Koristite čitač ekrana da biste pregledali aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite čitač ekrana da biste pregledali aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u SharePoint Online. Tako što ćete proveriti istorije verzija datoteke ili fascikle, možete da brzo pronađu kada stavke promenjen, koji je promenio i komentare o promenama.

Napomene : 

U ovoj temi

Pregledajte aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet : Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. U prikazu liste ili pločice , izaberite datoteku koju želite da pregledate istoriju.

  Saveti : 

  • Da biste izabrali datoteku, tab dok ne čujete „zaglavlja kolone koordinatne mreže, Korišćenje menija za sortiranje, filtriranje ili grupisanje po koloni”, a zatim koristite taster strelica nadole. (U Narator, čujete „Ime tabele” i ime sledeće kolone.)

  • Istorija verzija nije dostupna za OneNote beležnice.

  • Da biste se prebacivali između prikaza liste i pločice prikaza:

   • Proverite da li su izabrani bez datoteke ili fascikle. Dugme " novo " i menija " Prikaz " su dostupne u meniju samo kada nema izabranih datoteka u biblioteci dokumenata.

   • TAB dok ne čujete „Novo, kreirajte novu fasciklu ili Office dokument na ovoj lokaciji”.

   • Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Prikaži meni”, a zatim pritisnite taster Enter.

   • Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Lista” ili „Pločice”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. TAB dok ne čujete „U meniju otvori”. (U Narator, čujete „Otvori stavku menija”.)

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadesno sve dok ne čujete „još komandi, druge stvari koje možete da uradite sa izabrane stavke” i pritisnite taster Enter.

 5. U kontekstualnom meniju, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Istorija verzija” i pritisnite taster Enter. Otvara se prozor za Istorija verzija i čujete „Istorija verzija, radim na tome”.

 6. Da biste premestili na listu verziju, pritisnite taster Tab dok ne čujete datuma prvog verzije na listi. Verzije su navedene u opadajućem redosledu u najnovijoj verziji na vrhu liste.

  Saveti : U Narator, kada čujete datum verzije, možete da otvorite Kontekstualni meni za verziju.

  1. Pritisnite tastere Alt + strelica nadole. Otvara se u kontekstualnom meniju.

  2. Da biste izabrali Prikazivanje, vraćanje u prethodno stanjeili Brisanje, koristite taster strelica nagore, a zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se novi prozor, gde možete da saznate detalje o verziji, potvrdili da želite da zamenite najnoviju verziju izabranom verzijom ili da biste potvrdili da želite da izbrišete verziju. Da biste zatvorili prozor, pritisnite taster Enter.

 7. Da biste čuli dodatne informacije za verziju, na primer, datum izmene i ime osobe koja je izmene, pritisnite taster Tab. Fokus se premešta na sledeću kolonu.

 8. Da biste pomerali kroz listu verziju, koristite taster Tab.

 9. Da biste izašli iz prozora Istorija verzija , tab dok se ne čujete „Zatvori dugme” i pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Korišćenje čitača ekrana za dobijanje obaveštenja kad se datoteka ili fascikla se menja u sistemu SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za odjavljivanje ili prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×