Koristite čitač ekrana da preuzmu dokument sa Word Online sa računarom

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite Word Online, možete da kreirate, ažurirate i redigovanje dokumenata. Word Online automatski čuva vaš rad u oblaku, zbog čega nećete pronaći na dugme Sačuvaj. Ali, dokument možete da preuzmete i sa računarom.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da JAWS korisnici imaju funkciju virtuelne meniju trake isključeno. Kada koristite Word Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač.

Koristite čitač ekrana da preuzmu dokument sa Word Online sa računarom
 1. Da biste premestili fokus na traku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime kartice.

 2. Pritiskajte kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete „Dugme 'Datoteka'“, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Sačuvaj kao", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. U oknu Sačuvaj kao , pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Preuzimanje kopije", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog u Programu Microsoft Word Online .

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Kliknite ovde da biste preuzeli dokument", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se traku obaveštenja programa Internet Explorer i čujete, "Da li želite da sačuvate dokument?"

 6. Da biste premestili fokus na traku sa obaveštenjima, pritisnite tastere Alt + N. Dugme " Sačuvaj " dobija fokusa na njega.

 7. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste sačuvali dokument na podrazumevanoj lokaciji, pritisnite taster Enter.

  • Da biste sačuvali na drugoj lokaciji, Sačuvaj kao i pritisnite taster Enter. U dijalogu Sačuvaj kao otkucajte ime datoteke, Odaberite fasciklu u koju želite, a zatim pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sačuvaj i pritisnite taster Enter.

 8. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Zatvori i pritisnite taster Enter da biste se vratili u centru pažnje na dokumentu u Word Online, na traci sa obaveštenje. Ako se fokus se premešta zatim prazne kartici u pregledaču, zatvorite je tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + V.

 9. Da biste zatvorili dijalog Microsoft Word Online , pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Zatvori , a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×