Korišćenje sopstvenog domena u Outlook.com Premium

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Saznajte kako da sopstveni domen Outlook.com Premium, i Pronađite odgovore na najčešće postavljana pitanja o podešavanju Outlook.com Premium sa sopstvenim domenom.

Napomena: Outlook.com Premium samostalne ponude je zatvoren za nove pretplatnike 2017 oktobar. Mnoge pogodnosti u samostalne pretplate sada su uključene uz pretplatu na Office 365 Home i Office 365 Personal. Da biste saznali više, pogledajte članak Outlook.com Premium zatvoreno za nove pretplatnika.

Na kontrolnoj tabli Outlook.com Premium, izaberite stavku koristi svoj domen.

Snimak ekrana koristite dugme svoj domen.

Unesite ime postojećeg domena i kliknite na dugme Nastavi.

Snimak ekrana koristite stranicu domena.

Napomena: Potvrdite izbor u bilo kom trenutku da biste otkazali ovaj proces ne želite da koristite svoj domen .

Ako je vaš domen registrovan sa Microsoft partner (kao što je GoDaddy):

 1. Bićete upitani da se prijavite na svoj nalog. Izaberite stavku prijavite se u … da biste nastavili. Pregledač će biti automatski preusmereni partnerove bezbednu Veb lokaciju.

  Snimak ekrana dugmeta za prijavljivanje na nalog registar domena.

 2. Prijavite se pomoću korisničkog imena (ili broj kupca) i lozinku za nalog registar domena.

 3. Izaberite Dozvoli ili Prihvati da biste dozvolili Microsoft da bi automatski ažurirao pošte (MX) zapise imena domena system (DNS) za vaš domen.

  Snimak ekrana dugmeta "prihvati" na stranici pristup potvrdili GoDaddy.

  Upozorenje: Kada se ažuriraju MX zapise za vaš domen, sve postojeće e-adrese na vašem domenu više neće dobijati e-poštu dok ih postavite u Outlook.com Premium.

 4. Na sledećoj stranici, kreirajte personalizovane e-adresu sa domenom e-pošte i dovršili Outlook.com Premium odjavljivanja proces.

Ako je vaš domen registrovan kod drugog dobavljača koji nije partnera korporacije Microsoft:

 1. Moraćete da biste ručno verifikovali da posedujete ime domena i ažurirajte zapise system (DNS) imena domena pošte (MX). Otvorite novi prozor pregledača ili tab i idite na Veb lokaciji registra domena da se prijavite pomoću akreditiva za vaš nalog registar domena.

 2. Pošto ste uspešno prijavljeni u registar nalog domena, vratite se u Outlook.com Premium podešavanja stranice i potvrdite izbor u polju za potvrdu pored uspešno prijavljeni u registar domena.

  Snimak ekrana na proveri da li okvira za uspešno prijavljeni u registar domena.

 3. Na Veb lokaciji registra domena, pronaći DNS postavki za vaš domen. DNS postavke se može zvati uređivanje DNS, postavke domena, napredne postavke ili slično.

 4. Kada pronađete DNS postavki za vaš domen na Veb lokaciji registra domena, vratite se na stranicu za podešavanje Outlook.com Premium i potvrdite izbor u polju za potvrdu pored se nalazi na DNS postavki za...

  Snimak ekrana na proveri da li polje za koje je pronašao DNS postavki za domen.

 5. Na Veb lokaciji registra domena, u okviru DNS postavki za vaš domen, kreirajte novi MX zapis koristeći informacije navedene na stranici Podešavanje Premium Outlook.com u okviru „korak 3. Kreirajte novi MX zapis”.

  Možda ćete morati da navedete „MX” kao tip DNS zapisa. Izbrišite sve druge MX zapise koji postoje za domen. Kada završite, uverite se da biste sačuvali nove postavke MX zapisa na Veb lokaciji registra domena.

 6. Pošto ste kreirali novi MX zapis za domen na Veb lokaciji registra domena, vratite se na stranicu za podešavanje Outlook.com Premium i potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke se kreira novi MX zapis, a zatim izaberite dugme dalje . Microsoft će pokušati da automatski proveri novi MX zapis.

