Koristite čitač ekrana da biste kreirali grafikon i izaberite grafikon u programu Excel 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite tastaturu i čitač ekrana za kreiranje grafikona u radnom listu Excel 2016 i da biste izabrali grafikon tako da možete da radite sa njom. Kada kreirate grafikon, možete odabrati tip grafikona, stila, položaja i još mnogo toga. Da biste izmenili postojeći grafikon (na primer, da biste izmenili raspored ili da biste dodali naslov, oznake podataka ili alternativni tekst), prvo ga izaberete.

Napomena : U ovoj temi se pretpostavlja da su JAWS korisnici isključili funkciju „Meni virtuelne trake“.

U ovoj temi

Kreiranje osnovnog grafikona

 1. Izaberite podatke koje želite da uključite u grafikonu. Na primer, da biste kreirali grafikon od troškove po kategorijama u mesečni budžet radnog lista, izaberite kategoriju kolonu i kolonu stvarni trošak .

  Savet : Da biste brzo izabrali opseg podataka, ime. Čitači ekrana pročitajte ime opsega podataka, što olakšava informacije da biste je izabrali. Na primer, mesečni budžet radnog lista možete da izaberite kategoriju kolonu i stvarni trošak kolone a zatim imenujte opsega ActualCostByCategory. Pogledajte koristite čitač ekrana sa ime ćelije ili opsega podataka u programu Excel 2016.

 2. Da biste otvorili karticu " Umetanje ", pritisnite tastere Alt + N.

 3. Izaberite tip grafikona:

  • Da biste kreirali kolonu ili Trakasti grafikon (za poređenje vrednosti u nekoliko kategorijama), pritisnite taster C. Da biste izabrali tip stubičasti ili Trakasti grafikon, koristite taster strelica nadole i taster sa strelicom nadesno, a zatim pritisnite taster Enter.

   Savet : Brzo možete da umetnete osnovni Trakasti grafikon na radnom listu. Izaberite podatke koje želite da uključite u grafikonu i pritisnite tastere Alt + F1. Grafikon se dodaje na radnom listu i je navedena u oknu za Izbor .

  • Da biste kreirali Kružni ili prstenasti grafikon (da biste prikazali proporciju celina kada vaš ukupno jednako je 100%), pritisnite taster Q. Da biste izabrali tip Kružni ili prstenasti grafikon (da biste prikazali deo celina kada vaš ukupno jednako je 100 procenata), pritisnite taster Q. Da biste izabrali tip Kružni ili prstenasti grafikon, koristite taster strelica nadole i taster sa strelicom nadesno, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste kreirali liniju ili u oblasti grafikon (za prikazivanje trendova tokom vremena ili po kategorijama), pritisnite taster N. Da biste izabrali željeni tip linije ili oblast grafikona, koristite taster strelica nadole i taster sa strelicom nadesno, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste pregledali skup preporuke grafikona za vaše podatke, pritisnite taster R. Otvara se prozor za Umetanje grafikona sa grafikonom prilagoditi da biste pokazali podatke i fokus na dugme u redu . Da biste izabrali tip preporučenih grafikona, pritisnite taster Enter. Da biste izašli iz prozora za Umetanje grafikona , pritisnite taster Esc. Preporučeni grafikoni su prilagođene sa podacima. Na primer, u mesečni budžet primeru, ako vaš kategorija kolona sadrži Dugački tekst Grupisani trakasti grafikon može se preporučuje.

  Grafikon se dodaje na radnom listu.

Izaberite grafikon tako da možete da radite sa njima

Da biste radili sa grafikonom u Excel (na primer, da biste dodali oznake podataka ili da biste promenili raspored), prvo morate da ga izaberete.

Jednostavan način da biste izabrali grafikon je da koristite okno za Izbor .

 1. Da biste otvorili okno za Izbor , uradite nešto od sledećeg:

  • Pritisnite tastere Alt + P, A + P. Okno za Izbor se otvara sa fokusom na dugme Prikaži sve .

  • Pritisnite kombinaciju tastera Alt + Q. Fokus se premešta na polje za uređivanje Pokaži mi . Kada čujete "Pokaži mi, uređivanje, tip i tekst", otkucajte okno za izbor i zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta u okno za izbor, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta okno za Izbor .

 2. Da biste pregledali stavke u oknu za Izbor , koristite taster strelica nadole.

 3. Kada čujete ime na grafikon koji želite, pritisnite taster Enter. Bira ovaj grafikon tako da možete da radite sa njom.

Dodatne informacije

Tasterske prečice u programu Excel 2016 za Windows

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje radne sveske u programu Excel 2016

Korišćenje čitača ekrana za umetanje tabele na Excel 2016 radni list

Lista za proveru: Kreiranje pristupačnih unakrsne tabele u programu Excel 2016

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×