Korišćenje više mastera slajda u jednoj prezentaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada želite da koristite više tema u jednoj prezentaciji, biće vam potrebno više mastera slajda. Svaki master slajda predstavlja jednu temu.

Na primer, na sledećoj slici prikazana su dva mastera slajda (od kojih svaki ima odgovarajuće rasporede) kao što biste ih videli u prikazu mastera slajda. Na svaki master slajda primenjena je drugačija tema.

Više mastera slajda

Želite li da saznate više o mastera slajda u programu PowerPoint? Pogledajte članak Šta je master slajda?

Dodavanje dodatnog mastera slajda u prezentaciju

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Master slajda.

 2. Na kartici Master slajda uradite nešto od sledećeg:

  • U grupi Uređivanje mastera, izaberite stavku Umetni master slajda.

   Kada umetnete master slajda pomoću ove procedure, novi master slajda se pojavljuje ispod postojećih mastera slajda i ne sadrži boje teme ni efekte. Možete da primenite sopstvenu prilagođenu temu pomoću neke od opcija u grupi Pozadina. Da biste saznali više, pogledajte članak Kreiranje sopstvene teme u programu PowerPoint.

  • Na kartici Master slajda, u grupi Uređivanje teme izaberite stavku Teme, a zatim izaberite novu temu.

   Ako prezentacija ima samo jedan master slajda, izborom nove teme pomoću ove procedure, tema tog mastera slajda zameniće se novom temom.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×