Korišćenje sistema Office na zahtev

Office na zahtev je funkcija koja obezbeđuje pristup potpunim, bogatim Office aplikacijama radne površine na mreži, uključujući Word, Excel i PowerPoint, kada koristite računar koji nema lokalno instaliranu najnoviju verziju sistema Office. Office na zahtev je dostupan svakome ko ima ima Office 365 pretplatu koja obuhvata Office paket aplikacija. Office 365 pretplate koje obuhvataju Office aplikacije vam dopuštaju da instalirate aplikacije na pet uređaja za korišćenje na mreži i van nje. Office na zahtev je korisna opcija ako želite da koristite Office aplikacije na dodatnom uređaju ili na uređaju koji ne posedujete, kao kada ste prijavljeni kao gost kada koristite nečiji računar.

Na primer zamislite da Stevan Čajkanović nadgleda usluge za goste za regionalni lanac hotela i redovno putuje do različitih poslovnica gde pozajmljuje laptopove drugih osoba i prijavljuje se kao gost. Sa funkcijom Office na zahtev može da koristi Word i PowerPoint, njegove najčešće korišćene aplikacije, na zahtev, bez potrebe da nešto instalira ili koristi jednu od pet licenci pretplate.

Kad koristite Office na zahtev, aplikacije se strimuju preko računara koji koristite kada su vam aplikacije potrebne. Office na zahtev se ne instalira. Programskom dodatku Office na zahtev ne možete pristupiti van mreže i na računaru nema nikakvih prečica niti tipičnih znakova njegove instalacije. Ako Office na zahtev koristite stalno na istom uređaju, primetićete da se performanse vremenom poboljšavaju. To se događa zbog toga što računar kešira aplikacije koje ste prethodno koristili. Ako u nekom trenutku poželite da uklonite sav keš performansi programskog dodatka Office na zahtev, jednostavno deinstalirajte programski dodatak Office na zahtev uz pomoć opcije „Programi i funkcije“ sa kontrolne table. Office na zahtev je dostupan iz okna „Brzo pokretanje“ unutar OneDrive biblioteke.

Napomena    Office na zahtev je dostupan za SharePoint Online korisnike (ne i za SharePoint Server 2013 korisnike).

Pokretanje sistema Office na zahtev

Office na zahtev je dostupan na operativnim sistemima Windows 7, Windows 8 i ekvivalentnim računarima servera, isto kao i Office aplikacije sa kojima ste već upoznati.

Da biste koristili aplikacije sistema Office na zahtev:

 1. Izaberite OneDrive na vrhu Office 365 stranice.

 2. Izaberite stavku Office na zahtev iz okna „Brzo pokretanje“ sa leve strane.

 3. Kliknite na ikonu aplikacije sistema Office na zahtev koju želite da koristite.

 4. Nastavite sa instalacijom programskog dodatka za pregledač kada to bude zatraženo od vas.

  Napomena    Bićete upitani da instalirate samo programski dodatak za pregledač tokom prvog korišćenja sistema Office na zahtev na određenom računaru. Ovaj programski dodatak možete ukloniti kao i povezani keš, kao što je spomenuto ranije u ovom članku.

Kada se koristi Office na zahtev

Korišćenje programskog dodatka Office na zahtev sa trake za brzo pokretanje usluge OneDrive je odličan izbor kad ste:

 • Na računaru koji ne koristite redovno (ne želite da iskoristite jednu od 5 dozvoljenih licenci pretplate, na primer).

 • Na računaru gde nemate administratorska prava za instaliranje (koristite pozajmljeni računar, na primer).

 • Na računaru kod kuće ako vam je IT administrator onemogućio mogućnost da upravljate instalacijama (želeli biste da instalirate Office, ali ta opcija nije dostupna).

Podržane aplikacije klijenta u sistemu Office na zahtev

Office na zahtev je dostupan za sledeće Office aplikacije za radnu površinu:

 • Word

 • Excel

 • PowerPoint

 • Publisher

 • Access

 • Project (ako imate Project Pro for Office 365 licencu pretplate)

 • Visio (ako imate Visio Pro for Office 365 licencu pretplate)

Primenjuje se na: Office 365 End User, SharePoint Server 2013 Preview, SharePoint Server 2013 Enterprise, SharePoint Online, Office 365 Admin, Office 365 operated by 21Vianet - End User, Office 365 operated by 21Vianet - Admin, Office 365 Small Business Admin, SharePoint Online operated by 21Vianet, Office 365 operated by 21Vianet - Small Business AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik