Koristite čitač ekrana da biste uredili informacije o datoteci ili fascikli u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Biblioteka dokumenata na SharePoint Online je odlična alatka za deljenje dokumenata u okviru tima ili organizacije. Možete da koristite tasterske prečice i čitač ekrana da biste uredili informacije (kao što su njen tip sadržaja, ime ili naslov) za datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata u SharePoint Online.

Napomene

Koristite čitač ekrana da biste uredili informacije o datoteci ili fascikli u biblioteci dokumenata u SharePoint Online

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet : Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Pritisnite taster Enter. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

  Savet : Ako ne čujete tekst „Dugme 'Pogledajte'“, to znači da već koristite SharePoint Online iskustvo.

 3. Da biste premestili fokus na listu stavki u biblioteci dokumenata, pritisnite taster Tab dok ne:

  • U JAWS, čujete „Sve dokumente, zaglavlja kolona koordinatna mreža”.

  • U naratoru, čujete „Tabele, ime” praćeno ostatak imena kolona koje trenutno koristite.

 4. Da biste premestili fokus na datoteku ili fasciklu koju želite da uredite, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime za datoteku ili fasciklu.

 5. Da biste otvorili priručni meni za datoteku ili fasciklu, pritisnite kombinaciju tastera Shift + F10:

  • U JAWS, čujete „Kontekstualni meni”.

  • U naratoru, čujete „Otvori”, iza kojeg sledi imena ostatak komande u priručnom meniju.

 6. Da biste premestili fokus na komandu " Detalji " u meniju, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Detalji”.

 7. Da biste otvorili okno sa detaljima , pritisnite taster Enter. Fokus se premešta u Tip sadržaja svojstvo (za izabranu datoteku ili fasciklu) u oblasti " Svojstva " u oknu sa detaljima . Čujete „Tip sadržaja”. Postupite na neki od sledećih načina za izabrane datoteke ili fascikle:

  • Da biste odabrali tip sadržaja, pritisnite taster RAZMAKNICA. Premeštanje između tipova sadržaja (kao što je čujete imena svakog tipa), koristite tastere strelica nagore i strelica nadole. Da biste izabrali određeni tip sadržaja, pritisnite taster Enter.

  • Da biste uneli ime, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Ime”. Pritisnite taster Enter. Otkucajte ime. Da biste sačuvali novo ime, pritisnite taster Enter.

  • Da biste uneli naslov, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Naslov”. Pritisnite taster Enter. Otkucajte naslov. Da biste sačuvali novi naslov, pritisnite taster Enter.

  Savet : Okno sa detaljima ostaje otvorena dok ne zatvorite, tako da lako možete da odete do svojstava stavke bez potrebe da biste otvorili okno sa detaljima za svaku stavku.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×