Koristite čitač ekrana da biste sačuvali sliku ili prilog iz e-pošte u programu Outlook

Koristite čitač ekrana da biste sačuvali sliku ili prilog iz e-pošte u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook sa tastature i čitač ekrana da biste sačuvali ugrađenu sliku ili priložene datoteke iz e-pošte na svoj računar. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

U ovoj temi

Sačuvajte sliku iz e-pošte

Lako možete da sačuvate sliku koja je ugrađena u telu e-poruke.

 1. U Outlook, pomerite se do e-poruku koja sadrži sliku koju želite da sačuvate na svoj računar i zatim pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Slika”. Pritisnite taster Tab više puta. Čujete: „Razmak”.

  Napomena: Ako postoji nekoliko slika ugrađen u e-poštu, sve te narator poziva „Slika”. Možete da zamolite pošiljaoca da ih pošalju kao priloge, tako da originalna imena datoteka se zadržavaju. Da biste saznali kako da sačuvate priloge, pogledajte Čuvanje priloga e-pošte.

 3. Pritisnite taster Shift + F10 da biste otvorili kontekstualnog menija za sliku. Čujete: „Iseci, stavku menija”.

 4. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Sačuvaj kao sliku, stavka menija”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Datoteke Sačuvaj, ime datoteke”.

 5. Otkucajte ime za datoteku slike.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’Sačuvaj’“, a zatim pritisnite taster Enter.

  Na slici je sačuvana na svoj računar i fokus vraća u e-poruku.

Čuvanje priloga e-pošte

Ponekad primate slike ili druge datoteke kao priloge e-pošte. Svi tipovi priloga možete da sačuvate na isti način.

 1. U Outlook, pomerite se do e-poruku koja sadrži prilog koji želite da sačuvate na svoj računar i zatim pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

  Savet: Prilikom pregledanja poštansko sanduče, čujete „sa prilozima” pre nego što ime pošiljaoca ako poruka sadrži jednu ili više priloga.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Novi prozor dokumenta”, iza kojeg sledi ime i datoteke veličine prvi prilog. Ako postoji više priloga, narator možete da vidite koliko, na primer, „1 2 prilozi”.

  Napomena: Ako ne čujete „Novi prozor”, uverite se da je proširena u zaglavlju e-pošte. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Razvij zaglavlje dokumenta”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Da biste išli kroz priloge, koristite tastere STRELICA i desno.

 4. Da biste sačuvali trenutno izabrani prilog, pritisnite tastere Alt + J, A, A, V. Čujete „Sačuvaj prilog, ime datoteke” praćeno originalno ime datoteke.

  Savet: Da biste sačuvali sve priloge u isto vreme, pritisnite tastere Alt + J, A, A, A. Čujete: „Sačuvaj sve priloge, dugme u redu”. Pritisnite taster Enter da biste potvrdili izbor, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme u redu”, a zatim pritisnite taster Enter. Svi prilozi su sačuvane na računaru i fokus vraća na listu priloga u e-poruku.

 5. Ako želite da promenite ime datoteke otkucajte novo ime.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’Sačuvaj’“, a zatim pritisnite taster Enter.

  Datoteka će biti sačuvana na svoj računar i fokus vraća na listu priloga u e-poruku.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Tasterske prečice za kretanje kroz poštu u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Office za Android sa TalkBack, čitaču ugrađene Android ekrana da biste sačuvali ugrađenu sliku ili priložene datoteke iz e-poruke.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Sačuvajte sliku iz e-pošte

Lako možete da sačuvate sliku koja je ugrađena u telu e-poruke da biste Google Drive.

 1. U Office za Android, pomerite se do e-poruku koja sadrži sliku koju želite da sačuvate na uređaju, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste ga otvorili.

 2. Prevucite nadesno dok ne pronađete ugrađenu sliku. TalkBack obično objavljuje kao dugačke niske slova i brojeve, a zatim: „Grafike”.

 3. Dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Otvori pomoću prikazane stavke 1-2 od 2”. Broj opcija mogu se razlikovati.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Fotografije“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Čujete: „Preuzimanje stavki”.

 5. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Deljenje, dugme” i zatim dvaput dodirnite ekran.

  Napomena: Ako čujete „Omogući fotografije da pristupa kontaktima iz”, prevucite nadesno dok ne čujete „Dozvoli, dugme” i zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. Prevucite nadesno dok ne čujete „Sačuvaj na disk”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Deljenje, sačuvajte disk jedinica”. Fokus se premešta u polje naslov dokumenta .

