Koristite čitač ekrana da biste uredili dokument u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Vi i vaš tim možete da koristite tasterske prečice i čitač ekrana za uređivanje dokumenata u biblioteci dokumenata SharePoint Online .

Napomene

 • SharePoint Online je aplikacija zasnovana na vebu, pa se tasterske prečice i navigacija mogu razlikovati od onih u lokalnom proizvodu (SharePoint Server). Saznajte više o razlikama između SharePoint proizvoda i tehnologija.

 • Prilikom korišćenja usluge SharePoint Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao veb pregledač. Saznajte više o tasterskim prečicama u programu Internet Explorer i Saznajte više o tasterskim prečicama u usluzi SharePoint Online.

 • Neke funkcije usluge SharePoint Online postepeno se uvode u organizacije koje su se opredelile za program „Prvo izdanje“. One organizacije koje nisu deo programa „Prvo izdanje“ ili ne koriste „moderni“ prikaz u SharePoint bibliotekama dokumenata, mogu videti drugačiji korisnički interfejs od onog koji je opisan u ovoj temi.

 • Da biste dovršili korake u ovoj temi, morate da dozvolite iskačuće prozore za veb sajt usluge Office 365. Saznajte više o promeni postavki bezbednosti i privatnosti u programu Internet Explorer.

 • Ova tema pretpostavlja da su korisnici čitača ekrana JAWS isključili funkciju „Meni virtuelne trake“.

Uređivanje dokumenta

 1. Prijavite se u Office 365 nalog u vašoj organizaciji, pokrenite aplikaciju SharePoint, a zatim otvorite biblioteku dokumenata. Fokus je na novu stavku. Saznajte kako da počnete.

  Napomena : Ako SharePoint Online prikaz se pojavljuje, Vrati se u klasičnom SharePoint veza će se pojaviti u oknu za navigaciju i čujete "Centar za dokumente" kada se prikazuje u biblioteci. Ako SharePoint Online prikaz nije prikazan, na Proveri dugme se pojavljuje. Da biste prikazali SharePoint Online prikaza, tab do ovo dugme i pritisnite taster Enter. Čujete "Centar za dokumente" praćeno imenom u biblioteci. Fokus se premešta na novo dugme na traci sa menijima, a čujete ime biblioteke dokumenata, praćeno "Novo".

 2. Ako se fokus nalazi na dugme novo , pritisnite taster Tab dok ne čujete ime biblioteke i "novo. Kreiranje nove fascikle ili Office dokument na ovoj lokaciji."

 3. Pritiskajte taster TAB da biste zaglavlja kolona u biblioteku. Čujete "zaglavlja kolona. Korišćenje menija za sortiranje, filtriranje ili grupe po koloni". (U naratoru, čujete "tabela. Ime. Izmene. Izmenio,"praćeno imena stavki biblioteke.")

 4. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime dokumenta, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Možete da uredite u programu Word ili, ako biste radije pomoću programa Word Online u pregledaču. Pritisnite taster Enter, a zatim taster Tab dok ne čujete izbora.

  • Da biste uredili u programu Word, čujete "Uredi u programu Word, koristite punu funkcionalnost programa Microsoft Word".

  • Uređivanje u pregledaču, čujete, "Uredi u pregledaču, brzo menjate desno ovde pomoću programa Word Online."

 6. Pritisnite taster Enter. Fokus se premešta u oblast za uređivanje dokumenta.

 7. Uređivanje dokumenta.

 8. Da biste zatvorili, pritisnite tastere Alt + F, X. Čujete "napuštanja menije, u dijalogu Internet Explorer, da li želite da zatvorite sve kartice ili trenutnoj kartici?"

 9. Pritisnite taster sa strelicom nadesno. Čujete "dugme" zatvori trenutnu karticu "; Da biste aktivirali, pritisnite taster RAZMAKNICA."

 10. Pritisnite taster Enter. Dokument se automatski čuva. U centru pažnje daje u biblioteku.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×