Koristite čitač ekrana da biste istakli datoteku ili fasciklu u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite čitač ekrana da biste markirali važne datoteke, fascikle ili veze u biblioteci dokumenata u SharePoint Online tako što ćete ih zakačiti na vrh u biblioteci dokumenata. Kada zakačite stavke, sličicu se pojavljuje na vrhu dokumenta biblioteke stranice, što vam olakšava za korisnike da biste ga pronašli.

Napomene : 

U ovoj temi

Stavke u biblioteci dokumenata u žiži interesovanja

Napomene : 

 • Isticanje oblasti je specifičan za jedan prikaz fascikli ili u biblioteci. Kada koristite prilagođene prikaze, morate da zakačite stavke u svakom prikazu mesto na koje želite da se pojavi.

 • Možete da istaknete najviše tri stavki po biblioteku, fasciklu ili prikaz.

 • Ova procedura je dostupna u klasični režim.

Da biste istakli stavke u biblioteci dokumenata:

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet : Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Idite do biblioteke dokumenata koja sadrži datoteke, fascikle ili vezu koju želite da istaknete.

 3. U prikazu liste ili pločice , izaberite stavku koju želite da stavite u žižu interesovanja.

  Saveti : 

  • Da biste izabrali stavku, tab dok ne čujete „zaglavlja kolone koordinatne mreže, Korišćenje menija za sortiranje, filtriranje ili grupisanje po koloni”, a zatim koristite taster strelica nadole. (U Narator, čujete „Ime tabele” i ime sledeće kolone.)

  • Da biste se prebacivali između prikaza liste i pločice prikaza:

   • Proverite da li su izabrani bez datoteke ili fascikle. Dugme " novo " i menija " Prikaz " su dostupne u meniju samo kada nema izabranih datoteka u biblioteci dokumenata.

   • TAB dok ne čujete „Novo, kreirajte novu fasciklu ili Office dokument na ovoj lokaciji”.

   • Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Prikaži meni”, a zatim pritisnite taster Enter.

   • Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Lista” ili „Pločice”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. TAB dok se ne čujete „Otvori”.

 5. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Zakači na vrh”, a zatim pritisnite taster Enter. Sličica stavke se pojavljuje na vrhu u biblioteci.

  Savet : Ako PIN-a na vrh opcija nije dostupna na traci sa menijima, pritisnite taster sa strelicom nadesno sve dok ne čujete „još komandi, druge stvari koje možete da uradite sa izabranih stavki podmeni” i pritisnite taster Enter. U podmeniju, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Zakači na vrh”, a zatim pritisnite taster Enter.

Napomena : Ako izaberete sličice žiži stavke, nije lako da biste radili sa stavkom:

 • Da biste izabrali sličicu, tab dok se ne čujete „zakačene stavke okvira sa listom”. Zatim, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete ime žiži stavke koje želite. (U naratoru, čujete „zakačene stavke”.)

 • Da biste otvorili izabranu žiži stavku, pritisnite taster Enter.

 • Da biste otvorili Kontekstualni meni sa listom dodatne radnje koje možete preduzeti u žiži stavke, na primer, Preimenovanje, Obavesti me, Istorija verzijai Odjavljivanje:

  1. TAB dok se ne čujete „Otvori”.

  2. Pritisnite taster sa strelicom nadesno sve dok ne čujete „još komandi, druge stvari koje možete da uradite sa izabranih stavki podmeni” i pritisnite taster Enter.

  3. U kontekstualnom meniju da napravite izbor, koristite taster strelica nadole i pritisnite taster Enter.

Promena redosleda žiži stavki

Kada imate više od jedne stavke žiži, možete da promenite redosled po kom se pojavljuju tako što ćete premestiti stavke levo ili desno.

 1. Prijavite se na nalog Office 365 vaše organizacije, pokrenite aplikaciju SharePoint, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

 2. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pogledajte članak dugme”. Pritisnite taster Enter. Nakon prikaz vašeg dokumenta biblioteke se menja u SharePoint Online prikaz i fokus se premešta na dugme Proverinovu vezu, čujete ime biblioteke dokumenata, praćeno „Novo”.

  Savet : Ako ne čujete „Proveri dugme”, već koristite SharePoint Online prikaz.

 3. Idite na biblioteku dokumenata, fascikle ili prikaz gde stavka je žiži.

 4. Da biste izabrali stavku koju želite da prerasporedite, tab dok se ne čujete „Zakačeno stavke okvir sa listom”. Zatim, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete ime žiži stavke koju želite da premestite na novu poziciju. (U Narator, čujete „zakačene stavke”.)

 5. TAB dok se ne čujete „Otvori”.

 6. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Uređivanje PIN-a”, a zatim pritisnite taster Enter.

  Savet : Ako uređujete PIN-a opcija nije dostupna na traci sa menijima, pritisnite taster sa strelicom nadesno sve dok ne čujete „još komandi, druge stvari koje možete da uradite sa izabranih stavki podmeni” i pritisnite taster Enter. U podmeniju, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Uređivanje PIN-a”, a zatim pritisnite taster Enter.

 7. Da biste izabrali Premesti desno ili levo, koristite taster strelica nadole, a zatim pritisnite taster Enter.

Otkačite žiži stavke

 1. Prijavite se u vašoj organizaciji Office 365, pokrenite aplikaciju SharePoint, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

 2. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pogledajte članak dugme”. Pritisnite taster Enter. Nakon prikaz vašeg dokumenta biblioteke se menja u SharePoint Online prikaz i fokus se premešta na dugme Proveri novu vezu, čujete ime biblioteke dokumenata, praćeno „Novo”.

  Savet : Savet ako ne čujete „Proveri dugme”, već koristite SharePoint Online prikaz.

 3. Idite na biblioteku dokumenata, fascikle ili prikaz gde stavka je žiži.

 4. Da biste izabrali stavku koju želite da biste otkačili, tab dok se ne čujete „Zakačeno stavke okvir sa listom”. Zatim, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete ime žiži stavke koju želite da premestite na novu poziciju. (U Narator, čujete „zakačene stavke”.)

 5. TAB dok se ne čujete „Otvori”.

 6. Otkači stavku:

  • Ako samo jednu stavku se kači, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Otkači podmeni”, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Ako se kači više od jedne stavke, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Uređivanje Pin podmeni” i pritisnite taster Enter. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Otkači”, a zatim pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Koristite čitač ekrana da biste kreirali prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online

Koristite čitač ekrana da biste uredili prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×