Koristite čitač ekrana sa bloga kreirane u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak pokriva osnove korišćenja čitača ekrana sa bloga koji je kreiran u sistemu SharePoint Online. Blog u sistemu SharePoint Online je odlična alatka za deljenje ideje, zapažanja i stručnost u okviru tima ili organizacija, imenovati nekoliko koristi ili najava usluge kompanije vesti i događaje. Lako kretanje tipične blog sadržaj, čujete celu objavite komentar na ili kao što je poruka na blogu, Traženje sadržaja, i tako dalje – sve što koristi tasterske prečice.

Napomene : 

 • Saznajte više o SharePoint Online tasterske prečice.

 • SharePoint Online je aplikacija zasnovanih na Vebu, pa tasterske prečice i navigaciju mogu se razlikovati od onih u lokalnom proizvoda (SharePoint Server). Saznajte više o funkcijama pristupačnosti u sistemu SharePoint Online.

 • Više informacija o kreiranju pristupačnog blogova u sistemu SharePoint Online, idite na SharePoint Online blog čine pristupačnim.

U ovom članku

Prvi koraci: kartica porudžbinu, a podrazumevani sadržaj na blogu

Kada autor kreira blog u sistemu SharePoint Online, obično koristite predložak bloga koji umeće podrazumevani sadržaj (u Web segmentima) u na blogu, kao i sledeće podrazumevane web stranice:

 • Matična stranica za blog

 • Stranice za svaku poruku na blogu

 • Stranice za svaku kategoriju bloga

 • Stranica za svaki mesečni arhive bloga

Redosled kartica za podrazumevane stranice

Sledeći odeljci opisuju redosleda kartica za svaku Veb stranicu. Saznate redosled dodele fokusa možete učiniti mnogo lakše da kretanje svake stranice.

Redosled kartica za blog stranice

Svaka stranica ima sledeći podrazumevani sadržaj navedeni u redosledu kartica:

 1. Podrazumevana slika koja povezuje na matičnoj stranici bloga.

 2. Kućni veza ka matičnoj stranici bloga.

 3. Polje za pretragu ovu lokaciju .

 4. Liste kategorije . Sadrži veze ka događaje, idejei mišljenja kategorija, a ako se nalazite na blogu autor vezu da biste Dodali kategorije.

 5. Arhiva lista organizovane po mesec i veze ka Starije objave.

Matična stranica

Matična stranica navodi sve poruke na blogu opadajućim hronološkim redosledom. Svake objave uključuje:

 • Naslov, ime autora i listu kategorija bloga

 • Veza " Komentari "

 • Kao i za razliku od veze

 • Veza za e-poštu

 • (Samo za autora) Dugme još , što uključuje vezom za uređivanje.

 • Vezu za RSS Feed

 • Obavesti Me veza

Veb stranice za objavu na blogu

Ova lista prikazuje redosleda kartica za Veb stranice objave bloga:

 • Naslov poruke na blogu.

 • Blog autora ime.

 • Imena od kategorije kojoj pripada poruke na blogu.

 • Kao što je veza ili veza za razliku od .

 • Veza za komentar .

 • Više lista koja sadrži vezu ka e-pošte vezu. Ako ste na blog autora, više lista sadrži veze: e-pošte vezu i Uređivanje veza (da biste uredili objavu bloga).

 • Dodaj komentar okvir za tekst, gde možete da upišete komentar.

 • Objavite dugme (da biste objavili komentar).

 • Svi komentari za blog

Stranica kategorije

Ova stranica prikazuje sve poruke na blogu u kategoriji. Svake objave prikazuje naslov poruke na blogu, blog autora imena i imena kategorije kojoj pripada poruke na blogu.

Mesečni stranica arhive bloga

Ova stranica prikazuje sve poruke na blogu za mesec. Svake objave prikazuje naslov poruke na blogu, blog autora imena i imena kategorije kojoj pripada poruke na blogu.

Alatke za blog autora

Ako ste autor bloga posle elemente za poslednju poruku na svakoj stranici bloga, da li koristite za kreiranje dodatnih elemenata su uključene. Na listi Alatki za Blog pruža pristup sledeće veze:

 • Kreirajte poruku

 • Upravljanje njima

 • Upravljanje komentarima

 • Upravljanje kategorijama

 • Pokretanje aplikacije za korišćenje bloga

 • Odaberite objavite raspored okvir (Osnovniuokvirenai umetnuti opcije).

Idite na blogu na SharePoint Online

 • Veze za navigaciju.

  Da biste direktno za premeštanje i izbor navigacione veze na stranicu bloga, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Preskoči komande trake, vezu”. Pritisnite taster Enter.

 • Glavni sadržaj.

  Da biste direktno i izaberite glavni sadržaj na stranicu bloga, odmah nakon što otvorite stranicu, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pređite na glavni sadržaj vezu”. Pritisnite taster Enter.

 • Svaki element na stranici.

  Da biste premestili iz jedan element stranice na drugu, pritisnite taster Tab. Da biste vratili, pritisnite tastere Shift + Tab. Kao fokus se premešta svaki element, čujete ime elementa.

 • Matična stranica bloga.

  Da biste premestili i izaberite stavku Početak veze za matičnoj stranici bloga, pritisnite tastere Alt + 1. Čujete „, trenutno izabrane”. Pritisnite taster Enter.

 • Poruka na blogu na matičnoj stranici.

