Koristite čitač ekrana da biste dodali tabelu u e-pošte u programu Outlook 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite tastaturu i čitač ekrana da biste dodali tabelu e-poruku u Outlook 2016. Za najbolje izražavanje informacije, možete da odredite broj kolona i redova, da definišete kako bi tabela odgovara u poruci i još mnogo toga.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

Dodavanje tabele u novokreirani poruku

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + N da biste kreirali novu poruku.

 2. Idite na telo okvir za tekst poruke e-pošte, fokus gde želite da tabela. Pritisnite tastere Alt + N, T, a zatim. Otvara se dijalog Umetanje tabele i čujete "Broj kolona".

 3. Otkucajte željeni broj kolona i pritisnite taster Tab jedan ili dva puta dok ne čujete "Broj redova".

 4. Otkucajte broj redova i pritisnite taster Tab dok ne čujete "fiksnu kolonu širina radio dugme potvrđen. Da biste promenili izbor, korišćenje nagore ili strelicu nadole". (U naratoru, čujete "Radio dugmeta potvrđen.")

  Savet : Outlook ima tri opcije automatskog uklapanja za tabelu: Fiksna širina kolone, automatski uklopi sadržaj i automatski uklopi u prozor.

 5. Koristite nagore ili strelica nadole dok ne čujete izbora i zatim "Radio dugmeta potvrđen."

 6. Kartica na dugme u redu , a zatim pritisnite taster Enter.

 7. Fokus je u gornju levu ćeliju tabele u novi umetnuti. Čujete "Tabelu jedan", a zatim dimenzije tabele. (U naratoru, čujete "Uređivanje".)

 8. Da biste dodali red zaglavlja tabele, pritisnite taster Tab da biste se premestili u tabelu na bilo koju ćeliju. Pritisnite tastere Alt + J, T da biste otvorili karticu dizajn tabele, a zatim pritisnite taster A da biste premestili u polju za potvrdu red zaglavlja. Čujete, "Red zaglavlja", zatim li potvrđen izbor u polju za potvrdu.

  Napomena : Zaglavlja redova su veoma važne za pristupačnost. Oni omogućavaju za čitače ekrana da biste razumeli njihovu lokaciju u tabeli i pomerite se ispravno. Oni takođe omogućavaju da dodate naslove zaglavlja kolona koje su korisne osobama koje pročitajte tabele.

  • Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu, pritisnite taster Esc da biste se vratili fokus na tabelu.

  • Ako nije izabrana, pritisnite taster RAZMAKNICA da potvrdite izbor u polju za potvrdu i zatim pritisnite taster Enter.

 9. Da biste premestili tabelu, koristite taster Tab ili tastere sa strelicama. Otkucajte informacije o tabeli u odgovarajućim odeljcima. Ako ste dodali red zaglavlja u prethodnim koracima, možete da dodate naslove kolona u tabelu kao vam karticu do prvog reda.

Dodatne informacije

Tasterske prečice za Outlook

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden u sistemu računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×