Koristite čitač ekrana da biste kreirali tabele u Access bazama podataka za računare

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite čitač ekrana i tasterske prečice za dodavanje tabela u Access bazu podataka na radnoj površini.

Napomena Ova tema pretpostavlja da JAWS korisnici imaju funkciju virtuelne meniju trake isključena.

U ovoj temi

Pregled

Tabele su osnovna objekata u bazi podataka jer oni imaju informacije ili podatke. Na primer, baza podataka za posao možete da imate tabelu sa kontakata koje skladišti imena dobavljačima, e-adrese i brojevi telefona. Pre nego što kreirate tabele, razmislite o vašim potrebama i utvrdite sve tabele koje ćete možda morati. Za pomoć za planiranje i dizajniranje baze podataka, pogledajte Osnove dizajniranja baze podataka.

Relaciona baza podataka, kao što je Access, obično ima nekoliko povezanih tabela. Dobro dizajnirano baze podataka, svaku tabelu skladišti podatke o određenoj temi, kao što su zaposlenih ili proizvoda. Tabela ima zapise (redove), polja (kolona) i vrednosti polja (ćelija) za svaki zapis.

 • A zapis (red) sadrži određene podatke, kao što su informacije o određenog zaposlenih ili proizvoda.

 • Polje za (kolona) sadrži podatke o jedan aspekat temu tabele, kao što su ime, e-adresu ili cena.

 • Vrednost polja A (ćelija) za zapis sadrži različite tipove podataka, kao što su tekst, brojeve, datume i hiperveze.

Iako je svaka tabela skladišti podatke o određenom temom, tabela relacione baze podataka kao što je Access uskladištite podatke o Srodne teme. Na primer, mogu da sadrže baze podataka:

 • Tabelu klijenata koja navodi klijente vašeg preduzeća i njihove adrese.

 • Proizvodi tabelu koja navodi proizvoda koji ste prodaju sa cenom i slikom za svaku stavku.

 • Tabelu porudžbina koja prati porudžbine klijenata.

Da biste povezali podatke uskladištene u različite tabele, možete da kreirate relacije. Veza je logička veza između dve tabele koje imaju zajedničke polja. Više informacija o kreiranju relacija između tabela u Access bazu podataka na radnoj površini, pogledajte Kreiranje, uređivanje ili brisanje relacije.

Dodavanje tabele

 1. Otvorite novu ili postojeću bazu podataka.

  Savet Čitanje čitača ekrana možda neće pokrenuti dok je tabela otvorena. Ako otvorite postojeću bazu podataka sa tabelama nije otvoren, pritisnite taster Enter. Otvara se prvih tabela u oknu za navigaciju .

 2. Pritisnite tastere Alt + C, T + N. Dodaje se nova tabela i čujete "Ide menije trake tabele X." (U naratoru, čujete "Tabela X.") Fokus na prvu ćeliju u drugom polju. (Podrazumevano ime na prvo polje je ID).

 3. Unesite podatke u tabeli ili nalepite podatke u tabeli iz drugog izvora, kao što su Excel radne sveske. Kada unesete vrednosti polja u novo polje i premeštanje na sledeću vrednost polja, Access automatski imena polja Polja X.

 4. Da biste preimenovali polje (kolona) zaglavlja u tabeli:

  1. Da biste izabrali polja, postavite fokus u polju i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + RAZMAKNICA.

  2. Da biste otvorili priručni meni, pritisnite aplikativni taster (obično nalaze u donjem desnom delu tastature) ili Shift + F10.

  3. Pritisnite taster N. Fokus se premešta na zaglavlje polja i čujete "Ide meniji, lista sa podacima, red X," ime polja, a "tip i tekst." Unesite novo ime za to polje.

  Savet Prepoznatljiva imena pomoći da razumete šta svako polje sadrži bez potrebe da vidite njen sadržaj, na primer, ime proizvoda ili cena.

 5. Da biste dodali polja (kolona) u tabelu:

  1. Da biste premestili prvog zapisa u tabeli, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Home.

  2. Da biste se premestili na poslednju zapis poslednjeg polja u tabeli, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + End.