  Snimak ekrana na proveri da li okvira za sam ja kreirao novi MX zapis.

  Upozorenje: Kada se ažuriraju MX zapise za vaš domen, sve postojeće e-adrese na vašem domenu više neće dobijati e-poštu sve dok se smeste u Outlook.com Premium. Kada pozvati ostale da biste se pridružili pretplate, uverite se da ne poslali pozivnicu njihove adrese na domen koji ste ažurirali, dok te e-adrese nećete primiti e-poštu, dok su podešene u Outlook.com Premium.

 7. Na sledećoj stranici, kreirajte personalizovane e-adresu sa domenom e-pošte i dovršili Outlook.com Premium odjavljivanja proces.

Da, možete da koristite Windows Live domena sa Outlook.com Premium.

 1. Na kontrolnoj tabli Outlook.com Premium, izaberite stavku koristi svoj domen.

  Snimak ekrana koristite dugme svoj domen.

 2. Unesite Windows Live domen i kliknite na dugme Nastavi.

 3. Bićete upitani da se prijavite na svoj nalog. Izaberite stavku prijavite se u … da biste nastavili. Pregledač će biti automatski preusmereni partnerove bezbednu Veb lokaciju.

 4. Prijavite se pomoću korisničkog imena i lozinke za nalog Windows Live domena.

 5. Izaberite Dozvoli ili Prihvati da biste dozvolili Microsoft da biste automatski ažurirali e-pošte (MX) zapise imena domena system (DNS) za vaš domen.

  Upozorenje: Kada se ažuriraju MX zapise za vaš domen, sve postojeće e-adrese na vašem domenu više neće dobijati e-poštu sve dok se smeste u Outlook.com Premium. Kada pozvati ostale da biste se pridružili pretplate, uverite se da ne poslali pozivnicu njihove adrese na domen koji ste ažurirali, dok te e-adrese nećete primiti e-poštu, dok su podešene u Outlook.com Premium.

 6. Na sledećoj stranici, kreirajte personalizovane e-adresu sa domenom e-pošte i dovršili Outlook.com Premium odjavljivanja proces.

Da, vaš Outlook.com Premium pretplatu cena je ista da li koristite sopstveni domen ili kreirate domenu personalizovanih e-pošte kada se prijavite. Ako koristite sopstveni domen, koji neće biti naplaćen korporacija Microsoft za godišnji trošak prilagođenog domena. Međutim, i dalje biti odgovoran za bilo koju naknade iz registar domena.

Možete da koristite domen sa bilo kojim registrom koja vam omogućava da uredite ili promenite zapise pošte (MX) system (DNS) imena domena.

I dalje ćete vlasnik domena e-pošte kad donesete Outlook.com Premium. Vlasništvo ćete zadržati dok god je Vaša registracija imena domena aktivnog kod registra domena.

Kada donesete sopstveni domen za Outlook.com Premium, takođe morate da dodajete e-adrese povezane sa tog domena da Outlook.com Premium. Sve e-adrese koje ne pozivate da biste se pridružili domena na Outlook.com Premium neće moći da šaljete ili primate e-pošte kada ažurirate zapise system (DNS) imena domena pošte (MX). Više informacija potražite u članku pozivanje drugih osoba da biste se pridružili Outlook.com Premium pretplatu.

Napomena: Outlook.com Premium trenutno ne dozvoljava da prenesete preko više od pet (5) personalizovanih e-adrese, uključujući sopstveni.

Ako ne vaše registracija imena domena aktivnog pomoću registra domena, izgubićete vlasništva nad imena domena. Ako se to desi, u registru možda imena domena drugom kupcu. Ako izgubite vlasništvo, nećete moći da koristite bilo koju od personalizovanih e-adrese povezane sa svojim imenom domena, čak i ako vaš Outlook.com Premium pretplatu ostaje aktivno.

Upozorenje: Nećete moći da šaljete ili primate bilo koju e-pošte pomoću e-adrese povezane sa svojim imenom domena ako Vaša registracija imena domena postaje neaktivna. Ako registar domena prodaje imena domena na drugi kupca, novi vlasnik pravno možete da pristupite e-poštu poslatu na bilo koju e-adrese povezane sa bivšeg domena imenovanje i preusmerite e-pošte sopstvene servere.

Ne, i dalje možete da pristupite postojeće e-poruke tako što ćete prijavljivanja u vaš Outlook.com Premium nalog pomoću vaše Microsoft nalog (e-adresu koji se završavaju sa @hotmail.com, @live.com, @msn.com, ili @outlook.com, broj telefona ili ime Skype ).

Ako ne vaše registracija imena domena aktivnog pomoću registra domena, izgubićete vlasništva domena e-pošte. Gubitak vlasništva nad ime domena deaktivira bilo koju e-adrese povezane sa imenom domena. Osobe koje dele imena domena neće moći da šaljete ili primate e-pošte pomoću e-adrese povezane sa vašim domenom e-pošte. Međutim, oni će i dalje moći da pristupite svoje poštansko sanduče Premium Outlook.com i sve postojeće e-poruke tako što ćete prijavljivanjem pomoću njihovih Microsoft nalog (e-adresa koji se završavaju sa @hotmail.com, @live.com, @msn.com, ili @outlook.com, broj telefona ili Skype ime).

Da, moraćete da prijavite se na nalog Office 365 kao administrator i uklonite domen. Detaljna uputstva, pogledajte članak uklanjanje domena iz usluge Office 365. Ako vaš domen u Office 365 ima zavisnosti (na primer, korisnici, grupe i pseudonima), biće obezbeđeni listu objekata koje su vam potrebne da biste uklonili kao i.

 1. Prijavite se u https://powerbi.microsoft.com/ pomoću e-adrese i lozinke koju ste koristili za Office 365 pretplatu.

  Ako nemate nalog u Power BI, izaberite stavku Prijavi se besplatno.

 2. Izaberite pokretanje aplikacija na vrhu stranice.

  Snimak ekrana pokretanja aplikacija u usluzi Power BI.

 3. Izaberite pločicu " Administracija ".

 4. Izaberite stavku da, želim da budem administrator.

 5. Sledite uputstva za dodavanje TXT zapisa, a zatim izaberite stavku u redu, dodao sam zapis.

 6. Idite na https://portal.office.com/ i izaberite pločicu " Administracija ".

 7. Na levoj strani stranice, izaberite stavke Korisnici > aktivni korisnici.

 8. Pored svakog korisnika čije ime domena koji želite da uklonite iz Office 365, potvrdite izbor u polju za potvrdu, a zatim izaberite Uredi domeni.

  Napomena: Takođe možete da izbrišete korisnike.

 9. Dodavanje "onmicrosoft.com" domena. Na primer, @contoso.com postati @contoso.onmicrosoft.com.

 10. Na levoj strani stranice, izaberite stavku postavke > domeni.

 11. Izaberite domen koji želite da uklonite i izaberite stavku Ukloni.

Ako koristite prilagođenu e-adresu kao što su jerri@contoso.com u informacije o postavkama Microsoft nalog i pokušate da taj domen Outlook.com Premium, dobićete poruku o grešci.

Da biste rešili ovaj problem, potrebno je da uklonite ovu adresu iz bezbednosnih postavki informacije Microsoft nalog :

 1. Idite na https://account.live.com/proofs/manage.

 2. Pored prilagođenih e-adresu, izaberite stavku Ukloni.

 3. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

  Snimak ekrana dugmeta Dodaj bezbednosne informacije.

 4. Kliknite na strelicu pored broja telefona i izaberite alternativnu e-adresu.

  Snimak ekrana dijaloga informacije o bezbednosti na Dodaj.

 5. Unesite svoju alternativnu e-adresu i kliknite na dugme dalje. Sledite uputstva da biste završili Dodavanje alternativnu e-adresu da biste bezbednosnih postavki za informacije.

Nakon što ste izvršili promene, vratite se https://premium.outlook.comodjavite se i zatim ponovo prijaviti da bi promene stupile na snagu. Zatim možete da nastavite upisivanje za personalizovane e-adrese na Outlook.com Premium.

Ako vaše postojeće Microsoft nalog je povezan sa poštanskim sandučetom koja ne koristi Microsoft Exchange (kao što su Gmail, Yahoo! Mail ili prilagođenu e-adresu koja hostuje korporacija Microsoft) i pokušate da kreirate koristeći vaše Microsoft nalogpersonalizovanih e-adresu, vi ćete dobijate poruku o grešci.

Da biste kreirali personalizovane e-adresu u Outlook.com Premium, morate imati koji se završavaju sa @outlook.com, @hotmail.com, @msn.com ili @live.com povezan sa vašim nalogom e-adresu. Pratite ove korake da biste kreirali novi nalog Outlook.com tako da možete da dovršite proces upisivanja u Outlook.com Premium:

 1. Idite na stavku Upravljanje načinom prijavljivanja na Microsoft nalog.

 2. Izaberite stavku Dodaj e-pošte.

 3. Izaberite stavku Kreiranje nove e-adrese i dodajte ga kao pseudonim.

 4. Unesite e-adresu i izaberite stavku Dodaj pseudonim.

  Snimak ekrana pseudonim stranici dodavanje.

 5. Pored nove pseudonim Outlook.com izaberite Proverite primarni.

 6. Pored stavke na originalnu primarni pseudonim izaberite stavku Ukloni.

 7. Prijavite se u https://premium.outlook.com koristeći svoj novi pseudonim, a zatim dovršite Outlook.com Premium proces upisivanja.

Potrebno je da usmerite e-pošte za vaš domen Outlook.com Premium serverima. Da biste ručno podesili DNS zapise da biste koristili sopstveni domen e-pošte sa Outlook.com Premium, sledite ove korake:

 1. Idite na Veb lokaciji registra domena da se prijavite pomoću korisničkog imena (ili broj kupca) i lozinku za nalog registar domena.

 2. Na Veb lokaciji registra domena, pronaći DNS postavki za vaš domen. Možda ćete videti uređivanje DNS, postavke domena, napredne postavke ili slično.

 3. Kreirajte sledeći MX zapis:

  • Prioritet = 0

  • Ime hosta = @

  • Upućuje na adresu ili vrednost = xxxxxxxxx.pamx1.hotmail.com

  • TTL = 3600

 4. Sačuvajte MX zapis i izbrišete sve druge MX zapise koji postoje za domen.

 5. Kreiranje sledeće CNAME zapis:

  • Prioritet = - (ili ostavite prazno, u zavisnosti od registra)

  • Ime hosta = autodiscover.yourdomain.com

  • Upućuje na adresu ili vrednost = autodiscover.outlook.com

  • TTL = 3600

 6. Sačuvajte CNAME zapis.

 7. Kreirajte sledeći TXT zapis:

  • Prioritet = - (ili ostavite prazno, u zavisnosti od registra)

  • Ime hosta = @

  • Upućuje na adresu ili vrednost = v = spf1 include:outlook.com-sve

  • TTL = 3600

 8. Sačuvajte TXT zapis.

 9. Kada završite, uverite se da biste sačuvali nove postavke DNS zapisa na Veb lokaciji registra domena.

  Upozorenje: Kada se ažuriraju DNS zapise za domen, sve postojeće e-adrese na vašem domenu više neće dobijati e-poštu sve dok se smeste u Outlook.com Premium. Kada pozvati ostale da biste se pridružili pretplate, uverite se da ne poslali pozivnicu njihove adrese na domen koji ste ažurirali, dok te e-adrese nećete primiti e-poštu, dok su podešene u Outlook.com Premium.

Srodne teme

Izaberite novi domen e-pošte u Outlook.com Premium
Korišćenje sopstvenog domena u Outlook.com Premium

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×