Koristite čitač ekrana da biste poslali trenutnu poruku u programu Skype za posao

Koristite čitač ekrana da biste poslali trenutnu poruku u programu Skype za posao

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite Skype za posao sa tastaturom, Naratorom i ugrađenim Windows čitačem ekrana za slanje trenutne poruke bilo kome ko ima nalog za Skype za posao.

Napomene : 

U ovoj temi

Slanje tekstualne poruke jednoj osobi

 1. Da biste pokrenuli Skype za posao, pritisnite taster sa logotipom Windows, unesite Skype za posao i pritisnite taster Enter.

  Početni fokus je na polju za pretragu Pronađi nekoga.

 2. Unesite ime ili e-adresu osobe. U naratoru ćete, kada se ime podudara sa vešom niskom za pretragu, čuti: „Search results, pane updated” (Rezultati pretrage, okno ažurirano).

 3. Za kretanje kroz rezultate pretrage, pritiskajte strelicu nadole. Čućete imena kontakata.

 4. Da biste poslali trenutnu poruku izabranom kontaktu, pritisnite Enter. To otvara listu opcija za taj kontakt.

 5. Čućete: „Send an IM buton” (Dugme za slanje trenutne poruke). Pritisnite taster Enter da biste otvorili prozor za ćaskanje preko trenutnih poruka sa tim kontaktom.

 6. Čućete ime i e-adresu osobe, kao i njen trenutni status. Fokus je na polju Unosi ćaskanja. Da biste poslali poruku, otkucajte tekst i pritisnite Enter.

  Savet : Ako primalac trenutne poruke ima nalog za Skype za posao, ali je njegov status neki drugi a ne „Dostupan/na“, on možda neće odmah odgovoriti ili će poruka možda otići u njegovu e-poštu ili istoriju razgovora ako on trenutno nije na mreži.

Slanje tekstualne poruke većem broju osoba

Možete da razgovarate sa više osoba istovremeno.

 1. Ponovite korake od 1 do 5 kako je opisano u okviru odeljka Slanje tekstualne poruke jednoj osobi.

 2. Da biste pozvali druge kontakte da se pridruže razgovoru, pritisnite Alt+V ili taster Tab dok ne čujete „Invite more people button” (Dugme za pozivanje više osoba). Otvara se novi prozor sa fokusom na polje za uređivanje.

 3. Otkucajte ime ili koristite taster sa strelicom nadole da biste izabrali ime sa liste.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „OK button” (Dugme U redu), a zatim pritisnite taster Enter da biste dodali osobu u razgovor.

 5. Ponavljajte korake od 2 do 4 dok ne pozovete sve koje želite.

Kada sada pošaljete poruku, ona se šalje svima koje ste izabrali.

Slanje datoteka u trenutnoj poruci

Kada vam je otvoren prozor za razgovor preko trenutnih poruka, možete poslati bilo koji tip datoteke drugoj osobi.

Savet : Kada učestvujete u sastanku ili vodite razgovor preko trenutnih poruka sa više osoba, datoteke se šalju svakome ko učestvuje u tom sastanku ili razgovoru.

 1. Da biste prešli na dugme Odaberite datoteku za slanje, pritisnite taster Tab. Čućete: „Choose file to send“ (Odaberite datoteku za slanje).

 2. Da biste otvorili dijalog Izbor datoteke, pritisnite razmaknicu. Čućete: „Send a file to all participants“ (Pošalji datoteku svim učesnicima).

 3. U okviru dijaloga Izbor datoteke izaberite datoteku ili datoteke koje želite da pošaljete.

  Savet : Možete poslati tekstualni odgovor ili datoteku, ali ne možete poslati i jedno i drugo u isto vreme. Ako u polju „Poruka“ postoji tekst koji nije poslat, taj tekst će se izgubiti kada pošaljete datoteku.

 4. Kada izaberite datoteku ili datoteke koje želite da pošaljete, izaberite dugme Otvori i pritisnite Enter.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste se pridružili sastanku na mreži u programu Skype za posao

Tasterske prečice u programu Skype za posao

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u programu Skype za posao

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Saznajte kako da upravljam Skype za posao pomoću dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×