Koristite čitač ekrana da biste izabrali kolone za prikaz u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U SharePoint Online, možete da koristite čitač ekrana da biste prilagodili kolone prikazane u biblioteci dokumenata. Na primer, pored imena, izmenjeno i izmenjeno po kolonama, možda ćete želeti da biste prikazali ID, kreirao, potvrdite izbor u komentar ili usaglašenost zastavicu kolona. Izbor relevantne kolone da biste prikazali može olakšati biblioteku dokumenata navigacija.

Napomene : 

U ovoj temi

Izaberite kolone za prikaz u biblioteci dokumenata

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet : Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Idite do biblioteke dokumenata tamo gde želite da prikažete ili sakrijete kolone.

 3. U prikazu liste ili pločice prikazu, na listi dokumenata, pritisnite taster Tab dok ne čujete „zaglavlja kolone koordinatne mreže, Korišćenje menija za sortiranje, filtriranje ili grupisanje po koloni”. (U Narator, čujete „ime tabele”.)

  Saveti : Da biste se prebacivali između prikaza liste i pločice prikaza:

  1. Proverite da li su izabrani bez datoteke ili fascikle. Dugme " novo " i menija " Prikaz " su dostupne u meniju samo kada nema izabranih datoteka u biblioteci dokumenata.

  2. TAB dok ne čujete „Novo, kreirajte novu fasciklu ili Office dokument na ovoj lokaciji”.

  3. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Prikaži meni”, a zatim pritisnite taster Enter.

  4. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Lista” ili „Pločice”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Rasporedi po ime zaglavlja kolone” ili „Raspoređivanje” i ime bilo koje kolone (na primer, Izmenjeno, ocenaili Provera se), a zatim pritisnite taster Enter. Kontekstualni meni se otvara i čujete prvu opciju na listi, na primer „A za Z” ili „Starije na noviju”.

 5. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Podmeni postavke kolone” i pritisnite taster sa strelicom nadesno ili taster Enter. Otvara podmeni meni. (U Narator, čujete „Preimenuj”.)

 6. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Prikaži/Sakrij kolone”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Uređivanje kolone prikaza i čujete „U dijalogu, nove kartice, aplikacije”. (U naratoru, ime dijaloga se ne čitaju.)

  Savet : U podmeniju postavke kolone možete da preimenujete kolonu, Premeštanje kolone levo ili desno i dodajte kolone. Koristite tastere sa strelicama da biste izabrali Preimenovanje, premeštanje nadesnoili Dodajte kolonu, a zatim pritisnite taster Enter.

 7. Da biste premestili listu kolona, pritisnite taster Tab. Čitač ekrana glasi ime Zaglavlje prve kolone na listi.

 8. Da biste premestili kolone koje želite da prikažete, koristite tastere sa strelicama i da potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 9. Da biste primenili izbore, pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „Primeni”, a zatim pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Koristite čitač ekrana da biste kreirali prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×