Korišćenje usluge OneDrive uz Office

Korišćenje usluge OneDrive uz Office

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Brzo možete da otvorite i sačuvate OneDrive dokumente direktno iz Office aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint. Ako imate i OneDrive aplikaciju za računare instaliranu na računaru (neka izdanja sistema Office dolaze uz OneDrive aplikaciju za računare), OneDrive i Office rade zajedno na sinhronizovanju dokumenata i omogućavaju vam da istovremeno radite sa drugim osobama na deljenim dokumentima.

Da biste sačuvali Office dokumente u usluzi OneDrive:

 1. Prijavite se u OneDrive kada instalirate Office ili direktno iz neke Office aplikacije. Dodirnite ili izaberite stavku Prijavljivanje u gornjem desnom uglu aplikacije, a zatim unesite e-adresu i lozinku za Microsoft nalog.

 2. Otvorite dokument koji želite da sačuvate u usluzi OneDrive, dodirnite ili izaberite stavku Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Za informacije o kreiranju Office dokumenata u usluzi OneDrive koristeći Office Online pogledajte članak Korišćenje usluge Office Online u usluzi OneDrive.

Windows 10, Windows 7 ili Windows Vista

Da biste optimizovali OneDrive za upotrebu sa sistemom Office, proverite da je izabrana opcija „Koristi Office...“ u OneDrive postavkama.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDrive ikonu.)

 2. Kliknite na dugme postavke > Office, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Korišćenje sistema Office za rad na datotekama sa drugim osobama u isto vreme .

  (U operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista, u polju za potvrdu piše Korišćenje sistema Office za bržu sinhronizaciju datoteka i rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama.)

Napomena : Ako isključite postavku Korišćenje sistema Office za rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama, promene koje izvršite vi i druge osobe u Office datotekama neće se više objedinjavati automatski.

Windows 8.1

Da biste proverili da li imate OneDrive aplikaciju za računare instaliranu na računaru, sledite ove korake:

 1. Na početnom ekranu unesite Programi i dodirnite ili izaberite stavku Programi i funkcije.

 2. Na listi instaliranih programa potražite stavku MicrosoftOneDrive. Ako je pronađete, to znači da je aplikacija za računare instalirana na vašem računaru.

U Windows 8.1, možete da instalirate aplikaciju za računare OneDrive i uključite postavku koja vam omogućava da koristite Office za rad na dokumentima OneDrive sa drugim osobama u isto vreme. Druge funkcije aplikaciju za stone računare će biti instalirana zato što OneDrive je ugrađenih u Windows 8.1. Preuzmite besplatnu aplikaciju za Stone.

Prikaz Sistemski zahtevi za OneDrive. Preuzimanje aplikacije znači slažete se da Ugovor o pružanju Microsoft usluga i izjavu o privatnosti. Ovaj softver može da automatski preuzima i instalira njegove ispravke.

Srodne teme

Čuvanje datoteke u sistemu Office za Mac

Sinhronizovanje dokumenata pomoću usluge OneDrive (Windows Phone)

Office Mobile vodiči za brzi početak

Office Mobile za Android telefone

Instaliranje i podešavanje sistema Office na iPhone ili iPad uređaju sa uslugom Office 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć u vezi sa slanjem e-poruke timu za podršku usluge OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje protresite uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×