Korišćenje usluge OneDrive uz Office

Korišćenje usluge OneDrive uz Office

Brzo možete da otvorite i sačuvate OneDrive dokumente direktno iz Office aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint. Ako imate i OneDrive aplikaciju za računare instaliranu na računaru (neka izdanja sistema Office dolaze uz OneDrive aplikaciju za računare), OneDrive i Office rade zajedno na sinhronizovanju dokumenata i omogućavaju vam da istovremeno radite sa drugim osobama na deljenim dokumentima.

Da biste sačuvali Office dokumente u usluzi OneDrive:

 1. Prijavite se u OneDrive kada instalirate Office ili direktno iz neke Office aplikacije. Dodirnite ili izaberite stavku Prijavljivanje u gornjem desnom uglu aplikacije, a zatim unesite e-adresu i lozinku za Microsoft nalog.

 2. Otvorite dokument koji želite da sačuvate u usluzi OneDrive, dodirnite ili izaberite stavku Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Za informacije o kreiranju Office dokumenata u usluzi OneDrive koristeći Office Online pogledajte članak Korišćenje usluge Office Online u usluzi OneDrive.

Windows 10, Windows 7 ili Windows Vista

Da biste optimizovali OneDrive za upotrebu sa sistemom Office, proverite da li je izabrana opcija „Koristi Office...“ u OneDrive postavkama.

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDriveoblaka ili je dodirnite na Windows sistemskoj traci poslova na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive.)

 2. Kliknite na stavke Postavke > Office, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Korišćenje sistema Office za rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama.

  (U operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista, u polju za potvrdu piše Korišćenje sistema Office za bržu sinhronizaciju datoteka i rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama.)

Napomena: Ako isključite postavku Korišćenje sistema Office za rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama, promene koje izvršite vi i druge osobe u Office datotekama neće se više objedinjavati automatski.

Windows 8.1

Da biste proverili da li imate OneDrive aplikaciju za računare instaliranu na računaru, sledite ove korake:

 1. Na početnom ekranu unesite Programi i dodirnite ili izaberite stavku Programi i funkcije.

 2. Na listi instaliranih programa potražite stavku MicrosoftOneDrive. Ako je pronađete, to znači da je aplikacija za računare instalirana na vašem računaru.

U operativnom sistemu Windows 8.1 možete da instalirate OneDrive aplikaciju za računare i uključite postavku koja vam omogućava da koristite Office da biste istovremeno radili na OneDrive dokumentima sa drugim osobama. Pošto je OneDrive ugrađen u Windows 8.1, neće se instalirati druge funkcije aplikacije za računare. Preuzmite besplatnu aplikaciju za računare.

Pogledajte sistemske zahteve za OneDrive. Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate Microsoft ugovor o pružanju usluga i izjavu o privatnosti. Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Srodne teme

Čuvanje datoteke u sistemu Office for Mac

Sinhronizovanje dokumenata pomoću usluge OneDrive (Windows Phone)

Office Mobile za Android telefone

Instaliranje i podešavanje sistema Office na iPhone ili iPad uređaju sa uslugom Office 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć u vezi sa slanjem e-poruke timu za podršku usluge OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje protresite uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×