  3. Da biste premestili novo polje, pritisnite taster sa strelicom nadesno.

  4. Da biste premestili na prvi zapis novo polje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + strelica nagore.

  5. Unesite podatke. Kada premeštate u drugu ćeliju, novo polje se dodaje sa podrazumevanim imenom Polja X.

Čuvanje tabele

Kada kreirate novu tabelu ili izmenili postojeću tabelu, trebalo bi da sačuvate.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S ili Alt + F, S ili Alt + H, K + S da biste sačuvali tabelu.

  Kada sačuvate tabelu prvi put, otvara se dijalog Čuvanje kao i čujete "Sačuvaj kao", "ime tabele zarez, uredite, tip i tekst" i imena tabele.

  Saveti

  • Ako pokušate da zatvorite tabelu pre nego što sačuvate, automatski se pojavljuje dijalog i čujete "Da li želite da sačuvate promene dizajna tabele X? tabele" fokus je na dugme da . Da biste sačuvali tabelu, pritisnite taster Enter.

  • Kada sačuvate promene u postojeću tabelu, tabele se dodeljuje ime vaše prethodno je dao. Da biste preimenovali tabele kada je sačuvate, pritisnite F12. Otvara se dijalog Sačuvaj kao , a možete uneti novo ime.

 2. U okvir za tekst, otkucajte ime za tabelu. Kada prvi put sačuvate tabelu, dajte ime koje opisuje podatke koje ona sadrži. Na primer, možda ćete ime tabele klijente, Zaliha delovaili proizvoda. Access pruža vam mnogo fleksibilnosti kada je u pitanju imenovanja tabela u Veb aplikacijama, ali postoje neka ograničenja:

  • Ime tabele mogu da sadrže do 64 znaka.

  • Može da sadrži bilo koju kombinaciju slova, brojeva, razmaka i specijalnih znakova, osim tačke (.), znak uzvika (!), uglaste zagrade ([]), na početku razmak, znak jednakosti (=) ili znakove kao što su kolica za vraćanje. Ime ne može da sadrži nijedan od sledećih znakova:' / \:; * ? "' < > | # < karticu > {} % ~ &.

  • Ime ne može da sadrži nijedan od sledećih znakova:' / \:; * ? "' < > | # < karticu > {} % ~ &.

  Savet Odlučite na konvencije za imenovanje za objekte u bazi podataka, a to dosledno koristite.

 3. Pritisnite taster ENTER.

Preimenovanje tabele

Napomena Nije moguće preimenovati tabele kada je otvoreno. Da biste zatvorili aktivne tabele, pritisnite taster F6 ili Ctrl + W. Fokus se premešta na tabeli koje zatvorili okno za navigaciju .

 1. U oknu za navigaciju da biste izabrali tabelu koju želite da preimenujete, koristite taster strelica nadole.

  Savet Da biste pristupili tabela u oknu za navigaciju , možda ćete morati da pritisnete taster Tab.

 2. Da biste otvorili priručni meni, pritisnite taster aplikacije (obično nalaze u donjem desnom delu tastature) ili Shift + F10.

 3. U priručnom meniju, dvaput pritisnite taster M, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete "Ide meniji, Preimenuj okvir za tekst, uredite." (U naratoru, čujete "Preimenuj za tekst" i ime trenutne.)

 4. U okviru za tekst otkucajte novo ime i pritisnite taster Enter.

Brisanje tabele

 1. U prikazu lista sa podacima , zatvorite sve tabele. U centru pažnje pomera u oknu za navigaciju . Da biste izabrali tabelu koju želite da izbrišete, koristite taster strelica nadole.

 2. Pritisnite taster Delete. Otvara se prozor od vas traži da potvrdite brisanje, i čujete "da li želite da izbrišete tabelu X?" (u narator, čujete "Microsoft Access dijaloga, da dugme.") Fokus je na dugme da .)

 3. Da biste izbrisali tabelu, pritisnite taster Enter.

Napomena Kada se nalazite u prikazu dizajna , da biste se prebacili u prikaz lista sa podacima , pritisnite taster Alt, J + D, W, a zatim h Da biste se prebacili u prikaz dizajna kada se nalazite u prikazu lista sa podacima , pritisnite taster Alt + H, W, a zatim D.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×