Korišćenje trake u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

PowerPoint 2016 za Mac komande i funkcije su organizovane na traci, što je niza meniji i trake sa alatkama na vrhu programa. Kada otvorite PowerPoint dokument, traka se pojavljuje kao red oznaka ili ono što nazivamo karticama.

Kada odete na karticu, otvara se traka za tu karticu i možete videti alatke i funkcije koje su dostupne. Kada vidite funkciju sa na strelicu Simbol padajućeg menija za Veb kontrolu kontrolne table , možete da kliknete da biste dobili više informacija ili opcija.

Šta se nalazi na karticama trake?

Alatke i funkcije su raspoređena na karticama trake na osnovu njihove svrhu. Na primer, da biste slajdova jedinstvenu izgled, potražite opcije na kartici " Dizajn ". Da animirate stvari na slajdovima koristite opcije na kartici " animacije ".

Evo šta ćete pronaći u svakoj od kartice na traci PowerPoint .

1. Početak

Home tab

Karticu " Početak " sadrži funkcije Iseci i Nalepi , opcije Font i pasus , a šta treba da dodate i organizovanje slajdova.

2. Umetanje

Insert tab

Izaberite karticu Umetanje da biste dodali nešto na slajd. Ovo obuhvata slike, oblike, grafikone, veze, okviri za tekst, video zapisa i još mnogo toga.

3. Dizajn

Kartica „Dizajn“

Na kartici " Dizajn ", možete da dodate na temu ili šemu boja ili da oblikujete veličine slajda ili pozadine.

4. Prelazi

Kartica „Prelazi“

Podešavanje kako promenu slajdove iz jedne na drugu na karticu prelazi pronalaze galeriju moguće prelazi u grupi " prelaz na ovaj slajd " – kliknite na strelicu ispod galerije da biste videli sve od njih.

5. Animacije

Kartica "animacije"

Korišćenje kartice " animacije " da radim koreografiju kretanja stvari na slajdovima. Možete da vidite različite moguće animacije u galeriji, a možete da ih vidite tako što ćete kliknuti na strelicu ispod galerije.

6. Projekcija slajdova

Kartica "Projekcija slajdova"

Na kartici Projekcija slajdova podesite kako želite da predstavite prezentaciju drugima.

7. Redigovanje

Kartica "redigovanje"

Kartica " Redigovanje " omogućava Dodavanje komentare, pokrenete proveru pravopisa, komentara i postavljanje dozvola.

8. Prikaz

Kartica „Prikaz“

Kartica " Prikaz " vam omogućava da pogledate prezentaciju na različite načine, u zavisnosti od toga gde se nalazite u procesu kreiranja ili isporuke.

9. kartice sa alatkama

Kada kliknete na neke delove slajda, kao što su slike, oblike, SmartArt ili okviri za tekst, možda ćete videti na nova slikovita kartica.

Kartica "Oblikovanje oblika"

U gorenavedenom primeru, kartica " Oblikovanje oblika " se pojavljuje kada kliknete na oblik ili okvir za tekst. Kada kliknete na sliku, pojavljuje se kartica " Oblikovanje slike ". Druge kao što je kartice uključuju SmartArt dizajna, dizajn grafikone i dizajna tabele. Ove kartice nestati ili promenite kada kliknete na nešto drugo u prezentaciji.

Prilagođavanje trake

Možete da personalizujete trake i trake sa alatkama u Office baš onako kako želite da ih, koji prikazuje najčešće korišćene komande i skrivanju one retko koristite. Pogledajte članak Prilagođavanje trake i trake sa alatkama u sistemu Office za Mac.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×