Koristite čitač ekrana za pronalaženje i zamenu podataka u programu Excel 2016

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite čitač ekrana sa Excel 2016 da pronađete i zamenite tekst i brojeve. Koristite znakova, uključujući džoker znakove, da biste pretražili listovi, redovi, kolone ili cele radne sveske.

Napomena : U ovoj temi se pretpostavlja da su korisnici čitača ekrana JAWS isključili funkciju „Meni virtuelne trake“.

 1. Izaberite bilo koju ćeliju na radnom listu.

 2. Otvorite odgovarajuću karticu u dijalogu Pronalaženje i zamena .

  • Da biste koristili karticu " Pronalaženje " u dijalogu Pronalaženje i zamena da biste pronašli tekst ili brojeve, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F.

  • Da biste koristili karticu Zamena u dijalogu Pronalaženje i zamena da biste zamenili tekst ili brojeve, pritisnite tastere Alt + E, E. Ako u dijalogu Pronalaženje i zamena je već otvoren, da biste otvorili karticu Zamena , pritisnite tastere Alt + P.

 3. U okviru Pronađi unesite tekst ili brojeve koje želite da tražite. Imate nekoliko opcija.

  • Otkucajte tekst ili brojeve koje želite da tražite.

  • Koristite džoker znak, kao što je zvezdica (*) ili znak pitanja (?), u kriterijumima pretrage:

   • Koristite zvezdicu da biste pronašli bilo koju nisku znakova. Na primer, s * d pronalazi "sad" i "koraci".

   • Koristite znak pitanja da biste pronašli bilo koji pojedinačni znak. Na primer, s? t pronalazi "sat" i "Podešavanje".

   Savet : Iako su džoker znakova, možete i dalje pronaći zvezdice, znak pitanja i znake Tilda (~) u podatke radnog lista tako što ćete ih prethodni znak tilda u polju Pronađi sledeće . Na primer, da biste pronašli podatke koji sadrži znak pitanja, unesite ~? kao kriterijume za pretragu.

 4. Suzite obim pretrage, tab da biste na dugme Opcije i pritisnite taster Enter. Takođe možete da pritisnete tastere Alt + T.

  • Da biste tražili podatke u radnom listu ili celoj radnoj svesci, tab da biste u kombinovani okvir (Alt + H), pritisnite taster strelica nadole, a zatim izaberite list ili radna sveska. Pritisnite taster Enter.

  • Da biste tražili podatke u redove ili kolone, tab Pretraga kombinovani okvir (Alt + S), pritisnite taster strelica nadole, a zatim izaberite Po redovima ili Po kolonama. Pritisnite taster Enter.

  • Da biste tražili podatke sa određenim detaljima, tab da biste u kombinovani okvir (Alt + L), pritisnite taster strelica nadole, a zatim izaberite formule, vrednostiili Komentari. Pritisnite taster Enter.

   Savet : Opcije za formule, vrednostii komentare su dostupne samo na kartici Pronalaženje , a samo formule su dostupne na kartici Zameni .

  • Da biste tražili mala i velika slova podatke, karticu u polju za potvrdu Podudari slova (Alt + C) i pritisnite taster RAZMAKNICA.

  • Da biste pronašli ćelije koje sadrže samo znakove koje ste otkucali u polje Pronađi , tab da biste polje za potvrdu Podudaranje čitavog sadržaja ćelije (Alt + O) i pritisnite taster RAZMAKNICA.

 5. Ako želite da pronađete tekst ili brojeve sa određenim oblikovanjem, karticu na dugme Oblikovanje i pritisnite taster Enter (Alt + M). U dijalogu Pronađi oblik koji se otvara, da biste se premestili na odgovarajuću karticu (broj, Poravnavanje, fonta, iviceili popune) pritisnite razmaknicu. Zatim izaberite oblikovanje koje želite da uključite u pretragu. Kartica na dugme u redu , a zatim pritisnite taster Enter.

  Savet : Ako želite da biste pronašli ćelije koje samo sa određenim oblikovanjem, možete da izbrišete neki tekst ili broj kriterijuma u polju Pronađi , a zatim izaberite ćeliju koja sadrži oblikovanje. TAB do dugme Oblikovanje i pritisnite taster strelica nadole. Ponovo pritisnite taster strelica nadole dok ne izaberete Odaberite oblikovanje iz ćelijea zatim pritisnite taster Enter. U radnom listu da biste izabrali ćeliju koja sadrži oblikovanje koje želite da tražite, koristite tastere sa strelicama. Da biste dodali oblikovanje izabrane ćelije kriterijume za pretragu u dijalogu Pronalaženje i zamena , pritisnite taster Enter.

 6. Sa kriterijume na mestu, započnite pretragu.

  • Da biste pronašli tekst ili brojeve, tab do Pronađi sledeće (Alt + F) ili Pronađi sve (Alt + da) dugmeta.

   Savet : Ako izaberete dugme Pronađi sve , svaki događaj koji ispunjavaju kriterijume pretrage je naveden u dijalogu, a ova lista ima fokus. Da biste izabrali neku od ponavljanja na listi, pritisnite taster strelica nadole ili taster strelica nagore. Da biste premestili iz dijaloga na radnom listu, pritisnite tastere Alt + karticu unesite željene promene koje želite u ćeliji. Da biste se vratili na dijalog pronalaženja i zamene , pritisnite tastere Alt + Tab onoliko puta koliko je potrebno.

  • Da biste zamenili tekst ili brojeve, otkucajte zamenu znakova u zamenite polje (ili, da biste zamenili znakove, ostavite ovo polje prazno), a zatim karticu da biste je pronašli (Alt + F) ili Pronađi sve (Alt + da) dugme. Da biste pronašli sledeće pojavljivanje na radnom listu tako da možete da odlučite da li želite da je zamenite, pritisnite dugme za Pronalaženje . Da biste pronašli sva pojavljivanja, pritisnite dugme Pronađi sve . Da biste zamenili istaknuto pojavljivanje ili sva pojavljivanja pronađenih znakova, tab da biste zamenili (Alt + R) ili Zameni sve (Alt + A) dugme.

   Savet : Ako polje Zameni sa nije dostupna, da biste se premestili na karticu Zamena u dijalogu Pronalaženje i zamena , pritisnite tastere Alt + P.

   Ako je potrebno, da biste otkazali pretragu, pritisnite taster Esc. Zatvara dijalog Pronalaženje i zamena .

  Napomena : Kada definišete opcije oblikovanja kao deo kriterijuma za pretragu, ovo je sačuvana u dijalogu Pronalaženje i zamena . Ako ponovo Pretraži radnog lista za podatke, a ne možete da pronađete znakova koje znate bila tamo, možda ćete morati da biste opozvali izbor opcije oblikovanja iz prethodne pretrage. Da biste otvorili karticu " Pronalaženje " u dijalogu Pronalaženje i zamena , pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F. Ako dugme " Format " nije dostupna, tab do dugmeta Opcije (Alt + T) i pritisnite taster Enter. TAB do dugme Oblikovanje i izaberite komandu Obriši oblikovanje za pronalaženje , pritisnite taster strelica nadole nekoliko puta. Pritisnite taster Enter.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×