Koristite čitač ekrana da biste pronašli i zamenili podataka u programu Excel Online

Koristite čitač ekrana da biste pronašli i zamenili podataka u programu Excel Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

U Excel Online, možete da koristite tasterske prečice pomoću čitača ekrana, kao što je narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste pretražili i zamenili tekst, uključujući specijalnih znakova (kao što su znak pitanja, Tilda i zvezdicu) ili brojeve. Možete da pretražujete iz izbora, radnih listova ili cele radne sveske.

Napomene : 

 • Ako koristite narator uz Windows 10 Fall Creators Update, morate da isključite režim skeniranja da biste uredili dokumente, unakrsne tabele ili prezentacije pomoću usluge Office Online. Više informacija potražite u članku Isključite virtuelni režim ili režim pregledača u čitačima ekrana u Windows 10 Fall Creators Update.

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi Excel Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Excel Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Excel Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Excel Online.

U ovoj temi

Pronalaženje teksta ili brojeva

 1. Izaberite opseg ćelija koje ćete pretraživati. Ako želite da pretražujete ceo list, izaberite bilo koju ćeliju.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F da biste otvorili dijalog " Pronalaženje ". Fokus se premešta na okvir za tekst Pronađi i čujete: „Dijaloga pronalaženje, usmerene na pronalaženje”.

 3. U okvir za tekst Pronađi otkucajte željeni tekst ili broj koji želite da pronađete. Imate nekoliko opcija:

  • Otkucajte tekst ili brojeve koje želite da pretražite.

  • U kriterijumima pretrage koristite džoker znakove, kao što je zvezdica (*) ili znak upita (?):

   • Koristite zvezdicu da biste pronašli bilo koju nisku znakova. Na primer, s * d pronalazi „sad” i „koraci”.

   • Koristite znak pitanja da biste pronašli bilo koji pojedinačni znak. Na primer, s?t pronalazi „sat” i „podešavanje”.

   Savet : Iako su džoker znakova, možete i dalje pronaći zvezdice, znak pitanja i znake Tilda (~) u podatke radnog lista tako što ćete ih prethodni znak tilda u polju Pronađi sledeće . Na primer, da biste pronašli podatke koji sadrži znak pitanja, unesite ~? kao kriterijume za pretragu.

   Napomena : Traženje dvostruke razmake nije moguće u Excel Online.

 4. Da biste pronašli tekst ili brojeve u radnom listu ili u celoj radnoj svesci, pritisnite taster Tab jedanput da biste otišli u kombinovani okvir. Čujete trenutno izabranu opciju pretraživanje („Izbor”, „List” ili „Radna sveska”). Pritisnite taster RAZMAKNICA, a zatim koristite nagore ili strelicom nadole dok ne čujete na željenu opciju. Da biste izabrali, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 5. Da biste tražili podatke mala i velika slova, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Izbor neproverena, match slova polja za potvrdu” i pritisnite taster RAZMAKNICA da biste je izabrali.

 6. Da biste pronašli ćelije koje sadrže samo znakove koje ste uneli u polje Pronađi , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Izbor neproverena, podudaranje celog ćeliju sadržaj polja za potvrdu” i pritisnite taster RAZMAKNICA da biste je izabrali.

  Saveti : 

  • Ako želite da tražite tekst ili brojeve sa određenim oblikovanjem, morate da koristite Excel aplikaciju za stone računare. Da biste otvorili aplikaciju u režimu prikaza , premestite fokus iz radnog lista tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime svog naloga. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Uređivanje radne sveske”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Uredi u programu Excel”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

  • Da biste saznali kako da pretražujete određenom formatu u Excel aplikaciji, pogledajte Korišćenje čitača ekrana da biste pronašli i zamenili podataka u programu Excel.

 7. Da biste promenili pretragu smera, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Izabrana radio dugme nadole” i pritisnite taster strelica nagore. Čujete: „nije izabrana radio dugme”. Da biste izabrali, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 8. Da biste započeli pretragu, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pronađite dugme dalje”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Excel pronalazi prvo podudarni ponavljanje u oblast pretrage. Čitača ekrana čita tekst u ćeliji i njenu lokaciju.

 9. Da biste pronašli sledeće pojavljivanje, pritisnite taster RAZMAKNICA. Da biste otkazali pretragu ili zatvorite dijalog, pritisnite taster Esc.

Pronalaženje i zamena teksta ili brojeva

Da biste pronašli i zamenili tekst ili brojeve u Excel Online, uverite se da ste u režimu uređivanja . Možete da vidite da li se nalazite u režimu uređivanja na osnovu opcija u meniju " datoteka ".

Napomena : Da biste se prebacili u režim uređivanja , premestite fokus iz radnog lista tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime naloga, pritisnite karticu dok ne čujete „Uređivanje radne sveske”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Uredi u pregledaču”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 1. Izaberite opseg ćelija koje ćete pretraživati. Ako želite da pretražujete ceo list, izaberite bilo koju ćeliju.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F da biste otvorili dijalog " Pronalaženje ". Fokus se premešta na okvir za tekst Pronađi i čujete: „Dijaloga pronalaženje, usmerene na pronalaženje”.

 3. U okvir za tekst Pronađi otkucajte tekst ili brojeve koje želite da pronađete i zamenite.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme "”zameni”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Okvir za tekst Pronađi postaje dostupan u dijalogu " Pronalaženje ".

 5. Da biste otišli na okvir za tekst Pronađi , pritisnite taster Tab dok ne čujete: „Zamenite, uređivanjem”. U okvir za tekst zamenite otkucajte tekst za zamenu ili brojeve.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Pronađi dugme dalje”. Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste pronašli prvo pojavljivanje teksta ili broja koji ste uneli. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste zamenili svako pojavljivanje pojedinačno, puta pritisnite taster Tab. Čujete: „Dugme "zameni"”. Zatim pritisnite taster RAZMAKNICA da biste zamenili prvog pojavljivanja i pronađite sledeći. Nakon zamene, fokus se premešta sledeće ponavljanje.

  • Da biste pronašli i zamenili sva pojavljivanja, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Zamena dugme sve”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 7. Da biste otkazali pretragu ili zatvorite dijalog, pritisnite taster Esc.

Takođe pogledajte

Koristite kao čitač ekrana da biste kreirali tabelu u programu Excel Online

Sortiranje ili filtriranje tabele u radnoj svesci u usluzi Excel Online pomoću čitača ekrana

Tasterske prečice u usluzi Excel Online

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana u programu Excel

Saznajte kako da se krećete u programu Excel pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×