Koristite čitač ekrana da biste umetnuli sliku ili slike u e-poruci u programu Outlook

Koristite čitač ekrana da biste umetnuli sliku ili slike u e-poruci u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Za osobe koje ne koristite čitač ekrana, pogledajte članak Prilaganje datoteka ili Umetanje slike u programu Outlook e-poruke (Windows) ili Umetanje slike u sistemu Office za Mac.

Koristite Outlook sa tastature i čitač ekrana da biste dodali slike u e-poruke. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Ćete naučiti kako da umetnete slike sa računara ili uređaja ili izvora na vebu, kao što je lokacija Bing.com.

Napomene: 

U ovoj temi

Umetanje slike sa računara

T o Umetanje slike, poruka mora biti oblikovani pomoću HTML ili format obogaćenog teksta.

 1. Prilikom pisanja e-poruku, postavite fokus na tačku umetanja na mesto na kojem želite da umetnete sliku.

 2. Da biste otvorili dijalog " Umetni sliku ", pritisnite tastere Alt + N, P. Čujete: „Umetni sliku dijalog”. Dijalog se otvara podrazumevanu fasciklu za slike na računaru ili uređaju (obično fasciklu " slike ").

 3. Premeštanje između fascikle, a zatim izaberite jednu u dijalogu Umetanje slike :

  • Pritisnite tastere Shift + Tab da biste premestili fokus na stavki prikaz kojem se navode fascikle i datoteke u dijalogu Umetanje slike . Narator, čujete „Stavki prikaz”, praćeno imenom prvog fascikle ili datoteke. Uz JAWS, čujete „Nije izabrana”, praćeno imenom prva fascikle ili datoteke.

  • Premeštanje između fascikle i datoteke, koristite tastere sa strelicama.

  • Kada čujete ime fascikle koju želite da otvorite, pritisnite taster Enter.

  • Ponovite ovu proceduru dok ste u fasciklu koja sadrži slike.

  Savet: Da biste brzo prešli na nadređenu fasciklu u trenutnoj fascikli, pritisnite taster sa strelicom Alt + strelica nagore.

 4. Da biste umetnuli sliku iz trenutne fascikle, koristite tastere sa strelicama da biste premestili fokus na datoteku koju želite, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se vraća na e-poruku.

  Ili, možete da pritisnete taster F6 da biste premestili fokus na polje ime datoteke (čućete „ime datoteke”), i počnite da kucate ime datoteke za sliku. Za kretanje kroz rezultate pretrage, pritiskajte strelicu nadole. Da biste umetnuli izabrani rezultat, pritisnite taster Enter. Fokus se vraća na e-poruku.

Umetanje slike sa izvora na mreži

Napomena: Ova opcija nije dostupna kada koristite JAWS.

Napomena: Filteri Bing pretrage slika zasnovani su na izuzetno poštovanom sistemu licenci Creative Commons. Da biste bolje razumeli opcije licenciranja, pročitajte članak Filtriranje slika po tipu licence. Ne zaboravite, vi ste odgovorni za poštovanje prava tuđeg vlasništva, uključujući autorska prava.

 1. U e-poruci postavite tačku umetanja tamo gde želite da umetnete sliku.

 2. Da biste premestili na karticu Umetanje na traci i otvorite dijalog " Umetanje slika ", pritisnite tastere Alt + N, F.

 3. Otkucajte reč ili frazu koja opisuje tip slike koji želite, a zatim pritisnite taster Enter. Narator objavljuje broja prikazanih rezultata.

 4. Da biste pregledali rezultate pretrage slika, pritisnite taster Tab dok ne čujete prvi rezultat, a zatim koristite tastere STRELICA i desno da biste se kretali kroz rezultate. Čućete opis svake slike koju izaberete.

  Savet: Da biste otkucali različite reč ili frazu, pritisnite taster Tab dok ne dođete do polja za pretragu. Čujete: „Otkucajte upit”.

 5. Da biste preuzeli i Umetanje slike iz rezultata pretrage, pritisnite taster RAZMAKNICA da biste izabrali sliku, pritisnite taster Tab dok ne dođete do dugmeta Umetni , a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Fokus daje poruci i Outlook počinje da preuzmete slike.

