Koristite čitač ekrana da biste dodali zakazane obaveze u programu Outlook 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Outlook 2016 vam olakšava da vodite evidenciju o zakazanim obavezama, sastancima i zadacima. Ova tema objašnjava kako da koristite čitač ekrana da biste dodali zakazane obaveze kalendara.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

Dodavanje zakazane obaveze kalendara

 1. Da biste otvorili Outlook kalendar sa bilo kog mesta u Outlook 2016, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 2.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + H, N1 da biste otvorili prozor prazan zakazanu obavezu. Je fokus na polje tema .

 3. Čujete "tema uređivanje. Otkucajte tekst." . Otkucajte temu.

 4. Pritisnite tastere Alt + L ili možete da pritisnete taster Tab da biste premestili u polje lokacija . Čujete "Lokaciju na uređivanje." (U naratoru, čujete "kombinovani okvir. Koji se može uređivati kombinovani okvir.") . Otkucajte lokaciju za zakazanu obavezu.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + T da biste se premestili u oblast vreme početka . Je fokus na datum početka zakazane obaveze.

  Važno : Outlook može da razumeju informacije o datumu u različitim oblicima.

  • Možete uneti u obične reči umesto datuma. Na primer, možete da otkucate danas, sutra, ili bilo kojoj većinu imena praznika. Čak možete uneti nalik dve nedelje od sutra.

  • Takođe možete da koristite različite formate kada otkucate pravi sastanak. Na primer, možete da upišete Apr 25, 25 April, 25 April, ili 4/25.

   Outlook automatski prevodi svaki od ovih stvari u standardnom formatu MM/DD/YYYY.

 6. Nakon što otkucate datum, pritisnite taster Enter. Fokus se menja u polje vreme početka . Možete otkucati u doba dana, ili možete da koristite nagore ili nadole tastere sa strelicama da biste potražili različito doba dana dok ne dođete do onaj koji želite.

  Saveti : Ako je sa zakazanom obavezom traje ceo dan, možete da je označite kao celodnevni događaj.

  • Pritisnite tastere Alt + D da biste se premestili na polje Datum završetka .

  • Pritisnite taster Tab dvaput da biste premestili u polju za potvrdu celodnevni događaj , a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA da biste ga izabrali.

  • Da biste premestili području za beleške , pritisnite taster Enter.

 7. Nakon što unesete vreme početka, pritisnite kombinaciju tastera Alt + D ili pritisnite taster Tab da biste se premestili u oblast Datum završetka . Je fokus na polje Datum završetka.

 8. Podrazumevano, Outlook unosi isti datum kao Datum početka u ovom polju. Da biste prihvatili ovaj datum, pritisnite taster Enter. Ili, možete da otkucate tokom ovog datuma pomoću iste metode koju ste koristili za unesite Datum početka (Pogledajte korak 4). Kada završite sa kucanjem na Datum završetka, pritisnite taster Enter.

 9. Da biste premestili području za beleške, pritisnite taster Tab dok ne čujete, "Uredi beleške". (U naratoru, čujete, "poruka za uređivanje."), zatim upišite informacije koje želite za zakazanu obavezu.

 10. Da biste sačuvali zakazanu obavezu, pritisnite tastere Alt + H da biste otvorili karticu zakazane obaveze.

 11. Pritisnite taster Tab da biste došli na dugme Sačuvaj i zatvori, a zatim pritisnite taster Enter.

Omogućite ljudima da znaju dostupnosti

Možete da dodate indikator statusa sa zakazanom obavezom da biste omogućili drugima da vide vaše dostupnost. Ako neko pokuša da planirate sastanak sa vama, su ćete pronaći to i znam da li su vam dostupne.

 1. Otvorite zakazanu obavezu u kalendaru tako što ćete izabrati zakazane obaveze i pritisnite taster Enter.

 2. Da biste dodali indikator statusa, pritisnite tastere Alt + H, B da biste otišli na Zauzetosti padajući meni.

 3. Pritisnite strelicu nadole da biste pregledali i unesite da izaberete neku od sledećih opcija: besplatno, rad na drugom mestu, uslovno, zauzetoi Odsutan iz kancelarije.

 4. Sačuvajte i zatvorite zakazanu obavezu. Pritisnite tastere Alt + H, pritisnite taster Tab puta na dugme Sačuvaj i zatvori i zatim pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Tasterske prečice za Outlook

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u programu Outlook 2016

Korišćenje čitača ekrana za zakazivanje sastanka u programu Outlook 2016

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden u sistemu računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×