Koristite čitač ekrana da biste otvorili novu ili postojeću dokument u programu Word 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da kreirate u Word dokument ili otvorite postojeći sa radne površine ili bilo koju Word dokumenta na kojoj radite.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

Napomena : Procedure u ovoj temi su dokumentovane pomoću programa „Narator“ i JAWS. Više informacija o radu sa određenim čitačima ekrana potražite od proizvođača pomoćne tehnologije (AT).

U ovoj temi

Kreiranje i otvorite Word dokument

Da biste kreirali dokument kao prazan dokument ili u bilo koji predložak koji odaberete, možete da koristite polje za pretragu operativnog sistema Windows. Ako već radite u programu Word, možete da kreirate dokument desno od dokumenta na kojoj radite.

Za brzi pristup, zakačite Word na početnom ekranu ili u traku zadataka. Kada Word su zakačene na početnom ekranu ili u traku zadataka, možete prešli na dugme Word i, da biste otvorili Word, pritisnite taster Enter.

Word zakači na početni ekran ili zadataka
 1. U prikazu liste radnu površinu, kartica na dugme Start i pritisnite taster Enter.

 2. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Dugme sve aplikacije" i pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Word 2016."

 4. Da biste otvorili kontekstualnog menija kliknite desnim tasterom miša, pritisnite taster Windows konteksta ključnih + F10.

 5. Kada čujete "Rightmost dugme, zakači za pokretanje":

  • Da biste zakačili Word na početni ekran, pritisnite taster Enter.

  • Da biste zakačili Word da biste na traci zadataka, pritisnite taster strelica nadole dok ne slušanje "Zakači na traku zadataka" i pritisnite taster Enter.

Koristite polje za pretragu na radnu površinu da biste otvorili dokument
 1. Sa fokusom na radnu površinu, kartica na polje za pretragu ili samo pritisnite taster Windows.

 2. Otkucajte "u programu word 2016" i pritisnite taster Enter. Word postavlja fokus na prazan dokument izbora u galeriji dokumenta.

  • Da biste otvorili novi prazan Word dokument, pritisnite taster Enter.

  • Da biste otvorili jedan od drugih predložaka u galeriji dokumenta, koristite tastere sa strelicama da biste se premestili na predložak koji želite. Da biste preuzeli predložak i otvorite novi dokument u predlošku, pritisnite taster Enter.

  • Da biste potražili više predložaka, otvorite polja za pretragu za predloške na mreži Uredi polje. Pritisnite tastere Alt + S, a zatim otkucajte vrstu predložak (na primer, studentski izveštaj ili budžeta) i pritisnite taster Enter.

Kreiranje dokumenta iz programa Word
 • Da biste otvorili prazan Word dokument, pritisnite tastere Alt + F + N, l

 • Da biste otvorili dokument u nekom drugom predlošku, pritisnite taster Alt + F + N. pritisnite taster Tab dok ne čujete "Prazan dokument". Da biste prešli na predložak koji želite, koristite tastere sa strelicama, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Da biste potražite predloške na mreži, pritisnite tastere Alt + F + N, s tip vrstu predloška i pritisnite taster Enter. Kada čujete rezultate, koristite tastere sa strelicama da biste izabrali željeni predložak, i pritisnite taster Enter.

Otvorite postojeći Word dokument

Ako znate ime potpuno ili približno dokumenta, koristite dugme "Pretraži". Ako ste zaboravili ime dokumenta da biste pronašli, možete da otvorite listu dokumenata u programu Word ili u Word dokumentu.

Koristite dugme "Pretraži" na vašoj radnoj površini
 1. Sa fokusom na radnoj površini, pritisnite taster Tab da biste otišli na pretragu web i dugme "Windows".

 2. Pritisnite taster RAZMAKNICA, a zatim otkucajte ime datoteke koju želite da otvorite.

 3. Na listi pretraga, koristite taster strelica nagore dok ne čujete ime dokumenta na listi. (Najbolji je prikazano na vrhu liste.)

 4. Pritisnite taster ENTER.

Koristite prikaz "Backstage" programa Word
 1. Sa fokusom na radnoj površini, tab da biste polje za pretragu.

 2. Otkucajte reč 2016.

 3. Na listi pretraga, koristite taster strelica nagore dok ne čujete "Word 2016" i pritisnite taster Enter.

 4. Word Backstage prikaz (u naratoru, čujete "u programu Word prozora.") se otvara sa fokusom na izbor prazan dokument. Da biste premestili liste "nedavno", pritisnite taster Tab.

 5. Da biste pronašli dokument na listi nedavno, koristite nagore i nadole strelice da biste se pomerali kroz listu nedavno korišćenih dok ne čujete ime dokumenta, a zatim pritisnite taster Enter.

  Da biste pronašli dokument na drugoj lokaciji, idite na korak 6.

 6. Da biste pronašli dokument na drugoj lokaciji, koristite taster strelica nadole dok ne čujete "Otvaranje drugih dokumenata". Prikaz "Backstage" se otvara sa fokusom na meni "datoteka". U meniju datoteka, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Otvori", a zatim pritisnite taster Enter. Zatim, uradite sledeće:

  1. Otvaranje liste koristite nagore i strelicu nadole dok ne čujete ime lokacije na koju želite da pretrage (na primer, OneDrive, SharePoint lokacije ili računar), a zatim pritisnite taster Enter.

  2. U okviru za grupu koju ste izabrali, da biste premestili datoteku ili fasciklu, koristite taster strelica nadole.

  3. Kada čujete ime datoteke ili fascikle, pritisnite taster Enter.

Otvaranje dokumenta iz programa Word
 1. Pritisnite tastere Alt + F, O, da biste izabrali karticu "Otvaranje" u meniju datoteka, a zatim pritisnite taster Tab da biste se premestili na listu datoteka.

 2. Word će otvoriti sa fokusom na nedavne grupu. Da biste pronašli dokument, pritisnite taster Enter. Strelica nadole možete koristiti i za premeštanje otvori, pritisnite taster Enter, a zatim tab do nedavnih grupu.

  U okviru nedavnih dokumenata za grupu koristite taster STRELICA NADOLE da biste se pomerali kroz listu dok ne čujete ime dokumenta, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Da biste pronašli dokument u drugu grupu, koristite nagore i nadole strelicama da biste se pomerali kroz otvorene listu dok ne čujete ime lokaciju na koju želite da pretrage (na primer, OneDrive, SharePoint lokacije ili računar).

  • Kada čujete ime lokaciju na koju želite da pretražite, pritisnite taster Enter.

  • U okviru za grupu koju ste izabrali, da biste premestili datoteku ili fasciklu koju želite da otvorite, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama.

  • Kada čujete ime za datoteku ili fasciklu, pritisnite taster Enter.

Tasterske prečice za otvaranje Word dokumenata

Da biste izvršili sledeću radnju

Pritisnite

Otvaranje kontekstualnog menija kliknite desnim tasterom miša na radnoj površini

Numerička tastatura zvezda ključ, ili koristite Windows konteksta ključnih + F10

Otvorite novi prazan Word dokument iz programa Word

ALT + F + N, L

Otvorite novi Word dokument u bilo koji predložak iz programa Word

ALT + F + N

Pretraga predložaka na mreži iz programa Word

ALT + F + N, S

Otvorite postojeći Word dokument iz programa Word

ALT + F + O, taster Tab

Dodatne informacije

Pronađite pomoć za korišćenje čitača ekrana u programu Word 2016

Tasterske prečice za Microsoft Word 2016 za Windows

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×