Dodavanje alternativnog teksta slici

 1. Prilikom pisanja e-poruku, izaberite sliku koju želite da dodate alternativni tekst.

 2. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 3. Pritiskajte taster strelica nagore, dok ne čujete „Uredi alternativni tekst”, a zatim pritisnite taster Enter. Narator, čujete: „alternativni tekst, opis, uređivanjem”. Uz JAWS, čujete: „opis, uredite”.

 4. Otkucajte alternativni tekst za sliku. Opišite sadržaj i svrhu slika sažeta i nedvosmislenim način. Alternativni tekst ne bi trebalo da bude duži od kratku rečenicu ili dve.

 5. Kada završite, pritisnite taster Esc da biste se vratili u fokus na poruku.

Takođe pogledajte

Čuvanje slike ili priloga iz e-poruke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana da biste dodali potpis u programu Outlook

Menjanje fotografije profila

Smanjivanje veličine slika i priloga u programu Outlook e-porukama

Tasterske prečice za Outlook

Tasterske prečice za kretanje kroz poštu u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Office za Android uz TalkBack, ugrađeni čitač ekrana operativnog sistema Android, da biste umetali slike u e-poruke. Slike možete da dodate sa telefona ili da ih preuzmete sa interneta kako biste ih dodali u e-poruku.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju sa Android telefonom. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Android tabletu.

U ovoj temi

Umetanje slike sa telefona

Napomena: Obavezno omogućite programu Office za Android da pristupa fotografijama, medijima i datotekama na telefonu u okviru stavke Dozvole aplikacije u aplikaciji Postavke.

 1. U novoj e-poruci brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Priloži datoteke“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Da biste umetnuli sliku sa telefona, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Odaberi iz fotografija“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni Otvaranje iz.

 3. Da biste otišli na stavku Fotografije, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Fotografije“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni Izbor fotografije i možete da izaberete sliku koju želite da umetnete.

 4. Da biste pregledali fascikle, brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete ime željene fascikle. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili fasciklu. Kada se nađete u željenoj fascikli, brzo prevlačite nadesno ili nalevo da biste otišli na željenu datoteku. Dok se nalazite na datoteci, dvaput dodirnite ekran da biste umetnuli sliku.

 5. Slika je umetnuta, a fokus se premešta na e-poruku.

Umetanje slike sa izvora na mreži

Traženje i umetanje slika iz drugih izvora na mreži direktno iz programa Office za Android trenutno nije podržano. Ali i dalje možete da dodate sliku na mreži u e-poruku tako što ćete je potražiti na mreži, sačuvati lokalnu kopiju, a zatim umetnuti tu lokalnu kopiju u e-poruku.

Napomena: Obavezno omogućite aplikaciji veb pregledača da pristupa fotografijama, medijima i datotekama na telefonu u okviru stavke Dozvole aplikacije u aplikaciji Postavke.

 1. Idite na sajt www.bing.com pomoću aplikacije veb pregledača. Zatim, da biste otišli na Bing polje za pretragu, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Skupljeno. Kombinovani okvir ’Unesite termin za pretragu’“.

 2. U polju za pretragu dvaput dodirnite ekran i pomoću tastature na ekranu otkucajte ključnu reč za pretraživanje za tip slike koju tražite. Kada završite sa kucanjem, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Pretraži’“ i dvaput dodirnite ekran. Otvara se stranica sa rezultatima Bing pretrage.

  Savet: Tastaturu možete da pronađete tako što ćete istražiti stavke na ekranu. Da biste ih istražili, postavite prst na ekran i prevlačite ga okolo. TalkBack najavljuje stavke kada stanete na njih. Da biste izabrali stavku, podignite prst kada stignete na nju. U zavisnosti od postavki uređaja, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran da biste umetnuli znak.

  Napomena: Filteri Bing pretrage slika zasnovani su na izuzetno poštovanom sistemu licenci Creative Commons. Da biste bolje razumeli opcije licenciranja, pročitajte članak Filtriranje slika po tipu licence. Ne zaboravite, vi ste odgovorni za poštovanje prava tuđeg vlasništva, uključujući autorska prava.

 3. Da biste filtrirali rezultate pretrage samo na slike, u rezultatima Bing pretrage brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Veza ’Slike’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Brzo prevucite nadesno da biste otišli na rezultate slika. TalkBack najavljuje slike kao „Rezultat slika za ’<ključne reči za pretraživanje>’, veza“.

 5. Da biste otvorili sliku pune veličine, dvaput dodirnite ekran dok ste na slici.

 6. Da biste preuzeli sliku pune veličine, kada je otvorite, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Rezultat slika za ’<ključne reči za pretraživanje>’, grafika“, a zatim dvaput dodirnite i držite prst na ekranu dok ne čujete „Rezultat slika za ’<ključne reči za pretragu>’, prikazivanje stavki“. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Preuzmi sliku“, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste je sačuvali. Slika se čuva u okviru stavke Fotografije, u fascikli Preuzimanje.

 7. U programu Outlook, u novu e-poruku umetnite sliku koju ste upravo sačuvali pomoću uputstava u članku Umetanje slike sa telefona.

Takođe pogledajte

Čuvanje slike ili priloga iz e-poruke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana da biste dodali potpis u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Outlook Web App sa tastature i čitač ekrana da biste umetnuli slike i slike u e-poruci. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Ćete naučiti kako da dodate slike sa računara ili sa lokacije na mreži.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

U ovoj temi

Umetanje slike sa uređaja

Napravite zanimljivije e-poruke tako što ćete dodati sliku iz lokalnog skladišta na uređaju.

 1. U e-poruci postavite fokus tamo gde želite da umetnete sliku.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete “Dugme ’Umetni slike u liniji’“, a zatim pritisnite razmaknicu. Otvara se dijalog Otvaranje.

 3. Idite na željenu sliku, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Alt+O. Slika se umeće u e-poruku.

Umetanje slike sa izvora na mreži

Traženje i umetanje slika iz drugih izvora na mreži direktno iz programa Outlook Web App trenutno nije podržano. Ali i dalje možete da dodate sliku na mreži u e-poruku tako što ćete je potražiti na mreži, sačuvati lokalnu kopiju, a zatim umetnuti tu lokalnu kopiju u e-poruku.

 1. Idite na sajt www.bing.com pomoću veb pregledača. Fokus se prebacuje na polje za Bing pretragu.

 2. U polje Pretraga unesite ključnu reč za tip slike koji tražite i pritisnite taster Enter.

  Napomena: Filteri Bing pretrage slika zasnovani su na izuzetno poštovanom sistemu licenci Creative Commons. Da biste bolje razumeli opcije licenciranja, pročitajte članak Filtriranje slika po tipu licence. Ne zaboravite, vi ste odgovorni za poštovanje prava tuđeg vlasništva, uključujući autorska prava. U okviru filtera Licenca možete da filtrirate rezultate pretrage samo na Sve Creative Commons licence ili možete odabrati da vidite sve slike. Ako odaberete opciju Sve, rezultati pretrage se razvijaju tako da prikažu sve Bing slike. Da biste izabrali opciju licenciranja, koristite tastere sa strelicama nagore ili nadole, a zatim pritisnite taster Enter da biste izabrali opciju.

 3. Da biste filtrirali rezultate pretrage samo na slike, u rezultatima Bing pretrage pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Veza ’Slike’“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste otišli na rezultate slika, pritisnite taster Tab. Čujete: „Slika rezultata za”, praćeno ključnih reči za pretragu.

 5. Da biste otvorili sliku u punoj veličini, pritisnite taster Enter.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Slika rezultat”, praćeno ključnih reči za pretragu. Fokus se premešta na sliku.

 7. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10. Otvara se kontekstualni meni.

 8. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Sačuvaj sliku kao“, a zatim pritisnite taster Enter.

 9. Otvara se dijalog Čuvanje kao. Fokus je na polju sa imenom datoteke. Da biste odabrali lokaciju za čuvanje, pritiskajte taster Tab i tastere sa strelicama dok ne čujete ime željene lokacije. Da biste je izabrali, pritisnite taster Enter. Da biste sačuvali sliku, pritisnite kombinaciju tastera Alt+S.

 10. U programu Outlook postavite fokus na mesto na koje želite da umetnete sliku. Umetnite sliku koju ste upravo sačuvali pomoću uputstava u članku Umetanje slike sa uređaja.

Takođe pogledajte

Čuvanje slike ili priloga iz e-poruke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje potpisa u programu Outlook 2016

Tasterske prečice u programu Outlook na vebu i na lokaciji Outlook.com

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×