Koristite čitač ekrana sa Word 2016 da biste primenili podebljano, kurziv ili podvučeno oblikovanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako imate viziji ili umanjenim za čitanje, ovaj članak vam pokazuje kako da biste oblikovali tekst u programu Word 2016 tako što ćete koristiti samo čitač tastature i ekrana.

Oblikovanje u Word 2016 čini lakšim za čitanje dokumenta. To takođe može da utiče na način reči su razgovarali pomoću čitača ekrana. Da biste lakše da primenite oblikovanja na tekst, tasterske prečice su dostupne za najčešće promene formata koje ljudi upotrebu, kao što su podebljavanje, kurziv i podvlačenje.

Napomena : Procedure u ovoj temi su dokumentovane pomoću programa „Narator“ i JAWS. Više informacija o radu sa određenim čitačima ekrana potražite od proizvođača pomoćne tehnologije (AT).

Savet : Da biste čuli kako se tekst oblikuje u JAWS, pritisnite taster Insert + F. U narator, pritisnite Caps Lock + 0. Možda ćete morati da prilagodite postavke verbosity čitača ekrana.

U ovom članku

Podebljavanje teksta

Podebljano oblikovanje dodaje vizuelne naglašavanja teksta tako što ćete izvršiti font deblja na ekranu.

Savet : Veliki broj čitača ekrana ne čitam podebljano oblikovanje. Ako želite da primenite ovaj tip naglašavanja pristupačan način, možete da koristite stil pasusa jak u Word 2016. Pogledajte članak koristite čitač ekrana da biste primenili naslova i stilove pasusa u programu Word 2016.

 1. Izaberite tekst koji želite da biste primenili podebljavanje.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + B.

Prebacivanje teksta u kurziv

Tekst napisan kurzivom je iskrivljen i font će se pojaviti kao scenario od standardni štampanje. Tekst napisan kurzivom ponekad se koristi za identifikovanje naslov članka ili čuvara mesta za tekst koji je reader koji bi trebalo da bi zamenom. Na primer, neke knjige možete da snimite ime deteta, i Prikaži kao ChildsNamečuvar mesta.

Savet : Veliki broj čitača ekrana ne čitam oblikovanja kurzivom. Ako želite da primenite kurziv pristupačan način, možete da koristite stil pasusa naglašavanja . Pogledajte članak koristite čitač ekrana da biste primenili naslova i stilove pasusa u programu Word 2016.

 1. Izaberite tekst koji želite da napravite kurziv.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + I.

Podvlačenje teksta

 1. Izaberite tekst koji želite da podvlačenje.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste koristili podrazumevani Stil podvlačenja, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + U.

  • Da biste primenili Dvostruko podvlačenje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + D.

  • Da biste izabrali stila podvlačenja, pritisnite tastere Alt + H, a zatim u okviru podvučeni tekst , koristite tastere sa strelicama da biste izabrali željeni stil i pritisnite taster Enter.

  • Da biste samo Podvlačenje reči, ali ne i razmaka, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + W.

Oblikovanje teksta pomoću Pokaži mi

Kada ne znate tastersku prečicu ili želite da saznate više opcija, pokušajte da koristite polje Pokaži mi .

 1. Izaberite tekst koji želite da oblikujete.

 2. Da biste se premestili na polje Pokaži mi , pritisnite tastere Alt + Q.

 3. Otkucajte ključnu reč ili frazu, a zatim pritisnite taster STRELICA NADOLE da biste odabrali iz rezultata pretrage. Na primer, otkucajte font za opcija koje se odnose na fontove, kao što su kurziv i veličinu fonta. Neki rezultati možda podmenije sa više izbora.

 4. Da biste odabrali rezultat, pritisnite taster Enter.

Srodne informacije

Pronađite pomoć za korišćenje čitača ekrana u programu Word 2016

Tasterske prečice za Microsoft Word 2016 za Windows

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinski prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×