Koristite čitač ekrana da biste kreirali naslov u programu Word 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Naslovi su veoma važne za dokumenta za pristupačnost i upotrebljivost. Da biste se uverili da vaš naslove radi ispravno za pristupačnost, nije neophodno da ih kreirate pomoću ugrađenih stilova naslova u programu Word. Kada koristite naslove koji imaju stilova naslova, omogućavate čitač ekrana i Word na exchange odgovarajuće informacije.

Napomena : Procedure u ovoj temi su dokumentovane pomoću programa „Narator“ i JAWS. Više informacija o radu sa određenim čitačima ekrana potražite od proizvođača pomoćne tehnologije (AT).

U ovoj temi

Važne razlozi za korišćenje stilova naslova

Ovo su neke od prednosti koje ste dobili kada primenite ugrađene stilove naslova iz programa Word na naslove u dokumentu:

  • Čitači ekrana prepoznati naslove. Mnogi mogu da navedem naslove za tu osobu, tako da osobe možete da pregledate naslove i koristite ih za navigaciju.

  • Konverzija alatke koje konvertovanje Word dokumente u različitim formatima kao što su Braille, HTML ili PDF prepoznaje stilove naslova i primenite ispravnu konverziju oznake na njih. To znači da naslove u Word dokumentu će takođe biti pravilno označili kao naslove u konvertovani dokument.

  • Word dodaje naslove u oknu za navigaciju, gde možete brzo da odete do različite delove dokumenta. Takođe možete da koristite naslove iz okna za navigaciju da biste analizirali strukturu dokumenta i dizajn. Da biste otvorili okno za navigaciju, pritisnite tastere Alt + W, zatim K.

  • Word može da kreira sadržaj dokumenta koja navodi naslove kao plovni poglavlja.

  • Dokument celo radnje, kao što su Fontovi teme, prepoznati stilova naslova. Da biste saznali kako da koristite fontove teme da biste oblikovali naslove potražite u članku koristite čitač ekrana da biste promenili font u programu Word 2016.

Primena stilova naslova pomoću tasterske prečice

Ako već znate koji želite da primenite stil naslova, možete samo da koristite tasterske prečice. Ova tabela prikazuje tasterske prečice za nekim od najčešće korišćenih stilova naslova.

Da biste izvršili sledeću radnju

Pritisnite

Primena stila naslova 1

Ctrl+Alt+1

Primena stila naslova 2

Ctrl+Alt+2

Primena stila naslova 3

Ctrl+Alt+3

Primena normalnog stila

Ctrl+Shift+N

Primena stilova naslova iz galerije stilova

Naslov dajte čitaocima korisne informacije o sadržaju. Oni odvajanje različitih tipova sadržaja u dokumentu i pomažu čitaocima pronalaženje informacija. Kada koristite stilove naslova da biste kreirali naslove, Word može da brzo napravite sadržaj, Reorganizovanje dokumenta i oblikujete dizajn bez potrebe da biste ručno promenili format za svaki naslov u celom dokumentu.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

  1. U dokumentu, izaberite tekst koji želite za naslov.

  2. Da biste premestili Stilovi okvira za grupisanje, pritisnite tastere Alt + H, l

  3. Da biste premeštali stilove u okvir za grupisanje Stilovi , pritisnite taster Tab. Word piše ime svaki stil.

  4. Kada Word kaže ime stila koji želite da primenite, pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Pronađite pomoć za korišćenje čitača ekrana u programu Word 2016

Tasterske prečice za Microsoft Word 2016 za Windows

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×