Koristite čitač ekrana da biste dodali zakazane obaveze u programu Outlook

Koristite čitač ekrana da biste dodali zakazane obaveze u programu Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite Outlook 2016 sa tastature i čitač ekrana kao što su JAWS ili narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste dodali zakazane obaveze kalendara. Takođe možete da kopirate zakazane obaveze i da bi drugi znali da dostupnosti za sastanke.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice za Outlook.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite JAWS. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Dodavanje zakazane obaveze u kalendar

 1. Da biste otvorili Outlook kalendar sa bilo kog mesta u programu Outlook 2016, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+2.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + H, N1 da biste otvorili prozor prazan zakazanu obavezu. Je fokus na polje tema .

 3. Čujete „tema uređivanje. Otkucajte tekst”. Otkucajte temu.

 4. Pritisnite tastere Alt + L ili možete da pritisnete taster Tab da biste premestili u polje lokacija . Čujete „Lokaciju na uređivanje”. (U naratoru, čujete „kombinovani okvir. Koji se može uređivati kombinovani okvir”.) Otkucajte lokaciju za zakazanu obavezu.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + T da biste se premestili u oblast vreme početka . Je fokus na datum početka zakazane obaveze.

  Saveti : Outlook može da razume informacije o datumu u velikom broju različitih oblika.

  • Možete da otkucate uobičajene reči umesto datuma. Na primer, možete da otkucate „Danas“, „Sutra“ ili bilo koje ime većine praznika. Čak možete i da otkucate nešto poput „Dve sedmice od sutra“.

  • Takođe možete da koristite različite formate kada kucate stvarni datum. Na primer, možete da otkucate Apr 25, april 25, 25 april ili 4/25.

   Outlook automatski prevodi svaki od njih u standardni format MM/DD/YYYY.

 6. Nakon što otkucate datum, pritisnite taster Enter. Fokus se menja u polje vreme početka . Možete otkucati u doba dana, ili možete da koristite nagore ili nadole tastere sa strelicama da biste potražili različito doba dana dok ne dođete do onaj koji želite.

  Saveti : Ako vaša zakazana obaveza traje ceo dan, možete da je označite kao celodnevni događaj.

  • Pritisnite kombinaciju tastera Alt+D da biste prešli na polje Datum završetka.

  • Pritisnite taster Tab dvaput da biste prešli na polje za potvrdu Celodnevni događaj , zatim pritisnite razmaknicu da biste ga izabrali.

  • Da biste prešli na oblast Napomene, pritisnite taster Enter.

 7. Kada unesete vreme početka, pritisnite kombinaciju tastera Alt+D ili pritisnite taster Tab da biste prešli na oblast Datum završetka. Fokus je na polje „Datum završetka“.

 8. Prema podrazumevanim postavkama, Outlook u ovo polje unosi isti datum kao što je Datum početka. Da biste prihvatili taj datum, pritisnite taster Enter. Ili, možete da otkucate preko tog datuma koristeći isti metod koji ste koristili da otkucate Datum početka (pogledajte 4. korak). Kada završite sa kucanjem stavke Datum završetka, pritisnite taster Enter.

 9. Da biste prešli na oblast „Napomene“, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Napomene, uredi“. (U Naratoru čujete „Uređivanje poruke“.), zatim otkucajte sve željene informacije za zakazanu obavezu.

 10. Da biste sačuvali zakazanu obavezu, pritisnite kombinaciju tastera Alt+H da biste otvorili karticu „Zakazane obaveze“.

 11. Pritiskajte taster Tab da biste došli do dugmeta „Sačuvaj i zatvori“ i pritisnite taster Enter.

Kopiranje postojeće zakazane obaveze

Kada kopirate postojeće zakazane obaveze u kalendaru, sve informacije – uključujući sve veze sastanka na mreži – je kopiran i dodaje novu zakazanu obavezu koju kreirate.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 2 da biste otišli Outlook kalendar.

 2. Fokus je na danas. Da biste se kretali napred ili nazad u kalendaru, koristite tastere sa strelicama. Da biste prelazili događaja iz kalendara, pritisnite taster Tab da biste idi napred i Shift + Tab da biste se unazad.

 3. Kada na zakazanu obavezu koju želite da kopirate, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C. JAWS objavljuje: „Kopira izbor u ostavu”. Narator objavljuje komandu.

 4. Idite na datum i vreme koje želite da biste planirali novi sastanak na i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + v JAWS objavljuje: „Nalepljenog izbora iz ostave”. Narator objavljuje: „< vreme, datum, > jedan događaj”.

  Nova zakazana obaveza se dodaje u kalendar. Tema Nova zakazana obaveza počinje sa „Kopiraj”, ali možete da ga uredite ako želite da.

 5. Da biste otvorili zakazanu obavezu za dodatno za uređivanje, pritisnite taster Tab i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + O. Kada završite, pritisnite tastere Alt + H, A, V da biste Sačuvaj i zatvori.

Obaveštavanje osoba o dostupnosti

Možete da dodate indikator statusa u zakazanu obavezu kako biste obavestili druge o vašoj dostupnosti. Ako neko pokuša da zakaže sastanak sa vama, oni će to pronaći i znaće da li ste dostupni ili zauzeti.

 1. Otvorite zakazanu obavezu u kalendaru tako što ćete izabrati zakazanu obavezu i pritisnuti taster Enter.

 2. Da biste dodali indikator statusa, pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, B da biste otišli na padajući meni Slobodno/zauzeto.

 3. Pritisnite strelicu nadole da biste pregledali i taster Enter da biste izabrali neku od sledećih opcija: Slobodno, Rad na nekom drugom mestu, Uslovno, Zauzeto i Van kancelarije.

 4. Sačuvajte i zatvorite zakazanu obavezu. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, pritisnite jednom taster Tab da biste došli na dugme Sačuvaj i zatvori, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za zakazivanje sastanka u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete u programu Outlook pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×