  Da biste premestili sa jednog mesta na drugu na matičnoj stranici, morate krećite kroz informativna elementima svake objave (kao što su naslov, kategorije i komentari). Kako se pomera fokus na naslov objave, čujete poruke na ime iza kojeg sledi „Naslov prvi nivo veza”. Kako se pomera fokus na svaki elemenata objavljene poruke, čujete ime elementa praćeno „Veza”. Da biste izabrali jedan od elemenata u poruku, pritisnite taster Enter.

  Saveti : 

 • Poruka na blogu u određenoj kategoriji.

  Podrazumevano u redosledu kartica na stranicu bloga, na listi kategorija je dugme " Pretraži ". Dok ste karticu na dugme Pretraži , čujete „Dugme "Pretraži"”. Ako ponovo pritisnete taster Tab, fokus se premešta na veze na listi kategorije . Čujete ime svake kategorije praćeno „Veza”. Da biste izabrali kategoriju, pritisnite taster Enter.

 • Poruka na blogu u određenom mesecu.

  U redosledu kartica na stranicu bloga, na listi arhivama je podrazumevano nakon poslednje kategorije (ili Dodajte kategoriju, ako ste na blog autora) na listi kategorije . Kako se pomera fokus na poslednju kategoriju, čujete kategoriji ime iza kojeg sledi „Veza”. Ako vam karticu unapred, fokus se premešta na veze na listi arhive . Čujete „arhiva, veza”. Dok ste tab do svakog meseca na listi, čujete ime meseca praćeno „Veza”. Poslednja veza na listi arhivama je Starije objave. Kao fokus se premešta Starije objave, čujete „Starije objave, vezu”. Da biste izabrali mesec, pritisnite taster Enter.

Uobičajenih radnji bloga

Objavu na blogu i komentare

 1. Na matičnoj stranici, stranicu kategorije ili u arhivi stranicu za blog, premestite fokus na naslov poruke na blogu koju želite da otvorite. Čujete naslov poruke na praćeno „Naslov prvi nivo veza”.

 2. Pritisnite taster Enter. Kao poruke na blogu otvara na njegovu sopstvenu stranicu, čujete naslov poruke na blogu, ime blog autora, sadržaj poruke, svaki komentar za objavljene poruke zajedno na ime osobe koja je objavila komentar, a imena svih elemenata na Veb stranici.

Unošenje komentara na objavu na blogu

 1. Premeštanje fokusa na naslov poruke na blogu na kojoj želite da komentarišu. Čujete naslov poruke na praćeno „Naslov prvi nivo veza”.

 2. Da biste premestili fokus na okvir za tekst " Dodaj komentar " za tu funkciju, koristite jedan od sledeća dva metoda:

  • Ako ste na matičnoj stranici na blogu, pritisnite taster Tab dok ne fokus se premešta na vezu Komentari . Čujete ukupan broj komentara za poruke na blogu, a zatim „Komentare, vezu”. Pritisnite taster Enter. Otvara se pojedinačnih stranica za tu funkciju. Pritisnite taster Tab sve dok se pomera fokus na okvir za tekst Dodaj komentar . Čujete „Uređivanje tipa teksta,”.

  • Ako ste se već nalaze na pojedinačne stranice za tu funkciju, pritisnite taster Tab dok ne fokus se premešta na komentar vezu. Čujete „komentar, veza”. Pritisnite taster Enter. Kako se pomera fokus na okvir za tekst " Dodaj komentar " za tu funkciju, čujete „Uređivanje tipa teksta,”.

 3. Unesite komentar.

 4. Da biste objavili komentar, pritisnite taster Tab. Kako se pomera fokus na dugme Objavi , čujete „Objave, dugme”. Pritisnite taster Enter.

Kao objavu na blogu

 1. Na matičnoj stranici na blogu ili pojedinačne stranice za poruku, premestite fokus na naslov poruke na blogu koji vam se dopada. Čujete naslov poruke na praćeno „Naslov prvi nivo veza”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne fokus se premešta na vezu kao i čujete „kao vezu”. Pritisnite taster Enter. Čujete broja sviđanja za objavu i „Nesviđanja”. Za razliku od veza se dodaje u slučaju da se predomislite. (Za razliku od poruku, kliknite na vezu za razliku od i pritisnite taster Enter.)

Pretraživanje sadržaja

 1. Da biste premestili fokus na ovoj lokaciji tekst za pretragu, pritisnite taster Alt + S. Čujete „Pretraži ovu lokaciju, otkucajte tekst”.

 2. Otkucajte tekst, a zatim pritisnite taster Enter. Kako se pomera fokus na novu stranicu (otvorena u istoj kartici) koja sadrži rezultate pretrage, čujete rezultata pretrage.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete naslov rezultata koji želite, a zatim pritisnite taster Enter.

Pratite bloga

 • Nakon što otvorite blog kreirane u sistemu SharePoint Online u Veb pregledaču, fokus se premešta na Veb stranicu, koja je otvorena na kartici u pregledaču. Čujete ime kartice i ime pregledača koji koristite.

 • Da biste premestili fokus na dugme Prati koje se nalazi na vrhu svake blog kreirane u sistemu SharePoint Online, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Prati ovu lokaciju i vratiti ga lako na stranici "lokacije"”, a zatim pritisnite taster Enter.

Ova opcija dodaje vezu na blogu na stranici " lokacije " u okviru lokacije koje pratim.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×