  Napomena: Ako čujete „Dozvoli disk da biste pristupili fotografije, medije i datoteka na uređaj”, prevucite nadesno dok ne čujete „Dozvoli, dugme” i zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Ako ne želite da koristite podrazumevano ime datoteke, otkucajte novo ime u polje.

 8. Prevucite nadesno dok ne čujete „Čuvanje, dugme” i zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete „jedne datoteke otpremljene” kada je sačuvan na slici.

 9. Prevucite nadole tada sleva da biste se vratili u fokus e-poštu.

  Na slici je sačuvana na Google disk jedinicu.

Čuvanje priloga e-pošte

Ponekad primate slike ili druge datoteke kao priloge e-pošte. Svi tipovi priloga možete da sačuvate na isti način.

 1. U Office za Android, pomerite se do e-poruku koja sadrži prilog koji želite da sačuvate na uređaj, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste ga otvorili.

 2. Prevucite nadesno dok ne pronađete prilog koji želite da sačuvate. TalkBack objavljuje tip datoteke, ime i veličinu svakog priloga.

 3. Brzo jednom prevucite nadesno. Čujete „Datoteku radnju”, iza kojeg sledi ime datoteke. Dvaput dodirnite ekran.

 4. Prevucite nadesno dok ne čujete „Sačuvaj za uređaj”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  Napomena: Ako čujete „Dozvoli Outlook da biste pristupili fotografije, medije i datoteka na uređaj”, prevucite nadesno dok ne čujete „Dozvoli, dugme” i zatim dvaput dodirnite ekran.

 5. Prevucite nadole tada sleva da biste se vratili fokus na prijemno poštansko sanduče.

  Prilog je sačuvana na uređaj i možete pronaći u aplikaciji preuzimanja .

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Outlook Web App sa tastature i čitač ekrana da biste sačuvali priloženu datoteku, na primer dokumenta, iz e-poruke na vašem računaru ili OneDrive. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Takođe ćete naučiti kako da sačuvate umetnute slike iz e-poruke.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

U ovoj temi

Čuvanje priloga e-pošte

Možete sačuvati priloge jedan po jedan na svoj računar ili OneDrive.

 1. Pronađite i otvorite e-poruku koja sadrži prilog koji želite da sačuvate na vašem računaru.

  Savet: Prilikom pregledanja poštansko sanduče, čujete „Ima priloge” posle pošiljaoca ime ako poruka sadrži jednu ili više priloga.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne pronađete prilog koji želite da sačuvate.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „još radnji, dugme skupljeni”, i pritisnite taster RAZMAKNICA.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli prilog u fasciklu " preuzimanja " na Računaru, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Preuzimanja”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete obaveštenje. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + N, a zatim pritisnite taster Tab dok ne čujete: „dugme "”Sačuvaj”. Pritisnite taster Enter.

  • Da biste sačuvali prilog na OneDrive, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete: „Sačuvaj u OneDrive, Microsoft”. Pritisnite taster Enter.

Čuvanje svih priloga odjednom

Umesto da sačuvate priloge jedan po jedan, sve priloge možete da sačuvate i odjednom.

 1. Pronađite i otvorite e-poruku koja sadrži prilog koji želite da sačuvate na vašem računaru.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli priloge u fasciklu " preuzimanja " na Računaru, pritisnite taster kartici ključne dok ne čujete „Preuzimanje svih, dugme” i pritisnite taster Enter. Čujete obaveštenje.

   Da biste otišli do dijaloga "obaveštenje", pritisnite tastere Alt + N. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Dugme "”Sačuvaj”, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste sačuvali prilozima da bi se OneDrive, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Sačuvajte datoteke u OneDrive, Microsoft”,, a zatim pritisnite taster Enter.

Sačuvajte sliku u tekstu

Možete da sačuvate sliku koja je bila umetnuti u tekstu u telu poruke na svoj računar.

 1. Pronađite i otvorite e-poruku koja sadrži umetnute slike koje želite da sačuvate na vašem računaru.

 2. Pritisnite taster SR ključnih + taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: „Slika”.

 3. Pritisnite Alt+Enter. Slika se otvara u zasebnom prozoru.

 4. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „Preuzimanja”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete obaveštenje.

 5. Da biste otišli do dijaloga "obaveštenje", pritisnite tastere Alt + N. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Dugme "”Sačuvaj”, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Tasterske prečice u programu Outlook na vebu i na lokaciji Outlook.com

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×