Koristite čitač ekrana da biste kreirali fasciklu u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da kreirate fascikle i potfascikli u biblioteci dokumenata SharePoint Online uz pomoć čitača ekrana. Pomoću ove fascikle, organizovanje datoteka u kategorije koje ima smisla za vašu organizaciju. Na primer, kreirajte fascikle za skladištenje datoteka za svakog klijenta ili fascikle za datoteke u vezi sa određenim projekta.

Napomene : 

Da biste kreirali fasciklu u biblioteci dokumenata SharePoint Online , sledite ove korake.

  1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

    Savet : Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

  2. Da biste premestili listu fascikle i datoteke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Zaglavlja kolona”. Da biste pomerali kroz listu i izaberite fasciklu u koju želite da kreirate potfasciklu, pritisnite taster strelica nadole ili taster strelica nagore. Da biste otvorili izabranu fasciklu, pritisnite taster Enter.

  3. Da biste se premestili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok se ne čujete „novo. Kreiranje nove fascikle ili Office dokument na ovoj lokaciji”. Da biste izabrali komande "novo", pritisnite taster Enter.

    Savet : Ako prve stavke na traci sa menijima je otvoren , a ne novo, to znači da je izabrana za postojeću fasciklu ili datoteku. Da biste premestili izabrane stavke, pritisnite taster Tab nekoliko puta. Da biste obrisali izbor, pritisnite taster RAZMAKNICA. Da biste se vratili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok se ne čujete „Novo”. Komanda " novo " sada je dostupna. Pritisnite taster Enter.

  4. Pritisnite taster strelica nadole. Čujete „Fascikla”. Pritisnite taster Enter.

  5. U dijalogu Fascikla otkucajte ime fascikle, a zatim pritisnite taster Enter. Nova fascikla se kreira u biblioteci dokumenata. Možete da započnete dodavanja datoteka ili kreiranje potfascikle u njemu nalaze.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×