Koristite čitač ekrana da biste dodali alternativni tekst za slike u dokumentu u programu Word Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U Word Online, ona se lako koristite čitač ekrana da biste dodali alternativni tekst (alt) slike, grafike, i slike u dokumentu. Za osobe koje ne mogu da vide slike, alternativni tekst je samo informacije koje su o tome.

Napomene : 

  • Proverite da li se nalazite u prikazu za Uređivanje .

  • Na kartici Oblikovanje , koja sadrži alatke za slike kao što je dugme Alternativnog teksta , pojavljuje se na traci samo kada izaberete slike u dokumentu.

  1. Izaberite sliku koju želite da dodate alternativni tekst.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime kartica na glavnoj traci, pritisnite taster Tab dok ne dođete do na kartici Oblikovanje , a zatim pritisnite taster Enter.

  3. Da biste premestili dugme Alternativnog teksta , pritisnite taster Tab i zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog u Alternativni tekst sa fokusom na polje naslov . (U Narator, čujete "Slika izabran.")

  4. TAB do polje Opis i otkucajte tekst koji želite.

  5. TAB do na dugme u redu , a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×