Korišćenje sistema Office Online na Android, iPhone ili Windows Phone uređajima

Zahvaljujući veb pregledačima na mobilnom telefonu, na telefonu se mogu prikazati dokumenti na mreži pomoću verzije aplikacije Office Online za mobilne telefone: mobilni prikazivač za Office. On prikazuje Word, Excel i PowerPoint dokumente koji su uskladišteni na mreži ili poslati na Microsoft nalog e-pošte u vidu priloga. Ti dokumenti se mogu samo prikazati, ali ne i urediti.

Mobilni prikazivači za Office su podržani na iPhone, Android i Windows telefonima.

Napomena    Ako koristite drugu vrstu telefona, npr. BlackBerry, Nokia S60 ili telefone sa funkcijama na japanskom jeziku (docomo, SoftBank ili KDDI telefone preduzeća au), pročitajte članak Korišćenje Office Online aplikacija na mobilnom telefonu. Takođe, ako koristite telefon da biste pristupili dokumentima putem programa SharePoint 2010, pročitajte članak Korišćenje Office Online aplikacija na mobilnom telefonu.

Da biste koristili mobilne prikazivače, otvorite Word, Excel ili PowerPoint prilog koji je poslat na Microsoft nalog e-pošte (npr. Hotmail, Outlook.com ili Outlook Web App) ili posetite OneDrive, Office 365 ili SharePoint lokaciju pomoću pregledača na mobilnom telefonu i otvorite dokument.

Napomena    Za program OneNote ne postoji mobilni prikazivač. Umesto toga, instalirajte OneNote aplikaciju za iPhone ili Android telefon. OneNote Mobile je sastavni deo operativnog sistema Windows Phone 7 i novijih verzija.

Mobilni prikazivači su napravljeni tako da funkcionišu sa ekranom osetljivim na dodir vašeg telefona.

Lakim vertikalnim udarcima prelazite po Word dokumentu kako biste ga čitali. Ako tabela pređe ivice ekrana, prevucite je u prikaz. Dodirnite sliku da biste je videli u punoj veličini, a zatim je ponovo dodirnite da biste je smanjili na prikaz sličice.

Dodirnite sliku da biste videli uvećani prikaz

Lakim vertikalnim udarcem pređite na prikaz PowerPoint prezentacije. Da biste prikazali projekciju slajdova, pomerajte telefon sa jedne na drugu stranu.

Projekcija slajdova u mobilnom prikazivaču za Word

Da biste pročitali beleške govornika i teksta sa slajdova, držite telefon vertikalno (u beleškama govornika, krećite se lakim udarcima kako biste se pomerali).

Beleške govornika i slajdova u mobilnom prikazivaču za PowerPoint

U mobilnom prikazivaču za Excel, prevucite u bilo kom smeru da biste prikazali unakrsnu tabelu. Dodirnite dugme za zumiranje da bi grafikon stao na ekran (i zatvorite prikaz grafikona tako što ćete dodirnuti dugme).

Prikaz grafikona u mobilnom prikazivaču za Excel

Ako unakrsna tabela sadrži tabele koje dozvoljavaju sortiranje, dodirnite dugmad za sortiranje da biste promenili red sortiranja.

Prikaz „Sortiranje“

Traka sa alatkama se u svakom mobilnom prikazivaču otvara kada jednom dodirnete ekran, a zatim dodirnete dugme za traku sa alatkama.

Dodirnite da biste otvorite traku sa alatkama u mobilnim prikazivačima za Office

Traka sa alatkama nudi komande za rad sa dokumentom, u zavisnosti od vrste dokumenta sa kojim radite. Na primer, u mobilnom prikazivaču za Word, možete povećati ili smanjiti veličinu teksta.

Izbor veličine fonta u mobilnom prikazivaču za Word

U mobilnom prikazivaču za Excel možete preći na drugi radni list:

Izbor radnog lista

Primenjuje se na: Office 365 End User, Excel Online, PowerPoint Online, Word OnlineDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik