Korišćenje usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows 10 (PC, telefona, tablet računara, HoloLens ili površinski čvorišta)

Korišćenje usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows 10 (PC, telefona, tablet računara, HoloLens ili površinski čvorišta)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovo su najčešće zadaci i funkcije u aplikaciji OneDrive na svim uređajima Windows 10 uključujući računarima, telefoni, tablet računare, HoloLens, Xbox jedan i površinski čvorišta.

Mnoge zadatke su brze veze kada koristite tasterske prečice. Da biste videli sve tasterske prečice za OneDrive, idite na Tasterske prečice u OneDrive aplikaciju za Windows 10.

Ovaj članak je za OneDrive aplikacije na Windows 10.

Za pomoć sa drugim verzijama operativnog sistema Windows, pogledajte Windows Phone 8.1 ili Windows Phone 7 ili Dodatna pomoć za OneDrive.

Napomena : Aplikacija je samo za čitanje sa Xbox. Možete da prikažete fotografije i video zapise, ali ne možete da ih dodate iz Xbox.

Čuvanje datoteke u OneDrive

Koristite isti proces za otpremanje i sačuvali sve tipove datoteka u aplikaciji OneDrive , uključujući dokumente, fotografije, video zapise i muzičkih datoteka.

Otpremanje datoteka

 1. U aplikaciji OneDrive u fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku dodali, dodirnite stavku Dodaj Dodaj fotografiju .

 2. Pored stavke Odaberite aplikaciju izaberite izvor datoteke koju želite da otpremite, kao što su Ovaj uređaj ili aplikacija Fotografije na telefonu.

  Napomene : 

  • Na Windows 10 Računaru, u dijalogu Otvaranje prikazuje datoteka na Računaru. Pronađite datoteke koje želite da otpremite i izaberite stavku Otvori.

  • Ako je telefona podešen da sačuvate slike automatski OneDrive, na telefonu aplikacija " fotografije" prikazuje slike iz OneDrive telefon kao slike koji su otpremljeni. Otpremanje slika se već nalazi u OneDrive kreira duplikat fotografiju.

 3. Pronađite datoteku koju želite da otpremite, izaberite je i dodirnite dugme U redu Oklahoma .

Savet : Možete i da otpremate fotografije i video zapise sa telefona u OneDrive fasciklu na računaru pomoću istraživača datoteka ili uvoza aplikacije Fotografije. Povežite telefon sa računarom pomoću kabla za prenos podataka telefona ili pomoću Wi-Fi ili Bluetooth veze.

(Samo na telefonu) Podešavanje telefona za automatsko otpremanje fotografija na usluzi TE104103209

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite meni OneDrive meni > postavke OneDrive postavke > Otpremi kamere.

 2. U odeljku Otpremanje sa kamere prebacite opciju u položaj Uključeno.

  Da biste automatski otpremali i video zapise koje snimate telefonom, u položaj Uključeno prebacite opciju Obuhvati video zapise.

  Savet : Video zapise možete da otpremate automatski samo ako je uključena i opcija Otpremanje sa kamere.

 3. U odeljku Nalog za rezervne kopije sadržaja sa kamere dodirnite listu da biste je otvorili i izaberite OneDrive nalog na koji želite da otpremate slike.

Savet : Ako želite da je kamera Otpremi da otpremi fotografije i video zapise koristeći ograničenu internet vezu, kao što su plaćene mobilnu vezu, uključite prekidač naOtpremanje na ograničenih veza. Da biste izbegli otprema na ograničenih veza, isključite prekidač Isključeno. Većina wi-fi mrežne veze nije ograničene, tako da možete da obično isključite ovaj prekidač.

Dodavanje fascikle

Možete da dodate fascikle u prikazu datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u OneDrive.

 1. U aplikaciji OneDrive , u prikazu " datoteka ", dodirnite stavku Nova fascikla Komanda "Nova fascikla" u aplikaciji OneDrive na Windows Phone 10 .

 2. Unesite ime za novu fasciklu, a zatim dodirnite dugme u redu Oklahoma .

Premeštanje datoteka u različitim OneDrive fascikli

 1. U aplikaciji OneDrive , dodirnite Izaberite Izaberi datoteke , zatim dodirnite stavku izbor u polju za potvrdu za jednu ili više datoteka koje želite da premestite, dodirnite stavku više u članku Pogledaj još , a zatim dodirnite Premeštanje Premesti datoteke .

 2. U Izaberite odredišnu fasciklu, izaberite želite datoteke premešta u fasciklu, a zatim dodirnite Premeštanje Oklahoma .

  Savet : Da biste kreirali novu fasciklu za datoteke premeštate, novu fasciklu Komanda "Nova fascikla" u aplikaciji OneDrive na Windows Phone 10 .

Pronalaženje tražene datoteke

Možete da pronađete datoteku ili fasciklu imena, tekst u okviru datoteke, a čak i tekst i oznake na fotografijama. Dodirnite Pretraga Pretraga usluge OneDrive i otkucajte frazu u polje za pretragu .

Savet : Koristite prikaze u aplikaciji OneDrive da biste lakše pronašli datoteke. Dodirnite meni OneDrive meni , a zatim stavku prikaz, kao što su slike, nedavnih dokumenata, lokacijaili van mreže, da biste pronašli datoteke koju tražite.

Pronalaženje datoteke na lokaciji SharePoint

Možete da koristite prikaz lokacije u aplikaciji OneDrive da pronađete datoteke koje ste sačuvali na lokaciji SharePoint . Dodirnite meni OneDrive meni > lokacije da biste videli listu SharePoint Online lokacijama i Office 365 grupe koje često posetite ili pratite. Dodirnite stavku lokacije da biste videli gde su uskladištene datoteke biblioteke dokumenata. Možete da prikažete ostale lokacije tako što ćete dodirnuti prikaz lokacije u sistemu SharePoint vezu da biste otvorili aplikaciju SharePoint . Ako SharePoint aplikacija nije instaliran, biće vam zatraženo da biste ga instalirali. Za više informacija u članku SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje za Windows .

Promena načina sortiranja datoteka

U aplikaciji OneDrive otvorite fasciklu u koju želite da sortirate i dodirnite stavku Sortiraj po Sortiraj . Možete da sortirate po imenu, datum ili veličinu.

Napomena : Sortiranje radi u prikazu sve datoteke ili fascikle unutar sve datoteke. Fotografije, dokumente i deljeno prikazi Sortiraj po datumu samo.

Preuzimanje datoteka iz OneDrive uređaja

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite Izaberite Izaberi datoteke i dodirnite stavku izbor u polju za potvrdu za datoteke koje želite, a zatim dodirnite Preuzimanje Preuzmi datoteku .

  Napomena : OneDrive na Windows phone uređaju trenutno ne dozvoljava vam da preuzmete fascikle ili OneNote Beležnica.

 2. Pronađite i otvorite fasciklu na uređaju u kojoj želite da preuzimanja, a zatim dodirnite Sačuvaj Završeno dodavanje .

  Napomena : Na Windows 10 Računaru, pronađite i otvorite fasciklu u kojoj želite da preuzimanja i zatim izaberite stavku Izaberi fasciklu.

Učinite da datoteka bude dostupna van mreže

Datoteke možete da učinite dostupnim kada niste povezani sa Internetom. Evo kako:

 1. U aplikaciji OneDrive , u prikazu sve datoteke , dodirnite Izaberite Izaberi datoteke , dodirnite stavku izbor u polju za potvrdu za datoteke koje želite da zadržite van mreže (ili pritisnite i držite na datoteci), a zatim dodirnite Zadrži van mreže Snimak ekrana ikone zadržite Offine u aplikaciji OneDrive za Windows 10 .

 2. U aplikaciji OneDrive u prikaz fotografija , dodirnite Izaberite Izaberi datoteke i stavke izbor u polju za potvrdu za datoteke koje želite da zadržite van mreže (ili pritisnite i držite na datoteci), dodirnite još Pogledaj još , a zatim dodirnite Zadrži van mreže Snimak ekrana ikone zadržite Offine u aplikaciji OneDrive za Windows 10 .

 3. Idite na van mreže prikaz za listu sve datoteke koje ste učinili dostupnim van mreže.

Napomena : OneDrive aplikacija trenutno ne dozvoljava da bude fascikle ili OneNote Beležnica dostupna van mreže.

Samo bi datoteka na mreži

Da biste sačuvali prostor za skladištenje na uređaju, možete da datoteke dostupne samo kada ste povezani sa Internetom. Evo kako: U OneDrive aplikaciju, dodirnite meni OneDrive meni > van mreže Snimak ekrana ikone zadržite Offine u aplikaciji OneDrive za Windows 10 , dodirnite Izaberite Izaberi datoteke , dodirnite stavku izbor u polju za potvrdu za datoteke koje želite da izvršite samo na mreži (ili pritisnite i držite na datoteci), a zatim dodirnite samo Online Snimak ekrana ikone na mreži samo u aplikaciji OneDrive za Windows 10 .

Deljenje datoteke ili fascikle

U aplikaciji OneDrive dodirnite stavku Izaberi Izaberi datoteke , zatim polje za potvrdu pored datoteke ili fascikle koju želite da delite, pa dodirnite stavku Deli Deli datoteku .

Ako želite da delite sa nekoliko određenih osoba, izaberite stavku Pozovi osobe ili Pošalji datoteke.

Ako želite da delite sa velikim brojem osoba, kao što su u društvenih medija ili poruku na blogu, izaberite stavku delite vezu.

Pozivanje ljudi da dele

 1. Dodirnite stavke Deli Deli datoteku > Pozovi osobe.

 2. U odeljak Pozivanje osoba unesite željena imena ili e-adrese. Dodirnite stavku Dodaj Dodaj fotografiju da biste uneli još imena.

  Savet : Pogledajte odeljak Nedavni kontakti – osoba sa kojom želite da delite je možda tamo. Jednostavno dodirnite ime te osobe da biste joj poslali poruku sa vezom do datoteke koju delite.

 3. Ako želite da primaocima omogućite da menjaju ili uređuju ovaj sadržaj, potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli uređivanje. Opozovite izbor da bi datoteka primaocima bila samo za čitanje.

  Savet : Da biste dodali napomenu pozivu za deljenje, dodirnite strelicu na kraju opcije Dozvoli uređivanje, zatim stavku Dodaj brzu belešku, pa unesite ono što želite da kažete.

 4. Dodirnite dugme U redu Oklahoma . Primaoci će dobiti e-poruku sa vezom ka dokumentu.

Delite vezu

 1. Dodirnite stavke Deli Deli datoteku > Deli vezu.

 2. Izaberite da li želite da primaocima omogućite da prikazuju i uređuju datoteku ili će ona biti samo za čitanje, tako da će primaoci moći samo da je čitaju.

 3. Na listi Deljenje dodirnite aplikaciju pomoću koje želite da delite vezu. Možda ćete morati da pomerite listu nagore da biste videli sve opcije.

Napomena : Zapamtite da svi koji imaju vezu mogu da otvore, preuzmu i sačuvaju dokument, kao i da proslede vezu.

Deljenje u vidu priloga

 1. Dodirnite stavke Deli Deli datoteku > Pošalji datoteke.

 2. Na listi Deljenje dodirnite aplikaciju pomoću koje želite da pošaljete priloženu datoteku.

 3. Kada to uradite, izabrana aplikacija se otvara. Podelite datoteku pomoću nje.

Napomena : Deljenje priloga funkcioniše samo za pojedinačne datoteke. Ako želite da delite fasciklu, koristite opciju Pozovi osobe ili Deli vezu.

Oporavak datoteka iz korpe za otpatke OneDrive

 1. Dodirnite meni OneDrive meni > Korpa za otpatke.

 2. Dodirnite stavku Izaberite Izaberi datoteke i dodirnite stavku izbor u polju za potvrdu za datoteke koju želite da spasete, a zatim dodirnite Vraćanje u prethodno stanje Vrati .

Dodavanje OneDrive for Business naloga

Pristupite OneDrive for Business nalozi na telefonu pomoću iste OneDrive aplikacije. Više informacija potražite u članku Šta je to OneDrive for Business?

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite meni OneDrive meni > Postavke naloga.

 2. Dodirnite stavku Dodaj nalog, a zatim dodirnite Poslovni ili školski nalog.

 3. Unesite znak u informacije možete da koristite za OneDrive for Business nalog, a zatim dodirnite stavku prijavljivanje.

Napomena : Da biste se prijavili OneDrive for Business, organizaciju mora da bude u odgovarajući SharePoint Online ili Office 365 poslovni plan pretplate. Ne možete da se prijavite pomoću naloga iz lokalnog direktorijuma.

Ako imate problema sa prijavljivanjem u OneDrive for Business nalog, pokušajte da koristite Veb pregledač na telefonu da se prijave na https://portal.office.com/onedriveili se obratite IT odeljenju.

Prebacivanje iz jednog naloga u drugi

OneDrive aplikacije u operativnom sistemu Windows 10 vam omogućava da lične OneDrive nalog i jedan ili više OneDrive for Business naloge.

Dodirnite meni OneDrive meni na vrhu ekrana, a zatim dodirnite nalog koji želite da koristite.

Napomena : Možete da imate više naloga OneDrive for Business uz aplikaciju OneDrive , ali samo jedan lični nalog.

Da biste se prebacili na drugi lični OneDrive nalog

 1. Dodirnite meni OneDrive meni > Postavke naloga.

 2. U okviru Nalozidodirnite lični nalog koristite, a zatim dodirnite stavku Odjavi se.

 3. Prijavite se na lični nalog koji želite da koristite.

Pogledajte koliko prostora za skladištenje

U aplikaciji OneDrive dodirnite meni OneDrive meni > postavke OneDrive postavke > Nalozi. Na stranici nalozi svaki od naloga koji je povezan sa aplikacijom OneDrive se prikazuje, sa ukupan prostor za skladištenje i dostupan za svaki prostor.

Deljenje povratnih informacija o aplikaciji OneDrive

Možete da dobijete pomoć za aplikaciju OneDrive protresete telefona. Na drugim uređajima, izaberite date povratne informacije na većini stranica da biste dobili pomoć.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×