Korišćenje različitih jezika na kućnom računaru

Važno   Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Luka pohađa srednju školu u Nemačkoj, ali želi da ostane u kontaktu sa svojom porodicom u Španiji tako što će im slati pisma i e-poruke na španskom. U zavisnosti od toga na koji način želi da prilagodi svoj računar i softver koji je instalirao, on može promeniti jezik tastature, promeniti jezik prikaza na računaru ili proveriti pravopis ili gramatiku na drugom jeziku.

Napomena   Ako vaš računar je prilagođen, ali ponekad morate da umetnete specijalne znakove, kao što su potvrdne ili samoglasnika na nemačkom (samit), možete da koristite galeriju simbol za Umetanje znakova i simbola.

Provera jezika instaliranih na računaru

Informacije o procedurama potražite u članku

1. korak   

Pre prilagođavanja računara, proverite koji su jezici instalirani. Pročitajte članak Da li mi je potreban jezički paket ili jezički interfejs paket?

Više jezika instaliranih na računaru omogućavaju vam da:

  • Koristite alatke za proveru, na primer kontrolor pravopisa ili kontrolor gramatike, na drugom jeziku.

  • Promena jezika prikaza računara.

2. korak   

Ako želite da koristite alatke za proveru, možda će biti potrebno da instalirate jezički paket. Pročitajte članak Kupovina Office 2010 jezičkih paketa ili Kupovina Office 2013 jezičkih paketa.

Kucanje na drugom jeziku

Informacije o procedurama potražite u članku

Promena jezika tastature    

Ako želite da menjate jezike tastature, to možete uraditi u dva koraka:

  1. Omogućite raspored tastera na tastaturi za različite jezike u operativnim sistemima Windows 7, Windows Vista (samo za Office 2010) i Windows XP (samo za Office 2010).

  2. Prebacivanje sa jednog jezika na drugi pomoću trake jezika.

Kucanje specijalnih znakova    

Ako želite da otkucate nekoliko specifičnih znakova, na primer znak tilda (ñ), ili nekoliko simbola, na primer oznaku potvrde, a ne želite da koristite alatke za proveru ili da promenite jezik tastature, možete:

Opcionalne radnje

Informacije o procedurama potražite u članku

Provera pravopisa ili gramatike    

Pravopis i gramatiku na drugom jeziku možete proveriti pomoću sledećeg procesa od dva koraka:

  1. Provera jezika instaliranih na računaru.

  2. Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku.

Postavljanje jezika odeljka teksta ili celog dokumenta    

Ako želite da uključite odeljak teksta na jeziku koji se razlikuje od jezika ostatka datoteke, možete postaviti jezik za proveru teksta na drugom jeziku kako ga kontrolor pravopisa ne bi označavao kao pogrešno otkucan. Pogledajte članak Prebacivanje između različitih jezika postavljanjem jezika za proveru. Ukoliko želite da ceo dokument bude na jeziku različitom od jezika koji obično koristite, možete postaviti jezik na početku dokumenta.

Podrazumevani jezik za Microsoft Office bi trebalo da postavite na jezik koji najčešće koristite, a zatim možete da promenite jezik za proveru kada koristite druge jezike.

Promena jezika za prikaz ili jezika pomoći    

Jezik koji se prikazuje na računaru možete da promenite u dva koraka:

  1. Proverite jezike instalirane na računaru.

  2. Podešavanje željenih postavki jezika za uređivanje, prikazivanje ili pomoć.

Prevod teksta    

Prevod teksta na drugi jezik.

Vrh stranice

Napomena   Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Takođe pogledajte

Da li mi je potreban jezički paket ili jezički interfejs paket?

Kupovina Office 2010 jezičkih paketa

Kupovina Office 2013 jezički paketi

Kupovina, instaliranje, konfigurisanje ili deinstaliranje Office jezičkog paketa

Preuzimanje, instaliranje, konfigurisanje ili deinstaliranje Office jezičkog interfejs paketa

Primenjuje se na: PowerPoint 2013, Access 2013, Visio Professional 2013, OneNote 2013, Visio Standard 2010, Publisher 2013, Project Professional 2013, OneNote 2010, Project Standard 2010, Outlook 2010, Outlook 2013, Publisher 2010, Excel 2010, Excel 2013, Word 2013, Project 2010, Word 2010, InfoPath 2010, Visio 2013, PowerPoint 2010, InfoPath 2013, Visio 2010, Project Standard 2013, Access 2010Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik