Koristite čitač ekrana da biste istražili listu nedavnih sajtova i sajtova koje pratite u usluzi SharePoint Online

Koristite čitač ekrana da biste istražili listu nedavnih sajtova i sajtova koje pratite u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste istražili lokacija koje prate i lokacijama koje ste nedavno posećivali. Lokacija su navedene u oknu za navigaciju , što olakšava da biste došli do njih. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Ćete naučiti kako da koristite čitač ekrana da biste dodali besplatnih ili Predložene lokacije na sledećoj listi.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

U ovoj temi

Istraživanje na sledećoj listi

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije i pokrenite SharePoint aplikaciju.

 2. Da biste se premestili na listu sledećih lokacija:

  • Uz JAWS, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme "”Kreiraj objavi vesti”, a zatim pritisnite taster Tab dok ne čujete ime prve sledeće lokacije i „Veza” ili „Posetili vezu”.

  • Sa Narator, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „lokacijama koje prate su ispod”.

 3. Da biste čuli ime svake lokacije i premeštanje na sledeći, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime lokacije.

 4. Da biste se premestili na polje za potvrdu Prati sajt za sajt:

  • Uz JAWS, kada čujete ime lokacije, pritisnite taster strelica nadole. Čujete „Prati lokacija”, a zatim ime lokacije.

  • Sa Narator, kada čujete ime lokacije, pritisnite taster sa strelicom nadesno. Čujete „Odjavljena prati lokacija”, a zatim ime lokacije. Da biste uklonili lokaciju sa sledeće liste, pritisnite taster RAZMAKNICA.

  Napomene: Lista možda ne prikazuje imena svih sajtova koje pratite. Da biste čuli celu listu:

  1. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Vide sve veze, pogledajte članak svi prateći lokacija”, i pritisnite taster Enter. Narator, čujete: „Veza, pogledajte sve”.

  2. Pritisnite taster Enter. Otvara se okno sledeće koja prikazuje pločicu prikaz lokacija koje pratite.

  3. Da biste uneli koordinatne mreže, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „prati tabela”.

  4. Da biste se premeštali sa sajta na sajt:

   • Uz JAWS, pritisnite taster strelica nadole. Čujete ime lokacije. Da biste premestili pratite lokaciju izbor u polju za lokaciju, ponovo pritisnite taster strelica nadole. Čujete „Prati lokacija”, a zatim ime lokacije. Da biste prešli na sledeću lokaciju, pritisnite taster strelica nadole.

   • Sa Narator, pritisnite taster sa strelicom nadesno. Čujete: „Nema stavke u prikazu”. Da biste čuli ime lokacije, pritisnite taster strelica nadole. Čujete „odjavljena prati lokacija”, a zatim ime lokacije. Da biste prešli na sledeću lokaciju, pritisnite taster sa strelicom nadesno.

  5. Da biste se vratili na matičnu stranicu SharePoint , pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „iz tabele”, a zatim pritisnite taster Enter.

Istraživanje liste "nedavno"

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije i pokrenite SharePoint aplikaciju.

 2. Da biste se premestili na listu sledećih lokacija:

  • Uz JAWS, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme "”Kreiraj objavi vesti”, a zatim pritisnite taster Tab dok ne čujete ime prve nedavno lokacije i „Veza” ili „Posetili vezu”. Kada premeštate sa sledeće liste na listu nedavno , JAWS ne čita imena liste nedavno , ali prihod direktno na njegove stavke.

  • Sa Narator, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „lokacije koje ste nedavno posetili su ispod”.

   Savet: Ako vidite sve veze je dostupna na sledećoj listi na kraju na sledećoj listi: „Vidite sve veza, pogledajte sve sledeće lokacije”. Kada čujete ovo da biste se premestili na listu nedavno puta pritisnite taster Tab.

 3. Da biste čuli ime svake lokacije i premeštanje na sledeći, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime lokacije.

 4. Da biste se premestili na polje za potvrdu Prati sajt za sajt:

  • Uz JAWS, kada čujete ime lokacije i „Veza”, pritisnite taster strelica nadole. Čujete „Prati lokacija”, a zatim ime lokacije, i „za potvrdu potvrđen izbor” ili „potvrdu opozvan.

  • Sa Narator, kada čujete ime lokacije i „Veza”, pritisnite taster sa strelicom nadesno. Čujete „Izbor proverena, praćenje lokacija” praćeno imenom lokacije, ili „Opozvan, praćenje lokacija” praćeno imenom lokacije.

  Da biste dodali lokaciju ili ga uklonite sa sledeće liste, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 5. Pritisnite taster Enter da biste otišli na sajt.

Dodavanje lokacije da biste ili uklanjanje lokacije sa sledeće liste

Možete brzo da dodate ili uklonite lokacije iz na sledeći način listu lokacije pomoću besplatnih i predložena koordinatne mreže na matičnoj stranici.

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije i pokrenite SharePoint aplikaciju.

 2. Da biste premestili besplatnih ili predložena koordinatna mreža pločica, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Česti tabele” ili „Predložena”. Narator, za besplatnih koordinatne mreže i koordinatnoj mreži predložena čujete: „Nema stavke u prikazu”. Fokus je na lokaciji prvi pločicu.

 3. Da biste prešli na lokaciju koju želite da dodate ili uklonite, pritisnite taster strelica nagore dok ne čujete ili „izbor proverena, praćenje lokacija” ili „Izbor neproverena, praćenje lokacija” praćeno imenom lokacije. Uz JAWS, čujete ili „Potvrdite izbor u polju potvrđen, prati”, ili „potvrdite izbor u polju nije potvrđen, prestanak praćenja”.

 4. Pritisnite razmaknicu da biste potvrdili ili opozvali izbor u polju za potvrdu. Sajt se dodaje na listu Praćenje u oknu za navigaciju ili se uklanja sa nje.

  Savet: Uz JAWS, ne možete da koristite taster sa strelicom nadesno da biste se premestili na lokaciji prvi na druge osim ako ste prvo potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Praćenje lokacije tako što ćete pritisnuti taster RAZMAKNICA. Da biste prešli na sledeću lokaciju bez menjanja vrednost Praćenje lokacije polja za potvrdu (Sledeća ili Prestani da pratiš) za prvu lokaciju, dvaput pritisnite taster RAZMAKNICA. Nakon premeštanja pored prve lokacije, da biste se premestili na druge lokacije bez menjanja vrednost na lokaciji Praćenje lokacije za potvrdu, koristite taster sa strelicom nadesno.

 5. Da biste premestili na sledeću stavku liste, pritisnite taster sa strelicom nadesno.

 6. Za svaku lokaciju koju želite da dodate ili uklonite, ponovite korake 3 i 4.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste pretražili sajtove na mreži u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×