Korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka za objedinjavanje pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Operaciju objedinjavanja pošte možete da kreirate pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte Microsoft Word. Čarobnjak je dostupan sa Pristupi omogućava vam da podesite proces objedinjavanja pošte koje koristi tabele ili upita u Access bazu podataka kao izvor podataka za tipska pisma, e-poruke, nalepnice sa adresom, koverte ili direktorijuma.

Ova tema objašnjava kako da biste pokrenuli čarobnjak za objedinjavanje pošte iz programa Access i kreiranju direktne veze između tabele ili upita i Microsoft Word dokument. Ova tema obuhvata i proces pisanja slova. Detaljne informacije o tome kako da podesite proces objedinjavanja pošte, pogledajte pomoć za Microsoft Word.

Korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka

 1. Otvorite izvornu bazu podataka i u oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji želite da koristite kao izvor podataka za objedinjavanje pošte.

 2. Na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na dugme Word objedinjavanje

  Pokreće se čarobnjak za Microsoft Word objedinjavanje pošte.

 3. Izaberite da li želite da kreirate vezu u postojeći dokument ili novi dokument, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Ako odaberete da se povežete postojećeg dokumenta, u dijalogu Izaberite stavku Microsoft Word dokument pronađite i izaberite datoteku, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Word se pokreće. U zavisnosti od izbora, Word će otvoriti navedeni ili novi dokument.

 5. U oknu za objedinjavanje pošte , u okviru Izaberite tip dokumenta, izaberite stavku pisma , a zatim izaberite stavku sledeći: početnog dokumenta da biste nastavili da korak 2.

 6. U koraku 2, kliknite na dugme sledeće: izbor primalaca.

  U koraku 3, možete da kreirate vezu između izvora podataka u programu Access i Word dokument. Pošto ste pokrenuli čarobnjaka iz programa Access, automatski se kreira ovu vezu. U okviru Izbor primalaca, imajte na umu da iskoristi postojeću listu je potvrđen, a ime izvora podataka se prikazuje u okviru iskoristi postojeću listu.

  Izvor podataka za objedinjavanje pošte

 7. Ako želite da prilagodite sadržaj tabele ili upita, kliknite na dugme Uredi listu primalaca .

  Uredi listu primalaca

  Možete da filtrirate, sortirate i proverite valjanost podataka. Kliknite na dugme U redu da biste nastavili.

 8. Kliknite na dugme sledeće: napišite pismo da biste nastavili. Pratite preostale instrukcije u oknu za objedinjavanje pošte , a u koraku 5, kliknite na dugme sledeće: dovršavanje objedinjavanja.

Drugi načini za korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka

Možete da navedete tabele ili upita kao izvora podataka za dodatne načine. Na primer, možete da izvezete tabelu ili upit iz programa Access u ODBC bazu podataka, Microsoft Excel datoteku, tekstualnu datoteku ili neki drugi format datoteke koji je kompatibilan sa programom Word i zatim veza ka dobijenu datoteku pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte programa Word.

 1. Ako već ne izvezete tabelu ili upit, uradite to. U programu Access, u oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji želite da koristite i na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na dugme oblikovanje koje želite da izvezete u, a zatim pratite uputstva.

 2. U programu Word, ako okna za objedinjavanje pošte nije prikazano, na kartici pošiljke , u grupi Započinjanje objedinjavanja pošte kliknite na strelicu u okviru Započni objedinjavanjei zatim izaberite stavku čarobnjak za objedinjavanje korak po korak. Pojavljuje se okno za objedinjavanje pošte .

 3. U koraku 3 okna za Objedinjavanje pošte , u okviru iskoristi postojeću listu, kliknite na dugme Pregledaj ili Uredi listu primalaca.

 4. U dijalogu Izbor izvora podataka navedite datoteku sa podacima koju ste kreirali u programu Access, a zatim kliknite na dugme otvorene.

 5. Sledite uputstva u dijalozima koji slede. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte redigujte i prilagodite sadržaj datoteke. Možete da filtrirate, sortirate i provere valjanosti sadržaja pre nego što nastavite.

 6. Kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme sledeće: napišite pismo u oknu za objedinjavanje pošte . Više uputstava za prilagođavanje objedinjavanja pošte, pogledajte članak pomoć za Word.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×