo vlasnici lokacija mogu da prenesete na ili da delite sa novim korisnicima. Članovi lokacije koji su obično spoljne partnera korisnici, možete da vidite samo postojeće članovi lokacije na lokaciji. Ovo vam pomaže u upravljanju šta može da vidi partnerima i sa kojima možete da delite dokumente.

  • Ograničene domeni deljenje:    Administratori mogu da kontrolišu na listi domena partnera zaposlene da delite sa van organizacije. Dozvoli listu domena e-pošte ili zabrani listu domenima e-poštu mogu se konfigurisati. U članku Ograničene domeni deljenje u O365 SharePoint Online i OneDrive for Business više detalja.

  • Nadgledanje i izveštavanje o:    Aktivnosti poslovnih partnera korisnika revizije i izveštaji se mogu prikazati u Office 365 izveštaje o aktivnostima.

Zašto koristiti Office 365 za B2B ekstranet lokacije?

Vrednosti za vreme i troškovi štednje:   Office 365 B2B ekstranet lokacije eliminisanju potrebe za kreiranje skupa lokalnog ekstranet lokacije. Potreban je bez dodatnih hardver i korišćenje Office 365 znatno smanjuje troškove resursa i rad. IT sektor da se koncentrišete na važnija zadaci od kreiranje i održavanje ekstranet infrastrukturu.

Bezbednog deljenja:   Office 365 B2B ekstranet pruža izuzetno bezbednog deljenja iskustva sa IT upravljanja i smernice koje su vam potrebne, uključujući:

  • Mogućnost da se zaštitite od slučajnog deljenja pomoću vlasnici lokacija samo za deljenje koji sprečava da se korisnici lokacije pozivanje novih korisnika za tu lokaciju.

  • Mogućnost da ograničite partnera korisnike na jednoj lokaciji. Ne mogu da tražite ili da prikažete sadržaj i korisnicima izvan svoje lokacije.

  • Mogućnost da biste ograničili na spoljnim partnera da korisnici mogu da prihvata samo pozive od e-adresu na kojoj poziv je poslata, spoljni partnera da korisnici upotrebljavaju svoje poslovne Office 365 nalog organizacije ili Microsoft nalog za pristup lokaciji koja je kreiran isključivo za njih.

Neometano saradnju:    Saradnja sa partnera korisnici nisu deo vaše organizacije, uključujući što im omogućava razmenu trenutnih poruka i mogućnost da proverite Skype konferencijske pozive.

Upravljanje i izveštavanje o nadzora   . Office 365 B2B ekstranet pruža uvid u access sadržaj partnera spoljni korisnici. Jedna od glavnih prednosti ga je da budete u mogućnosti da nadzirete upotrebe, uključujući možete da vidite ko je kome pozvati i kada je spoljni korisnik prijavi da pristupe sadržaju.

Uporedite Office 365 hibridne ekstranet sa u tradicionalne ekstranet lokalni SharePoint

Office 365 hibridne ekstranet   

SharePoint „lokalnu” spoljna mreža   

Zaštitni zid pristup potreban za spoljne korisnike

Ne

Da

Složena mreže i infrastruktura konfiguracije obavezno

Ne

Da

Bezbednost PolicyAgent

Upravljati tokom Office 365 konfiguracije

Ručno konfigurisao IT osoblje

To rade intenzivne

Ne

Da

Tekuće održavanje potrebne

Minimalna

Pozamaљnu

Dodatni hardver potrebno

Ne

Često

Kontrola deljenja iskustvo za ekstranet lokacije

Deo Office 365 lokacijama funkcionalnost

Često zahteva prilagođena rešenja/aplikacije

Prvi koraci

Da biste započeli podešavanje SharePoint Online ekstranet lokacije:

  1. Pročitajte Planiranje SharePoint Online na poslu (B2B) ekstranet lokacije da biste saznali više o različitim goste poziv modelima.

  2. Pročitajte obezbeđivanje SharePoint Online ekstranet lokacije da biste saznali više o opcijama za ograničavanje ekstranet lokaciji samo na korisnike koje želite.

  3. Primenite na ekstranet pomoću Opcije deljenja standardne SharePoint Online ili tako što ćete uvesti spoljnim korisnicima u Azure AD.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×